Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Τι καλοί άνθρωποι οι δανειστές! - Εκβιάζουν με βαρύ Μνημόνιο ή Grexit,όμως προετοιμάζουν ανθρωπιστική βοήθεια!

Που την πάτε ρε αλήτες τη δουλειά;
Ο Τσίπρας φωνάζει σ' όλους τους τόνους φέρτε μου μνημόνια να υπογράψω κι ο Γιούνκερ δεν... καταλαβαίνει τι ζητάμε!ενώ δεν θέλει να τον λέμε τρομοκράτη,προφανώς προτιμάει το ΧΑΣΑΠΗΣ!
Ζείδωρον

Δραματικές εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής - Οι μάσκες έπεσαν και οι δανειστές απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχει ούτε ίχνος ευρωπαϊκής αλληλεγγύης - Μέρκελ, Γιούνκερ και Τουσκ απείλησαν ανοικτά την Ελλάδα ότι έχουν στα σκαριά σχέδιο GREXIT αν η Ελλάδα δεν υπογράψει τρίτο μνημόνιο και μάλιστα μακροπρόθεσμο - Ήδη προετοιμάζουν ανθρωπιστική βοήθεια.


Το δράμα και ο εκβιασμός μεταφέρονται για την Κυριακή σε νέα Σύνοδο Κορυφής των 28 κρατών - μελών της Ε.Ε. αυτή τη φορά και με το σενάριο της εξόδου να είναι στο τραπέζι.

Η Μέρκελ πετάει το μπαλάκι του Grexit στα υπόλοιπα μέλη της Ευρώπης με εκβιαστικό τελεσίγραφο ότι μέχρι την Πέμπτη η Ελλάδα πρέπει να έχει καταθέσει αίτημα νέου προγράμματος με δανεισμό από τον ESM.

Τόσο η Άνγκελα Μέρκελ, όσο και ο Γιούνκερ στις δηλώσεις τους μετά το πέρας της Συνόδου διατύπωσαν πολλές φορές την δυσπιστία τους κατά της Ελλάδας αφήνοντας να εννοηθεί ότι η νέα διευρυμένη Σύνοδος της Κυριακής γίνεται για να εξετάσει και το ενδεχόμενο Grexit σε περίπτωση που δεν υπογραφεί τρίτο μνημόνιο.

«Μετά τις σημερινές διαβουλεύσεις για την επανάληψη ενός προγράμματος για την Ελλάδα, όλοι είπαμε ότι είμαστε έτοιμοι να προστατεύσουμε το ευρώ – Η νέα αίτηση στο ESM για δάνειο θα εξεταστεί – Περιμένουμε την ελληνική κυβέρνηση να καταθέσει πρόταση το αργότερο την Πέμπτη» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μέρκελ τονίζοντας πολλές φορές ότι πρέπει να υπογραφεί νέο μακροπρόθεσμο πρόγραμμα και ότι η ίδια δεν έχει πειστεί ότι η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να τηρίσει τις δεσμεύσεις της.

Είναι πλέον προφανές ότι οι δανειστές και όχι εταίροι, δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα πιο σκληρός ήταν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος τόνισε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει κανένα σενάριο για την Ελλάδα.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανένα ενδεχόμενο, ούτε αυτό του Grexit, για το οποίο η Κομισιόν έχει προετοιμαστεί», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η Κομισιόν είναι προετοιμασμένη για όλα!

«Έχουμε προετοιμάσει λεπτομερώς το σενάριο Grexit. Έχουμε σχέδιο για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. Έχουμε σενάριο για να βοηθήσουμε την Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη», πρόσθεσε ο κ. Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε πως οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες, σημειώνοντας πως δεν μπορεί να αποκλειστεί το Grexit αν η Ελλάδα δεν αναλάβει τις υποχρεώσεις της.
Ήταν μάλιστα ιδιαίτερα σκληρός λέγοντας πως δεν δέχεται να τον αποκαλούν στην Ελλάδα τρομοκράτη.

http://www.newsbomb.gr/

Διαβάστε σχετικά:
Δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά τη Σύνοδο Κορυφής (βίντεο)

Σύνοδος Κορυφής την Κυριακή - Σενάριο για Grexit - Δραματικές οι ώρες που απομένουν - Δηλώσεις Γιούνκερ,Ολάντ,Μέρκελ,Τουσκ,Ρέντσι

Τι λέει το Μαξίμου για τα τελεσίγραφα:
Η Σύνοδος Κορυφής ενημερώθηκε σήμερα για την πρόταση που ουσιαστικά αποτελεί το «κοινό έδαφος» που λαμβάνει υπόψη το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τις κοινές θέσεις των πολιτικών αρχηγών και τις προτάσεις των θεσμών.

To δημοψήφισμα, με ευθύνη συγκεκριμένων συστημάτων, γινόταν πάνω στο ερώτημα «ευρώ ή δραχμή». Μάλιστα υποστήριζαν ότι αν βγει «όχι» αυτομάτως η χώρα θα έβγαινε από το ευρώ και θα είχε ως νόμισμα τη δραχμή! Αυτό σήμερα δεν υφίσταται. Όλοι συζητούν αν θα βρεθεί λύση, ποιά θα είναι αυτή η λύση και πότε θα οριστικοποιηθεί.

Η δήλωση του Ντόναλντ Τουσκ είναι χαρακτηριστική του κλίματος που επικράτησε στις συζητήσεις που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Έκανε σαφή αναφορά στις ευρύτερες γεωπολιτικές συνέπειες που θα είχε μια ρήξη χαρακτηρίζοντας αφελή όποιον δεν το καταλαβαίνει.

Η πρόταση που απορρίφθηκε από το δημοψήφισμα προέβλεπε πακέτο προαπαιτουμένων για χρηματοδότηση μόλις 5 μηνών, νέα προαπαιτούμενα μετά, ενώ δεν υπήρχε καμιά πρόβλεψη για το χρέος.

Σήμερα συζητείται η ελληνική πρόταση για πρόγραμμα δύο χρόνων με κοινές προαπαιτούμενες δράσεις -που δεν θα χρειάζεται κάθε τόσο να αλλάζουν ή να προστίθενται καινούργια-, μπήκε στο τραπέζι το θέμα του χρέους, το αναπτυξιακό πακέτο και, βεβαίως, η χρηματοδότηση του προγράμματος.

Είναι, πλέον, εφικτή μια βιώσιμη λύση και όλα θα κριθούν μέχρι το Σαββατοκύριακο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν ισχυρές αντιδράσεις από χώρες που από την αρχή ήταν αρνητικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom