Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Φθιώτιδα: Εγκληματίες έριξαν εκατοντάδες μελίσσια στο γκρεμό - Σε απόγνωση οι μελισσοκόμοι


Την καταστροφική τους μανία πάνω σε μελισσοκυψέλες ξέσπασαν άγνωστοι δράστες καταστρέφοντας εκατοντάδες μελίσσια που βρίσκονταν στην ορεινή περιοχή ανάμεσα σε Παύλιανη και Στρώμη, προκαλώντας τεράστια ζημιά σε παραγωγούς τόσο από την περιοχή όσο και σε μετακινούμενος από άλλες περιοχές.

Οι άγνωστοι δράστες προχώρησαν σε μια μεθοδευμένη και καλά οργανωμένη ενέργεια προκαλώντας τεράστια καταστροφή και απόγνωση σε μικρομεσαίους μελισσοκόμους.

Συγκεκριμένα κατέστρεψαν πάνω από 1.000 μελίσσια είτε σπρώχνοντας τις κυψέλες στο γκρεμό, είτε κλείνοντας τις εισόδους προκαλώντας ασφυξία στις μέλισσες.

Η καταστροφή μάλιστα ήταν ολοκληρωτική και εκτείνεται σε μια μεγάλη απόσταση που φτάνει από την Παύλινη μέχρι τη Στρώμη και σε μια περιοχή που είχαν τοποθετήσει τις κυψέλες τους μικροί τοπικοί παραγωγοί, αλλά και μελισσοκόμοι από άλλες περιοχές, τόσο από την Φθιώτιδα, όσο και από την υπόλοιπη χώρα.

Μάλιστα η ζημιά δεν αφορά μόνο την φετινή παραγωγή αλλά και το ζωικό κεφάλαιο καθώς οι μέλισσες που εγκλωβίστηκαν στις κυψέλες πέθαναν από ασφυξία και ζέστη, ενώ ο πληθυσμός των κυψελών που ρίχθηκαν στους γκρεμούς είναι δύσκολο έως απίθανο να βρεθεί και να συγκεντρωθεί.

Η απώλεια μάλιστα του ζωικού κεφαλαίου δεν αποζημιώνεται από τον ΕΛΓΑ με τους παραγωγούς να βρίσκονται σε απόγνωση. Για το συγκεκριμένο περιστατικό μάλιστα έχει ενημερωθεί ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Λαμίας, ο οποίος έχει ζητήσει την παρέμβαση της αστυνομίας, αλλά και παράλληλα έχει ενημερώσει τα μέλη του σ' άλλες περιοχές της Φθιώτιδας.

Παράλληλα τόσο οι παραγωγοί της περιοχής όσο και ο Μελισσοκομικός Σύλλογος προσπαθούν να συγκεντρώσουν πληροφορίες για τους δράστες, αλλά και για τα κίνητρα που τους οδήγησαν σ' αυτή την ενέργεια.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι ένα αντίστοιχο περιστατικό είχε σημειωθεί στην περιοχή και πέρυσι το καλοκαίρι όταν άγνωστος ή άγνωστοι δράστες είχαν βάλει φωτιά σε κυψέλες, αφού πρώτα τις είχαν μαζέψει σωρό.

Όλες αυτές οι ενέργειες μάλιστα οδηγούν τους μελισσοκόμους της περιοχής στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ενέργεια ατόμου που αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα.

Ωστόσο το μέγεθος και η έκταση του περιστατικού που σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες προκαλεί ερωτηματικά για τον αριθμό των δραστών, καθώς θεωρείται δύσκολο ένα μόνο άτομο να προλάβει σε λίγες ώρες να προκαλέσει τόσο μεγάλη καταστροφή.

Πηγή: Εφ. "Σέντρα"
http://www.lamiareport.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Eπειδη υπηρξα για δεκαετιες μελισσοκομος επαγγελματιας μπορω να πω με μεγαλη
βεβαιοτητα οτι πισω απ αυτη την εγγληματικη ενεργεια πρεπει να βρισκονται κτη
νοτροφοι της περιοχης οι οποιοι δεν εχουν δει ποτε με συμπαθεια τους μελισσοκο
μους υποστηριζοντας αυθαιρετα οτι οι μελισσες ενοχνουν τα κοπαδια τους απο το να
βοσκουν ανενοχλητα Αυτος ο ισχυρισμος οτι ενοχλουνται τα κοπαδια τους δεν ισχυει
γιατι εχω παρακολουθησει κοπαδια να βοσκουν αναμεσα σε κυψελες χωρις να νοια
ζονται για την υπαρξη των κυψελων με τις μελισσες.Σε πολλα μερη της Ελλαδας αυτοι
οι μη συμπαθουντες τα μελισσια κτηνοτροφοι καταφεραν να επηρεασουν τα συμβουλια
των κοινοτητων τους και να επιβαλουν απογορευσεις στην τοποθετηση μελισσοσμηνων
στα ορια των διοικησεων τους Παντως οποιοι κι αν ηταν οι λογοι που οδηγησαν κα
ποιους σ αυτη την ανανδρη και εγκληματικη δεν μπορει να τους δοθει κανενα ελαφρυ
ντικο melito

Read more: Go to TOP and Bottom