Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Με τις πέτρες πήραν τον Σέρβο πρωθυπουργό στη Σρεμπρένιτσα


Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, διέκοψε τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις μνήμης για την 20ή επέτειο της σφαγής στη Σρεμπρένιτσα, που πραγματοποιούνται στην πόλη της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης και έφυγε εσπευσμένα για το Βελιγράδι, όταν προσερχόμενος στο κοιμητήριο Ποτοτσάρι δέχθηκε επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Ο Βούτσιτς ήταν περικυκλωμένος από άνδρες της ασφάλειάς του,
όταν το συγκεντρωμένο πλήθος άρχισε να φωνάζει υβριστικά συνθήματα εναντίον του και τελικά του εκτόξευσε πλαστικά μπουκάλια και πέτρες, ενώ ένα άτομο επιχείρησε να του επιτεθεί.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας οδηγήθηκε ταχύτατα έξω από το κοιμητήριο, όπου βρίσκεται μεγάλος αριθμός ξένων αξιωματούχων, ενώ η αστυνομία της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης συνέλαβε το άτομο που επιχείρησε να του επιτεθεί.

«Ο πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς επιστρέφει στο Βελιγράδι» δήλωσαν στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων «Tanjug» μέλη της αντιπροσωπείας που τον συνοδεύει, τονίζοντας ότι ο σέρβος πρωθυπουργός χτυπήθηκε από πέτρα στο κεφάλι και έσπασαν τα γυαλιά του.

Χιλιάδες κόσμου έχουν συρρεύσει στη Σρεμπρένιτσα για τις εκδηλώσεις μνήμης της 20ής επετείου της Σφαγής της Σρεμπρένιτσα, τη σκοτεινότερη κηλίδα της πρόσφατης ιστορίας στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Πριν 20 χρόνια, τον Ιούλιο του 1995, αν και η περιοχή είχε κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη» από τον ΟΗΕ, περίπου 8.000 μουσουλμάνοι άνδρες και αγόρια δολοφονήθηκαν στη Σρεμπρένιτσα από τις σερβοβοσνιακές δυνάμεις, στη χειρότερη σφαγή που έχει καταγραφεί στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
http://news.in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom