Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Μεγάλη φωτιά στη Λακωνία - Εκκενώνονται χωριά


- Η πυρκαγιά μαίνεται στην περιοχή της Νεάπολης από τα ξημερώματα
- Σπίτια στο Φαρακλό και το Λάχι έχουν υποστεί ζημιές
- Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών
 - Εκκενώθηκαν ήδη τα χωριά Φαρακλό και το Λάχι

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τις 03:50 τα ξημερώματα μεγάλη
πυρκαγιά σε δασική έκταση, χαμηλής βλάστησης, στη Νεάπολη Λακωνίας. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Μονεμβασιάς «η κατάσταση είναι δραματική ενώ έχουν εκκενωθεί ήδη τα χωριά Φαρακλό και Λάχι και αναμένεται να εκκενωθεί και τρίτο.Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, σπίτια δεν έχουν καεί ολοσχερώς ωστόσο έχουν υποστεί ζημιές.

Ήδη στην περιοχή βρίσκεται ισχυρή δύναμη της περιοχής με 50 πυροσβέστες και 20 οχήματα κάθε τύπου, ωστόσο οι άνεμοι που πνέουν δεν βοηθούν στο έργο των πυροσβεστών. Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν και δυο αεροσκάφη καναντέρ.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής της Νεάπολης Λακωνίας από τα ξημερώματα και μέχρι αυτή τη στιγμή οι φλόγες έχουν προκαλέσει ζημιές σε σπίτια και στάνες. Οι φλόγες απειλούν τους οικισμούς Λάκη και Πάνω και Κάτω Καστανιά, ενώ οι άνεμοι έντασης 6-7 μποφόρ κάνουν δύσκολο το έργο της κατάσβεσης. .

Αυτή την ώρα οι καιρικές συνθήκες έχουν γίνει κάπως καλύτερες και οι ελπίδες στρέφονται στα εναέρια μέσα, ελικόπτερα και αεροπλάνα για να περιοριστεί το μέτωπο.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom