Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Κυβερνητική πηγή: Πολύ κακή η προτεινόμενη συμφωνία, ψάχνουμε λύση - «Υποστηρικτικός ο Ντράγκι»

«"Όχι" λέει ο Αλ. Τσίπρας σε ιδιωτικοποίηση περιουσίας 50 δισ. και σε προσωρινό Grexit»
Κυβέρνηση:Δίνεται μάχη επί πολλών θεμάτων
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: "Απεδείχθη ότι θέλουν την συντριβή ΜΑΣ. ΕΩΣ ΕΔΩ"!

Η συμφωνία η οποία έχει προταθεί στην Ελλάδα είναι «πολύ κακή», τόνισε ελληνική κυβερνητική πηγή, την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η πηγή σημείωσε ότι η κυβέρνηση «αναζητεί λύσεις».

Έλληνες αξιωματούχοι, οι οποίοι είχαν διάλογο με δημοσιογράφους, επέκριναν ιδιαίτερα τη στάση της Άγκελα Μέρκελ, ενώ εξήραν τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, του οποίου τη στάση χαρακτήρισαν «ιδιαίτερα υποστηρικτική».

http://www.naftemporiki.gr

«"Όχι" λέει ο Αλ. Τσίπρας σε ιδιωτικοποίηση περιουσίας 50 δισ. και σε προσωρινό Grexit»

Αρνητική είναι, σύμφωνα με τη συντάκτρια του Politico Europe, Τάρα Παλμέρι, η θέση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με την ιδιωτικοποίηση περιουσίας 50δισ. μέσω μεταβίβασής τους σε ταμείο με έδρα το Λουξεμβούργο, καθώς και για τη λύση του προσωρινού Grexit.

Και οι δύο προτάσεις είναι έμπνευσης Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να τονίζει ότι η πρώτη προοπτική είναι «από άλλον πλανήτη», ενώ δηλώνει «100% αντίθετη» στην έξοδο από την Ευρωζώνη, έστω και για μικρή περίοδο.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: "Απεδείχθη οτι θέλουν την συντριβή ΜΑΣ. ΕΩΣ ΕΔΩ"!

Κυβέρνηση:Δίνεται μάχη επί πολλών θεμάτων

Δίνεται μάχη επί πολλών ζητημάτων που αναφέρονται στο κείμενο που κατέθεσε το Eurogroup, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας τη διαπραγμάτευση στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης.

Επιδίωξη της ελληνικής πλευράς στη σημερινή σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης είναι να σταλεί πολιτικό μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ότι η Ελλάδα οδεύει προς μία συμφωνία για το νέο πρόγραμμα στήριξης, επισημαίνουν οι κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, με αυτόν τον τρόπο, η ΕΚΤ θα μπορέσει να αυξήσει άμεσα τη ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες, μέσω του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας (ELA).

Οι κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι τόσο στο Eurogroup, όσο και στη σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης, η κατάσταση ήταν και παραμένει πολωμένη, με τα κράτη - μέλη διχασμένα.

Όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές, υπάρχουν χώρες, με πρώτη τη Γερμανία, που τηρούν πολύ σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας και άλλες, όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Ιρλανδία, που τάσσονται αναφανδόν υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom