Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Οργιάζουν οι φήμες για ανατροπή Τσίπρα και "Κυβέρνηση τεχνοκρατών"


Η φήμη-ευχή περί "αριστερής παρένθεσης" είχε αρχίσει να σέρνεται πολύ πριν τις εκλογές και συχνά πυκνά έρχονταν στο προσκήνιο.... ώσπου φούντωσε τις τελευταίες μέρες!

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με αποκορύφωμα την αναγγελία δημοψηφίσματος,χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο αφού ακόμα και σήμερα Τσίπρας και Βαρουφάκης δηλώνουν ότι μέσα σε 48 ώρες από το δημοψήφισμα και ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα υπογράψουν συμφωνία!!! και το κλείσιμο των τραπεζών,αυτές οι φήμες άρχισαν να φουντώνουν επικίνδυνα και να γίνονται πιο συγκεκριμένες.

Χτες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς εξέφρασε την ελπίδα να αναλάβει μια "κυβέρνηση τεχνοκρατών" στην Ελλάδα και να δοθεί τέλος στην "εποχή ΣΥΡΙΖΑ" σε περίπτωση νίκης του "ΝΑΙ" στο δημοψήφισμα της Κυριακής, με δηλώσεις του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Για να εξασφαλιστεί είπε η συνέχεια του κράτους ώσπου να γίνουν εκλογές πρέπει να διοριστεί "μια κυβέρνηση τεχνοκρατών, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε".

"Εάν αυτή η μεταβατική κυβέρνηση καταλήξει σε μια λογική συμφωνία με τους πιστωτές, τότε θα πρόκειται για το τέλος της εποχής ΣΥΡΙΖΑ. Έπειτα από αυτό, η Ελλάδα θα έχει ξανά μια πιθανότητα", υποστήριξε ο Μάρτιν Σουλτς.

Μετά τις αντιδράσεις και το κράξιμο από την Ελληνική κυβέρνηση ο Μάρτιν Σουλτς τα πήρε πίσω κι έκανε λόγο για "παρερμηνεία"!

Ομως αυτό δεν εμποδίζει αυτούς που επεξεργάζονται τα σενάρια ανατροπής του Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (είτε το αποτέλεσμα είναι ΝΑΙ,είτε ΟΧΙ) να επιμένουν με όπλο τη συνέχιση του κλεισίματος των τραπεζών,ώστε να επιτευχθεί πλήρης ασφυξία τόσο στην αγορά,όσο και στους πολίτες,χωρίς να λογαριάζουν ότι έχουν να κάνουν με ανθρώπους που δεν έφταιξαν σε τίποτα.

Για προσπάθεια μάλιστα διάσπασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έγινε λόγος νωρίτερα στο κεντρικό μαγκαζίνο του Rarapolitika fm,με σκοπό βουλευτές του κόμματος να στηρίξουν μια "κυβέρνηση των τεχνοκρατών",η οποία θα διαπραγματευθεί με τους δανειστές και θα φέρει συμφωνία στη Βουλή.

Μόλις προχτές 30/6 το πρωτοσέλιδο της Kontranews μιλούσε για απόπειρα εξαγοράς βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να τον ρίξουν και φυσικά δεν ίδρωσε τ' αυτί κανενός.

Είναι περίεργη πάντως η επιμονή της Κυβέρνησης να προχωρήσει στο δημοψήφισμα,όπως περίεργη είναι και η στάση των οπαδών του ΝΑΙ που κήρυξαν γενική επιστράτευση ξεθάβοντας Καραμανλή,Μητσοτάκη,ακόμα και Φαραντούρη μεταξύ των εκατοντάδων που παρελαύνουν με δηλώσεις στους στα κανάλια των εθνικών μας νταβατζήδων!

Στο ίδιο μήκος κύματος και η βρετανική εφημερίδα The Times

Σχέδιο ανατροπής Τσίπρα αποκαλύπτουν οι Times

Η Ελλάδα δεν θα λάβει ούτε ένα cent σε νέα οικονομική βοήθεια από την Ευρώπη όσο ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάννης Βαρουφάκης παραμένουν στην εξουσία, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδα The Times. Η εφημερίδα τονίζει, όπως αποκάλυψε ένας πολιτικός με μεγάλη επιρροή στην Ευρώπη, η Ελλάδα δεν θα πάρει χρήματα γιατί η Γερμανία θα μπλοκάρει τη συμφωνία.

«Σήμερα υπάρχει το ερώτημα εάν εμπιστευόμαστε τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη, η απάντηση είναι καθαρή, όχι δεν τους εμπιστευόμαστε» λέει στην εφημερίδα υψηλόβαθμο στέλεχος των συντηρητικών.

Το σημαντικότερο είναι ότι ο ίδιος πολιτικός, ο οποίος κράτησε την ανωνυμία του, αποκαλύπτει ότι υπάρχει ευρωπαίκή προσπάθεια να ωθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός εξουσίας ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος την Κυριακή.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι μπορεί η Ευρώπη να διατηρεί το καθεστώς οικονομικής ασφυξίας στην Ελλάδα γιατί σύμφωνα με τους κανόνες του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας απαιτείται έγκριση από τα κοινοβούλια και μπορεί να μπλοκάρουν τη βοήθεια όπως έγινε και χθες με το αίτημα των Ελλήνων.

Ο υψηλόβαθμος Γερμανός πολιτικός εμφανίστηκε βέβαιος μιλώντας στην εφημερίδα ότι οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ και οι σύμμαχοί της οι Χριστιανοκοινωνιστές θα μπλοκάρουν οτιδήποτε ζητήσουν οι Έλληνες κομμουνιστές όπως τους χαρακτηρίζει.

Ο ίδιος πολιτικός δηλώνει ότι θα γίνει ότι χρειάζεται για να επικρατήσει το «ναι» και μετά θα χρειαστεί μία νέα κυβέρνηση τεχνοκρατών στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom