Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Ποιος κυβερνάει τελικά αυτό τον τόπο; - Περίεργα παιχνίδια της Ζωής Κωνσταντοπούλου που ανέβαλε για αύριο τη συζήτηση για την συμφωνία!

Που το πάει η Πρόεδρος της Βουλής;
Μήπως θέλει να μπλοκάρει την συμφωνία;
Ποιοι ανέχονται τα τσαλίμια της και γιατί;

Ραγδαίες οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες και περίεργα "δημοκρατικά" κόλπα,ενώ ο χρόνος τελειώνει!

Μετατίθεται για αύριο η συζήτηση και η ψηφοφορία στην Βουλή μετά από αίτημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου να περάσει από τρεις επιτροπές σήμερα το σχέδιο νόμου!
΄

Ετσι δεν αποκλείεται η διαδικασία συζήτησης στην Ολομέλεια να ξεκινήσει αύριο νωρίς το πρωί και να φτάσει οριακά στην φάση της ψήφισης με την έναρξη ή και αργότερα του Eurogroup.

Υπενθυμίζεται ότι είναι απαίτηση των εταίρων μας να έχει την έγκριση του κοινοβουλίου το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου ανεξάρτητα με την τελική μορφή που θα αποκτήσει και θα σταλεί και πάλι στην Αθήνα.

Αλ. Τσίπρας: Ή θα συνεχίσουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί
«Δεν πρόκειται να γίνω ‘Παπαδήμος’» φέρεται να είπε ο Πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Να σταθεί «ενωμένη και συμπαγής» ζήτησε από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εισαγωγική του τοποθέτηση στην κοινή συνεδρίαση της Κ.Ο. και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται να γίνει ‘Παπαδήμος’» και πρόσθεσε πως «εδώ που ήρθαμε, ήρθαμε όλοι μαζί». «Ή θα συνεχίσουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί», τόνισε.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση πήρε εντολή να φέρει μια καλύτερη συμφωνία σε σχέση με το τελεσίγραφο που της είχε δoθεί στο Eurogroup και όχι εντολή να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη.

Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού τον λόγο πήρε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος ενημέρωσε λεπτομερώς την ΚΟ για την πρόταση που ενέκρινε χτες το Κυβερνητικό Συμβούλιο και εστάλη στους θεσμούς.

Στην ΚΟ των ΑΝΕΛ, που συνεδριάζει στις 12 το μεσημέρι, θα συζητηθεί η πρόταση της κυβέρνησης.

Τα θέματα στα οποία διαφωνούν οι ΑΝΕΛ είναι η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα πλουσιότερα και πιο τουριστικά νησιά καθώς και περικοπές στις αμυντικές δαπάνες κατα 100 εκατ. ευρώ το 2015 και 200 εκατ. το 2016.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο υπουργός Εθνικής ´Αμυνας δεν υπέγραψε το σχέδιο νόμου, σύμφωνα με την εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη. «Ο κ. Καμμένος δεν υπέγραψε γιατί θέλει να συζητηθούν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά και οι αμυντικές δαπάνες και να υπάρξει συναπόφαση για την περαιτέρω στάση και θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων» είπε στον ΑΝΤ1.

Στην ερώτηση αν υπάρχει πιθανότητα οι ΑΝΕΛ να διαφοροποιηθούν και να μην ψηφίσουν, η κα Χρυσοβελώνη απάντησε: «Μην μιλάμε για υποθετικά σενάρια.Και μόνο το γεγονός ότι δεν υπάρχει μία υπογραφή σε μία πρόταση, δεν σημαίνει τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από αυτό που σας είπα. Έχουμε στηρίξει όλη τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης και θα περιμένουμε ο Πρόεδρος να θέσει υπόψη μας όλα τα δεδομένα, αλλά δεν υπάρχει τίποτα αρνητικό αυτή τη στιγμή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom