Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Άνοιξε το παράθυρο για αναδιάρθρωση του χρέους ο Σόιμπλε - Αποκαλύψεις για την Μέρκελ και έναν έλληνα υπουργό Οικονομικών

Σόιμπλε σε Λιού: Να πάρουμε εμείς το Πουέρτο Ρίκο στο ευρώ και πάρτε εσείς την Ελλάδα στο δολάριο!

- Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε για τις ελληνικές τράπεζες δήλωσε πως είναι άγνωστο πότε θα ανοίξουν
- Άφησε αιχμές κατά της Γαλλίας για τη στάση της απέναντι στην ελληνική κρίση και για τη βοήθεια που προσφέρουν
- Έδειξε να συμπαθεί περισσότερο τον Ευκλείδη Τσακαλώτο σε σχέση με τον Βαρουφάκη λέγοντας πως έχει πιο συμβατική συμπεριφορά
- Κατηγόρησε εμμέσως την ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας πως η κωλυσιεργεία δεν θα λύσει τα προβλήματα

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Bundesbank στην Φρανκφούρτη ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στο θέμα της ελληνικής κρίσης, δείχνοντας πως και εκείνος αρχίζει και μαλακώνει όσο διαφαίνεται πως θα υπάρξει τελικά συμφωνία.

Ο κ. Σόιμπλε αναφερόμενος στον νέο υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο δεν έδειξε τρελό ενθουσιασμό, αλλά σημείωσε πως είναι περισσότερο συμβατική η συμπεριφορά του, σε σχέση με τον προκάτοχό του, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος νωρίτερα τον είχε στολίσει.

Έριξε όμως και μία βόμβα λέγοντας πως ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών του είχε πει πως η ελάφρυνση του χρέους δεν θα λύσει τα προβλήματα, χωρίς όμως να διευκρινίσει εάν αυτή η δήλωση προέρχεται από τον νυν υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο ή από τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Δήλωσε όμως και κάτι άλλο που προκαλεί εντύπωση για τον γνωστό σκληρό κ. Σόιμπλε. Σημείωσε πως σκοπεύει να ζητήσει "χώρο για επανεξέταση του χρέους". Σημείωσε δε πως η βιωσιμότητα του χρέους δεν μπορεί να είναι εφικτή χωρίς κούρεμα, κάτι όμως που η Άνγκελα Μέρκελ είχε αποκλείσει τουλάχιστον με τη γνωστή μορφή του κουρέματος.

Αποκάλυψε δε ο κ. Σόιμπλε πως το ΔΝΤ τον είχε προειδοποιήσει να μην είναι τόσο γενναιόδωρος με την Ελλάδα και έκανε την έκπληξη λέγοντας πως ο ίδιος δεν ήθελε το ΔΝΤ να αναλάβει ρόλο στην Ελλάδα. Και συνέχισε τις αποκαλύψεις, λέγοντας πως το γεγονός πως το ΔΝΤ ήρθε στην Ελλάδα οφείλεται στο γεγονός πως υπερίσχυσε η γνώμη της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ.

Παρά τις αποκαλύψεις του ο κ. Σόιμπλε δεν δίστασε να πετάξει και τα καρφιά του στην ελληνική πλευρά, λέγοντας πως όλα τα προγράμματα διάσωσης λειτούργησαν εκτός από την περίπτωση της Ελλάδας, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση εμμέσως λέγοντας πως "η κωλυσιεργία δεν θα λύσει τα προβλήματά μας".

Από τα βέλη του φυσικά δεν γλίτωσε ούτε η Γαλλία, με τον Β. Σόιμπλε να αφήνει αιχμές για τη βοήθεια των Γάλλων στους Έλληνες, λέγονας πως όταν τα πράγματα δυσκολεύουν φυσικά υπάρχουν διαφορές, εννοώντας τις διαφορές ανάμεσα σε Γερμανία και Γαλλία.

Πραξιτέλης Σαραντόπουλος
http://www.newsit.gr/

Σόιμπλε σε Λιού: Να πάρουμε εμείς το Πουέρτο Ρίκο στο ευρώ και πάρτε εσείς την Ελλάδα στο δολάριο!

Ένα μάλλον κακόγουστο αστείο έκανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε, απευθυνόμενος στον αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Τζακ Λιού.

Όπως μεταδίδουν ξένοι δημοσιογράφοι, ο Σόιμπλε είπε στον Λιού: «Θα μπορούσαμε να πάρουμε το Πουέρτο Ρίκο στο ευρώ αν οι ΗΠΑ έπαιρναν την Ελλάδα στο δολάριο».

Υπενθυμίζεται ότι το Πουέρτο Ρίκο χρεοκόπησε κυρήσσοντας αδυναμία πληρωμής του 73 δισ χρέους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom