Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Τι λείπει από την χώρα μας; Το αυτονόητο και η συναίνεση!


Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός

Αυτονόητο… Αυτό που για να το αντιληφθεί ή να το κατανοήσει κάποιος δεν απαιτείται καμιά προσπάθεια ή επεξήγηση· το ευνόητο, το ολοφάνερο. Αυτό που είναι σαφές. Έλα όμως που το αυτονόητο στην χώρα μας δεν είναι αυτονόητο! Για αυτό, «όταν κάτι είναι αυτονόητο, γίνεται ακόμα πιο αυτονόητο όταν το λέμε» (Ταλεϋράνδος)!!!

Συναίνεση… Η συγκατάθεση, η συμφωνία. Σύμφωνα με τα λόγια
του Ισραηλινού διπλωμάτη Abba Eban «συναίνεση σημαίνει ότι όλοι συμφωνούν να δηλώσουν ομαδικά αυτό που κανένας δεν πιστεύει ατομικά». Και αν κάποιος ρωτήσει πότε υπάρχει συναίνεση στην χώρα μας η απάντηση είναι απλούστατη! Μόνο όταν καίνε πολύ τα κάρβουνα και κανένας δεν θέλει να τα πιάσει με τα χέρια του!

Προφανώς στην χώρα μας έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα!!! Εκτός από αυτά που αφορούν τους Έλληνες!!! Δεν εξηγείται διαφορετικά όλος αυτός ο καταιγισμός ειδήσεων που πανάθεμα τες και αν είναι ειδήσεις στην πλειοψηφία τους. Προπαγάνδα είναι! Εξυπηρέτηση ιδίων και αλλότριων συμφερόντων είναι… Όποιος πάει να αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα είναι καταδικασμένος να αντιμετωπίσει όλον αυτό τον ορυμαγδό κακών ειδήσεων προκειμένου να μην αλλάξει ούτε κατά ένα χιλιοστό η πορεία της χώρας προς το καλύτερο.

Ας αρχίσουμε με την Βαρουφακειάδα που θα γίνει στο τέλος μεγαλύτερη και από την Ιλιάδα!!! Και αλήθεια τι σημασία έχουν όλα αυτές οι λεπτομέρειες που βγαίνουν την φόρα; Χάκαρε (ωραία και εντυπωσιακή λέξη για τους άσχετους όμως) τα ΑΦΜ… Έκανε παράλληλο σύστημα και άλλα πολλά.
Για εμάς καλά έκανε. Δηλαδή έστω ότι πετύχαινε το σχέδιο Σόιμπλε για έξοδο της χώρας από το ευρώ, εμείς ως χώρα έπρεπε να είμαστε παντελώς απροετοίμαστη; Και ο κ. Σόιμπλε και ο κάθε κύριος Σόιμπλε που ετοιμάζει τα όποια μυστικά σχέδια του τα ετοιμάζει και τα γνωρίζουν οι πάντες ή εν κρυπτώ; Τα σχέδια ή το βίντεο του κ. Γιούνκερ που αφορούσε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και φυλάσσεται στο μυστικό δωμάτιο, με το μυστικό χρηματοκιβώτιο, στον …μυστικό όροφο, το ήξεραν οι πάντες στην ΕΕ ή μόνον πέντε άνθρωποι;

Αμάν πια! Ας σταματήσει η μπουρδολογία που έχει ως μοναδικό σκοπό τον αποπροσανατολισμό του κόσμου. Εμείς δεν ξέρουμε και δεν θα κρίνουμε ακόμη αν έκανε καλό ή κακό ο κ. Βαρουφάκης στην χώρα μας… Σίγουρα έχει κάνει λάθη αλλά ας μην τον παρουσιάζουν και «σαν τον έξω από εδώ»!!! 

Αν θέλουν να βρουν αποδιοπομπαίο τράγο, να τους βρούμε εμείς όχι ένα «τράγο» αλλά πολλούς… Ξέρετε από αυτούς που έφεραν την χώρα πραγματικά στο ναδίρ που βρίσκεται σήμερα. Που έχουν και ουσιαστική ευθύνη, δεν θα είναι θύματα της παραπληροφόρησης.

Η κυβέρνηση ας αλλάξει ότι μπορεί με επιχειρήματα από την κακή αυτή συμφωνία… Ξέρετε αυτήν για την οποία υπάρχει συναίνεση, δηλαδή όπως αναφέραμε ανωτέρω, για την συμφωνία που ατομικά δεν την πιστεύει κανένας, ομαδικά όμως είναι όλοι τους όλο χαρές και πανηγύρια.

 Να φύγουμε από αυτό το στάδιο και να προχωρήσουμε. Να βελτιώσουμε αυτά που πρέπει να βελτιώσουμε ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, όχι οι ξένοι, αν θέλουμε να σωθούμε… Κάποτε… Σε ένα, δύο, τρία, πέντε χρόνια, δεν ξέρουμε πότε αλλά θα σωθούμε. Και κυρίως θα σώσουμε τα παιδιά μας από την κατάντια στην οποία τα φέραμε χωρίς την θέληση τους.

Εσείς που κυβερνάτε μειώστε στο έπακρο την γραφειοκρατία. Δώστε κίνητρα για νέες εταιρείες, για καινοτόμες εταιρείες ώστε να δημιουργούνται αυτές στην χώρα μας, όχι στο εξωτερικό. Δόξα τω Θεώ μυαλά έχουμε, και από τα καλύτερα του κόσμου, και φεύγουν από την Ελλάδα σαν αν είναι αποδημητικά πουλιά. 

Διαβάσαμε στο περιοδικό «The New Yorker» το άρθρο του James Surowiecki. Τι γράφει ο άνθρωπος μεταξύ άλλων; Ότι «από το άνοιγμα της ελληνικής οικονομίας θα επωφεληθούν οι απλοί πολίτες, από τη στιγμή που οι δαιδαλώδεις μυριάδες κανόνες και νόμοι εξυπηρετούν κυρίως τους πλούσιους και τους αργόμισθους. Αλλά αυτό είναι δύσκολο να το πωλήσεις στον κόσμο όταν ανησυχεί για να διατηρήσει τα κεκτημένα του».

 Και παρακάτω γράφει ο αρθρογράφος ότι «όπως και να 'χει, ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να το προσπαθήσει …και να ξεχάσει για το τι δεν κάνει η Ευρώπη, αλλά να επικεντρωθεί στο τι πρέπει η Ελλάδα να κάνει για τον εαυτό της»… Πόσες φορές εμείς δεν έχουμε αναφέρει αυτό που είπε ο Ρωμαίος ιστορικός Τάκιτος; Ότι δηλαδή «Όσο πιο διεφθαρμένο είναι το κράτος, τόσο περισσότερο νόμοι υπάρχουν»… Τόσο απλά είναι τα πράγματα και συνάμα τόσο δύσκολα!

Κατ’ αρχήν, για να αλλάξουμε, κάτι πρέπει να αλλάξει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κατάσταση αυτή του εμφυλίου πολέμου μέσα στο κόμμα δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η Ελλάδα δεν μπορεί να κυβερνηθεί έτσι. Γιατί δεν κυβερνά την χώρα ο κ. Τσίπρας. Απλά διεκπεραιώνει τις υποθέσεις του κράτους. Στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και σε όλα τα πολιτικά κόμματα στην πατρίδα μας, κάποιοι βάζουν το κόμμα πάνω από όλα. Ε, τους πληροφορούμε ότι δεν είναι έτσι.

Η κυβέρνηση πρέπει να χρησιμοποιήσει όλα τα «μυαλά» της χώρας, που είναι και πολλά όπως είπαμε, για να βγούμε από το τέλμα. Χρειάζεται δημιουργικότητα και χρειάζεται αγάπη για την πατρίδα, όχι το κόμμα. Για αυτό πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει μια νέα κυβέρνηση με ανθρώπους επιτυχημένους, τεχνοκράτες όχι όμως χαρτογιακάδες και αριθμολάγνους. Όχι από ανθρώπους που θα κάνουν το παν απλά για να πάρουν μια προαγωγή αύριο όπως είναι οι τεχνοκράτες των θεσμών… Οι τύποι «δρακουλέσκου» ή «ζόμπι» της τρόικας…

Ενότητα χρειάζεται, ομόνοια χρειάζεται… Μια φορά ας ενωθούμε και εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες όπως έκαναν οι πρόγονοι μας σε καιρό κινδύνου. Και τώρα δεν κινδυνεύει απλά η χώρα μας. Τώρα πάνε να την εξαφανίσουμε από τον χάρτη όπως την γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Θα επιτρέψουμε λοιπόν σε κάποιους πλούσιους, ολιγάρχες, κρατικοδίαιτους, αργόμισθους, διεφθαρμένους, μαζί με τους ξένους που εποφθαλμιούν τον πλούτο μας, να καταστρέψουν την Ελλάδα απλά για να μην χάσουν την βολή τους; Τα προνόμια τους;

Ο Γάλλος μυθιστοριογράφος, δημοσιολόγος και δημοσιογράφος Εντμόν Αμπού έγραψε ότι «Είναι καταπληκτικός αυτός ο μικρός ελληνικός λαός που εργάζεται και πετυχαίνει παντού, εκτός από την πατρίδα του»...

Και ο Μακρυγιάννης το «Κι Όσο αγαπώ τήν πατρίδα μου δέν αγαπώ άλλο τίποτας. Νάρθη ένας νάμού ειπή ότι θά πάγη ομπρός ή πατρίδα, στέργομαι νά μού βγάλη καί τάδυό μου μάτια. Ότι άν είμαι στραβός, καί ή πατρίδα μου καλά, μέθρέφει, Αν είναι ή πατρίδα μου αχαμνά, δέκα μάτια να χω, στραβός θανάείμαι. Οτι σ αύτείνη θά ζήσω,δέν έχω σκοπόν νά πάγω άλλου."

Σε εμάς μένει να δείξουμε τώρα ποιον θα δικαιώσουμε με την στάση μας… Και αν θα υπάρχει Ελλάδα και για τα παιδιά μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom