Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Σεισμός από το βροντερό ΟΧΙ του λαού στα μέτρα λιτότητας - Σύγκληση Συμβουλίου πολτικών αρχηγών - Παραίτηση Σαμαρά - Σύνοδος κορυφής την Τρίτη (βίντεο)


Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό μετά το ισχυρό ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, με τη Νέα Δημοκρατία να κλονίζεται και ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά να οδηγείται σε παραίτηση, λίγες ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης.

Με ένα βροντερό "ΟΧΙ" απάντησε ο ελληνικός λαός στην 
καταιγίδα της καταστροφολογίας, που δέχθηκε την τελευταία εβδομάδα. Το σημερινό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος χαρακτηρίζεται ως μια μεγάλη νίκη της δημοκρατίας.

Μέχρι στιγμής με καταμετρημένο το 73,10% των ψηφοδελτίων στην επικράτεια, το "όχι" συγκεντρώνει το 61,59% και το "ναι" το 38,41%.Η συμμετοχή στο δημοψήφισμα φτάνει το 63% περίπου.

Πρώτο "θύμα" λοιπόν του βροντερού ΟΧΙ υπήρξε ο Αντώνης Σαμαράς,τον οποίο δεν τον σήκωνε πια το κλίμα μετά και την σημερινή κατραπακιά.



Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να κερδίζει έδαφος και να πηγαίνει πιο δυνατός στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές,αφού όλα σχεδόν τα κόμματα δηλώνουν τη στήριξή τους στην ελληνική πλευρά και του ζητάνε να λύσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα το θέμα της συμφωνίας.

Στην ομιλία του πριν από λίγο διαβεβαίωσε ότι δεν πάει για ρήξη,αλλά για συμφωνία με τους δανειστές,ενώ θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει αύριο Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Ενωτικός εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο διάγγελμά του για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.«Θα επικοινωνήσω με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα του ζητήσω την σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών»,ήδη γύρω στις 12:00π.μ. θα συναντηθεί με τον Παυλόπουλου.«Σήμερα γιορτάζουμε τη νίκη της δημοκρατίας αλλά από αύριο ολοκληρώνουμε την εθνική μας προσπάθεια»


«Είμαι βέβαιος ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατανοεί πλήρως, όχι μόνο την γενική οικονομική κατάσταση αλλά και την ανθρωπιστική διάσταση που έχει πάρει. Θα συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση με ένα σχέδιο αξιόπιστων μεταρρυθμίσεων με κριτήριο πάντα την κοινωνική δικαιοσύνη», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι «αυτή τη φορά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης θα βρίσκεται και το θέμα του χρέους».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η σημερινή μέρα «δεν έχει νικητές και ηττημένους» και έκανε λόγο για «μία μεγάλη νίκη» που έδειξε ότι «ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες η δημοκρατία δεν εκβιάζεται».

«Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τον καθένα και την καθεμία, ανεξάρτητα από το τι επιλέξατε στην κάλπη, από τώρα και στο εξής να είμαστε όλοι ένα και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να ξεπεράσουμε την κρίση», είπε ο Πρωθυπουργός και συνέχισε: «Θέλω να ευχαριστήσω και τους χιλιάδες Ευρωπαίους πολίτες που βγήκαν στους δρόμους, δείχνοντας την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό».

«Η εντολή που μου δίνεται δεν είναι εντολή ρήξης αλλά εντολή ενίσχυσης της διαπραγματευτικής δύναμης για την επίτευξη συμφωνίας. Αυτή την εντολή θα υπηρετήσω, χωρίς χρονοτριβή. Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν, υπάρχουν δίκαιες λύσεις και βιώσιμες, αρκεί να το επιδιώκουν και οι δύο πλευρές», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.

«Τούτη την ώρα ο τόπος χρειάζεται ενότητα, συνοχή, ομοψυχία και ειλικρινή συνεννόηση» επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο εξωτερικό τώρα η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ θέλουν τη σύγκληση συνόδου κορυφής της ευρωζώνης για την Ελλάδα την Τρίτη, ανακοίνωσε το Βερολίνο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Και πληροφορίες λένε ότι ο Ντράγκι ανέβαλε την αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ,που θα έπαιρνε απόφαση για τη συνέχιση ή μη της χρηματοδότησης των ελληνικών Τραπεζών από τον ELA.

Προφανώς θα περιμένει τη σύνοδο κορυφής κι ίσως και το Eurogroup,που ανακοινώθηκε ότι θα γίνει στα μέσα της εβδομάδας,ώστε να πάρει την τελική απόφαση για τον ELA.

Ο περίεργος Σουλτς προβαίνει σε αντιφατικές δηλώσεις!Τη μία λέει πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να στηρίξουμε την Ελλάδα κι αμέσως μετά:το ΟΧΙ δεν σημαίνει πως θα αλλάξουν οι διαθέσεις των άλλων κυβερνήσεων απέναντι στην Ελλάδα.

Σουλτς: Δύσκολο να υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα στις τράπεζες από την Τρίτη

«Εναπόκειται στην ελληνική πλευρά να υποβάλει προτάσεις οι οποίες θα πείσουν τα άλλα μέλη και τις Βρυξέλλες», ανέφερε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς αναφορικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

«Η υπόσχεση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών ότι θα ανοίξουν αύριο οι τράπεζες και ότι από την Τρίτη θα υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα, νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί», τόνισε και συνέχισε:

«Ο ελληνικός λαός κατά τη διάρκεια της εβδομάδας νομίζω ότι θα έρθει αντιμέτωπος με μία ολοένα πιο δύσκολη κατάσταση».

«Η ελληνική κυβέρνηση τις επόμενες ώρες θα διαμορφώσει ουσιαστικές προτάσεις και ρεαλιστικές ως προς την επαναδιαπραγμάτευση διαφορετικά θα μπούμε σε μία δραματική περίοδο» σημείωσε ο κ. Σουλτς.

Δείτε το βίντεο από το STAR


Δηλώσεις Δένδια


Δηλώσεις Καμμένου

Δηλώσεις Θεοδωράκη

Δηλώσεις Φώφης Γεννηματά


Δηλώσεις Βαγγέλη Μεϊμαράκη


Συνάντηση Τσίπρα Παυλόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom