Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

ΕΦΑΓΑΝ,ΗΠΙΑΝ και ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ... ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ - Ολο το παρασκήνιο του γεύματος που μετατράπηκε σε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

Αγνωστο γιατί δεν προσεκλήθη το 3ο κόμμα
Το μενού στο γεύμα των πολιτικών αρχηγών του "συνταγματικού τόξου" ήταν: χταπόδι ξυδάτο, λαβράκι, σαλάτα, λευκό κρασί και επιδόρπιο τούρτα παγωτό!
Γιατί έφυγε τρέχοντας ο Τσίπρας;
ΟΧΙ,δεν τους έκατσε τίποτα στο λαιμό!

Ευχάριστη και φιλική ατμόσφαιρα επικράτησε μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, στο γεύμα που τους παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την ευκαιρία της 41ης επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.
«Ό,τι διαφορές και αν υπάρχουν αποδείξατε όλο αυτό το διάστημα ότι αρθήκατε στο ύψος των περιστάσεων. Και αυτό είναι κάτι το οποίο το γνωρίζει ο Ελληνικός Λαός» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος σήμερα το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο τους Πολιτικούς Αρχηγούς με την ευκαιρία της 41ης Επετείου για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που δεν προσκλήθηκε ήταν ο γγ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.


Μάλιστα, ο Πρόεδρος παρατήρησε ότι «αυτό σηματοδοτεί τη μεγάλη πορεία του Τόπου, αυτή την δύσκολη πορεία" και πρόσθεσε ότι "αυτό άλλαξε την εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό και στο εξωτερικό».
Ολο το παρασκήνιο του γεύματος που μετατράπηκε σε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών
Κλείνοντας, ο κ. Παυλόπουλο ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά για την ημέρα και τόνισε ότι «αυτή η συνάντησή μας τιμά και την ημέρα, αλλά έχει και τον συμβολισμό της αποκατάστασης της Δημοκρατίας».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το γεύμα εξελίχθηκε σε άτυπο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών καθώς ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι ο πρωθυπουργός τους διαβεβαίωσε για αρκετά θέματα που δε θέλησε να αποκαλύψει αλλά και για το γεγονός ότι δεν θα υπάρξει εκλογικός αιφνιδιασμός.


Ολο το παρασκήνιο του γεύματος που μετατράπηκε σε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών
Η συνάντηση, που γίνεται τυπικά με την ευκαιρία της 41ης επετείου από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, αναμένεται να εξελιχθεί σε ένα άτυπο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Μάλιστα, η απουσία τήρησης πρακτικών προσφέρει τη δυνατότητα μιας ειλικρινούς συζήτησης όλων των αρχηγών. Λίγα λεπτά πριν τις δύο το μεσημέρι προσήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, που έφτασε πρώτος, στις δηλώσεις του υποβάθμισε την συνάντηση σε μία εκδήλωση «αποκλειστικά» για την επέτειο. «Όπως γνωρίζετε ο γενικός γραμματέας του κόμματός μας, ο σύντροφος Δημήτρης Κουτσούμπας, βρίσκεται σε προγραμματισμένη περιοδεία στη Σύρο. Εκπροσωπώ το ΚΚΕ στη συμβολική εκδήλωση που διοργανώνει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποκλειστικά για την 41η επέτειο αποκατάστασης της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας», είπε στους δημοσιογράφους.
Ολο το παρασκήνιο του γεύματος που μετατράπηκε σε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών
Δεύτερος προσήλθε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μειμαράκης μόλις "αναβαθμισμένος" από την Πολιτική Επιτροπή του κόμματός του και ακολούθως ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. Τέταρτος σε σειρά προσήλθε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, επόμενη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.
Τελευταίος, στις 2.15 ακριβώς, προσήλθε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ένα λεπτό αργότερα μπήκε στην αίθουσα που γίνεται το γεύμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Το μενού στο γεύμα των πολιτικών αρχηγών ήταν: χταπόδι ξυδάτο, λαβράκι, σαλάτα, λευκό κρασί και επιδόρπιο τούρτα παγωτό!
«Σταύρο, σε βλέπω μαυρισμένο» είπε ο κ. Τσίπρας για να του απαντήσει ο κ. Θεοδωράκης πως "είναι γιατί ήρθα με το σκούτερ". "Άρα είναι το μαύρισμα του οικοδόμου", συνέχισε ο πρωθυπουργός.
Μπαίνοντας, ο Πάνος Καμμένος αποθέωσε τον άλλοτε "σύντροφό" του κ. Μεϊμαράκη.  "Αισθάνομαι καλύτερα με εσένα και υπάρχει καλύτερο επίπεδο συνεννόησης πια", είπε στον πρόεδρο της ΝΔ, ρίχνοντας το... καρφί του για τον Αντώνη Σαμαρά.
Ο Θανάσης Παφίλης έσπευσε να διευκρινίσει πως το ΚΚΕ δεν το αντιμετωπίζει ως άτυπο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Φτάνοντας στο Προεδρικό Μέγαρο είπε πως το ΚΚΕ συμμετέχει μόνο και μόνο για τη γιορτή της αποκατάστασης της Δημοκρατίας. "Εμείς δεν υπογράψαμε, δεν ψηφίσαμε και δεν συμμετέχουμε σε άλλη σύσκεψη", τόνισε.

Γιατί έφυγε τρέχοντας ο Τσίπρας;
Έκπληκτοι οι δημοσιογράφοι είδαν τον πρωθυπουργό να φεύγει σχεδόν τρέχοντας από το Προεδρικό Μέγαρο μιάμιση ώρα μετά το γεύμα

Αιτία, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και την Γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ. Μάλιστα είπε στους αρχηγούς ότι έπρεπε να φύγει πρώτος και γρήγορα γιατί έπρεπε να έχει μια σημαντική επικοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom