Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ΤΩΡΑ: Ολοκληρώθηκε το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών,αναμένεται το κοινό ανακοινωθέν - Δηλώσεις των αρχηγών

Εξουσιοδότησαν όλοι πλην ΚΚΕ τον Αλέξη Τσίπρα να διαπραγματευθεί στις Βρυξέλλες

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η μαραθώνια σύσκεψη (κράτησε 7 ώρες) των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Αυτή την ώρα γράφεται το κοινό ανακοινωθέν το οποίο υπογράφουν όλοι οι συμμετέχοντες πολιτικοί αρχηγοί, πλην του γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Συμφώνησαν η κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη των διαπραγματεύσεων για μια βιώσιμη λύση εντός της Ευρωζώνης

Να συνδράμουν ώστε να υποστηριχθεί η σαφής και ξεκάθαρη ετυμηγορία του ελληνικού λαού από το χθεσινό δημοψήφισμα για μια βιώσιμη λύση ζήτησε από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι δηλώσεις του κυρίου Κουτσούμπα:


"Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα", είπε ο Πάνος Καμμένος στις δηλώσεις του.


Για να συνεχίσει: "Σε λίγο θα έχετε το κοινό ανακοινωθέν που υπογράφουμε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί με εξαίρεση τον αρχηγό του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Το σύνολο των δημοκρατικών κομμάτων δίνουμε τη δύναμη στον πρωθυπουργό να μεταβεί αύριο στις Βρυξέλλες και να διαπραγματευτεί εκ μέρους του ελληνικού λαού. Από εδώ και πέρα είναι στα χέρια της Ευρώπης να αντιληφθεί ότι η λύση θα πρέπει να δοθεί άμεσα ώστε η Ελλάδα να ξαναμπεί στον δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Η συμφωνία πλέον είναι μονόδρομος. Έχουν περιγραφεί ακριβώς οι επιθυμίες του συνόλου του ελληνικού λαού. Αφορά σε μία συμφωνία που πρέπει να επιτευχθεί με την ΕΕ με αποκατάσταση της ρευστοήτητας, με μεταρρυθμίσεις και ο πρωθυπουργός έλαβε την γραπτή διαβεβαίωση ότι θα έχει την απόλυτη στήριξή τους στην ΕΕ.

Νομίζω ότι και για το χρέος υπάρχει σαφής αναφορά", δήλωσε ο αρχηγός των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας.

"Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει εμπράκτως ότι βάζει τα συμφέροντα της χώρας πάνω από όλα" δήλωσε αρχικά ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.


Και συνέχισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας: "Μας ενδιαφέρει η κοινωνική συνοχή, οι αδύναμοι να μπορούν να έχουν την κοινωνική δυνατότητα που απαιτείται. Γι´ αυτό προσήλθα με διάθεση συνενόησης. Πρέπει όμως να παρατηρήσω ότι αυτή η συνάντηση έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό. Χάσαμε χρόνο, εις βάρος της χώρας. Η σημερινή κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από ό, τι ήταν πριν τρεις μήνες κι αυτό με ευθύνη της κυβέρνησης που έχανε χρόνο. Ο λαός μπήκε σε μία διχαστική διαδικασία κι ενώ είμαστε στο "και πέντε" και οι τράπεζες να είναι κλειστές και οφείλουμε όλες οι ηγεσίες του δημοκρατικού τόξου να συμβάλλουμε ώστε να έχουμε την ψυχραιμία και να παροτρύνουμε την κυβέρνηση που έχει την κυρίαρχη ευθύνη να μπορέσει να φέρει την συμφωνία που υποσχέθηκε".

"Σε λίγη ώρα θα εκδοθεί ένα ανακοινωθέν που λέει ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη για μια συμφωνία κοινωνικά δίκαιη. Υπήρξε μια ανταλλαγή απόψεων κι από την πλευρά μας επισημάναμε ότι είναι μια κατάσταση δύσκολη. Δεν είναι ώρα για να μιλήσουμε για ευθύνες και νομίζω θα πρέπει ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τις κρίσιμες επόμενες στιγμές", είπε αρχικά ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.


"Εάν τα πράγματα ηρεμήσουν, θα είμαστε εδώ για να κάνουμε και πολιτική κριτική ο ένας στον άλλον", συμπλήρωσε ακόμη για να συνεχίσει:

"Έκανα μία πρόταση να μην δοθούν τα πρακτικά στην δημοσιότητα μέχρι να λήξει ο πολιτικός συναγερμός. Συμφώνησαν όλοι, να δοθούν τα πρακτικά αφού ξεπεράσουμε τον κίνδυνο".

Δηλώσεις της Φώφης Γεννηματά
"Η πρωτοβουλία για συνεννόηση πολιτικών δυνάμεων δυστυχώς γίνεται στο και πέντε" δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά μετά το τέλος του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

"Εάν η πρωτοβουλία είχε αναληφθεί νωρίτερα όπως κατ' επανάληψη είχαμε ζητήσει, πολλά από αυτά που ζούμε σήμερα θα μπορούσαμε να τα είχαμε αποφύγει. Σήμερα είναι επιτακτακτική ανάγκη η συνέχιση της διαπραγμάτευσης με ευθύνη της κυβέρνησης. Η εξέρευσης λύσης, η επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνία που θα διασφαλίζει την ισότιμη παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και στο ευρώ και και η άμεση αποκατάσταση και ομαλοποίηση οικονομικής και κοινωνικής ζωής, επισήμανε.

"Αυτή τη λυτρωτική λύση έχει την υποχρέωση να την υπηρετήσει χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση- δεν υπάρχει χρόνος- χωρίς δεύτερες σκέψεις. Δεν έχει εντολή για ρήξη η κυβέρνηση, ο λαός πρέπει να δικαιωθεί για τις προσπάθειες που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια" πρόσθεσε η κυρία Γεννημάτα.



Το Κρεμλίνο εξέδωσε ένα σύντομο ανακοινωθέν για την τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Πούτιν και τι ειπώθηκε σε αυτήν.

Σύμφωνα πάντα με την Ρωσική πλευρά, οι κύριοι Πούτιν και Τσίπρας συζήτησαν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος αλλά και θέματα διμερούς συνεργασίας.

Ο κ. Πούτιν εξέφρασε την στήριξή του στον ελληνική λαό έτσι ώστε να ξεπεράσει τις τρέχουσες δυσκολίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom