Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Στις φλόγες η Ζάκυνθος και η Ηλεία,υπό έλεγχο τα υπόλοιπα μέτωπα


Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα στο Καλαμάκι Ζακύνθου και στη Μελίσσα Ηλείας, την ώρα που έχει εκτονωθεί η κατάσταση στα υπόλοιπα μέτωπα. Υψηλός κίνδυνος και για αύριο.

Μεγάλη πυρκαγιά καίει από τις απογευματινές ώρες δασική έκταση στο βουνό Σκοπός, στο Καλαμάκι, χωρίς να απειλούνται κατοικίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι στιγμής έχουν καεί 500 περίπου στρέμματα δασικής έκτασης ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Ζακύνθου προσπαθούν να σώσουν από την πύρινη λαίλαπα το εκκλησάκι της Παναγίας της Σκοπιώτισσας, στην κορυφή του βουνού.

Στο σημείο βρίσκονται 10 οχήματα με 25 άντρες ενώ στην προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμαν και δύο καναντέρ.

Σύμμαχος της πυρκαγιάς είναι οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.
Είναι η δεύτερη πυρκαγιά μέσα σε λίγες ημέρες στο σημείο, καθώς την προηγούμενη Κυριακή κάηκαν 100 περίπου στρέμματα δασικής έκτασης.

Ενώ την ίδια ώρα, μάχη με τη φωτιά δίνουν οι πυροσβέστες και στην Ηλεία, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μελίσσα του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 17 άτομα.

Καλύτερη η εικόνα στα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα
Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου και συγκεκριμένα από τις 6 το πρωί χθες, έως και σήμερα το πρωί εκδηλώθηκαν 79 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό στάδιο.

Η κατάσταση όσον αφορά τις υπόλοιπες μεγάλες πυρκαγιές, ειδικά στην Λακωνία και τον Υμηττό που άφησαν πίσω τους δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις κατεστραμμένα και έλαβαν μεγάλες διαστάσεις, η κατάστασή τους έχει ως εξής:
Υπό έλεγχο βρίσεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 03:50 χθες, σε δασική έκταση στο Φαρακλό, στη Νεάπολη Λακωνίας. Στην κατάσβεση συμμετείχαν132 πυροσβέστες με 52 οχήματα, 39 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 5 οχήματα ΟΤΑ.

Όπως, και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 12:28 χθες, σε δασική έκταση στον Βύρωνα Αττικής. Στην κατάσβεση έλαβαν μέρος 100 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 55 άτομα πεζοπόρο, 61 υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική σε ύφεση βρίσκεται και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 15:30 χθες, σε δασική έκταση στη Μαλακάσα Αττικής. Στο συμβάν επιχείρησαν 65 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 24 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 14 οχήματα ΟΤΑ.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13:00 χθες, στη Ν. Αρτάκη στην Εύβοια. Στο συμβάν συμμετείχαν 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο, 2 υδροφόρες και 1 μηχάνημα των ΟΤΑ.

Παράλληλα, υπό έλεγχο βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει από το πρωί στην περιοχή Ατσίτσα της Σκύρου, νοτίως του αεροδρομίου της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για την Κυριακή
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (www.civilprotection.gr), για αύριο Κυριακή 19 Ιουλίου 2015, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Αττικής,
• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια)
• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες),
• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Χίος, Λέσβος),
• Περιφέρεια Πελοποννήσου,
• Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Αχαΐα, Ηλεία),
• Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Ζάκυνθος)

http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom