Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Στην τετράδα του κόσμου η εθνική εφήβων!


Η εθνίκη εφήβων συνέτριψε την Ισπανία με 70-59 και πήρε σπουδαία πρόκριση στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου! Κορυφαίοι για την ελληνική ομάδα ήταν οι Τάιλερ Ντόρσι και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδιαίτερα νευρικά και για τις δύο ομάδες, με πολλές άστοχες επιθέσεις.
Η Ισπανία είχε σε εξαιρετική κατάσταση τον Σίμα, ο οποίος κυριαρχούσε μέσα στη ρακέτα και είχε ένα μικρό προβάδισμα. Η είσοδος του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου έδωσε ώθηση στην ομάδα, όμως οι πολύ δυνατές άμυνες κρατούσαν το σκορ σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 26-26.

Στο δεύτερο μέρος, η Ελλάδα πάτησε γκάζι και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης της κυριαρχίας της. Ο Τάιλερ Ντόρσι ήταν καταπληκτικός και με συνεχόμενους πόντους και θεαματικές ενέργειες, έδωσε ισχυρό προβάδισμα στην εθνική εφήβων. Ο Βασίλης Χαραμπόπουλος ήταν εξαιρετικός και δεν είχε κανένα πρόβλημα να σκοράρει και να πασάρει ιδανικά την μπάλα. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με την εθνική μπροστά στο σκορ με 51-41. Το χαμηλό σχήμα, που χρησιμοποίησε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου απέδιδε εντυπωσιακά και με τον καθοριστικό Κώστα Μήτογλου στη θέση του σέντερ η Ελλάδα ανέβαζε συνεχώς τη διαφορά. Πέντε λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης, το σκορ έγινε 60-43 και κάπου εκεί όλα τελείωσαν. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 70-59 υπέρ της Ελλάδας, η οποία πήρε πανηγυρική πρόκριση στην ημιτελική φάση του Παγκοσμίου κυπέλλου!

Ο Τάιλερ Ντόρσι ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι ο κορυφαίος της εθνικής εφήβων με 14 πόντους . Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ήταν καταπληκτικός με 14 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Μήτογλου με 11 πόντους και 11 ριμπάουντ. Για την ισπανική ομάδα, ο Σίμα πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση με 22 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Επόμενος αντίπαλος για την εθνική εφήβων θα είναι οι ΗΠΑ στις 4 Ιουλίου στις 20:30. Με νίκη απέναντι στο φαβορί της διοργάνωσης, η Ελλάδα θα εξασφαλίσει την κατάκτηση μεταλλίου. Πολύ καλή ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι περίπου 5.000 φίλαθλοι, οι οποίοι γέμισαν το κλειστό του Ηρακλείου.

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 26-26, 41-51, 59-70

Ισπανία: Πέρεθ, Σ.Γκαρθία 3(1τρ, 5ρ), Λόπεθ 11(5ρ), Όροθ, Μ.Γκαρθία 6, Σίμα 22(10/14δ, 8ρ), Αλόνσο 5(1), Χιμένεθ, Ροντρίγκεθ, Ντίαθ, Βίλα 12(8ρ)

Ελλάδα: Τολιόπουλος 9(1τρ, 6ασ), Λούντζης 4, Κώττας 2, Ντόρσεϊ 14(2), Μήτογλου 11(11ρ), Μουράτος, Σκουλίδας 8(1), Τσαλμπούρης, Μπιλής, Σταμάτης 8(1), Παπαγιάννης, Χαραλαμπόπουλος 14(2τρ, 9ρ, 4ασ)
http://www.altsantiri.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom