Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Απάντηση του... «μετεξεταστέου» Βαρουφάκη στην «Αυγή»

«Συντηρεί» την κόντρα του με την εφημερίδα «Αυγή» ο Βαρουφάκης απαντώντας με δηκτικό ύφος στο δημοσίευμα που τον χαρακτήριζε «μετεξεταστέο» της πολιτικής.

Νέο «επεισόδιο» στη κόντρα του Γιάνη Βαρουφάκη με την εφημερίδα «Αυγή», είχαμε μέσω επιστολής –απάντησης του πρώην υπουργού στην εφημερίδα για το άρθρο με τον οποίο τον χαρακτήριζε ως «μετεξεταστέο» της πολιτικής.

Ο κ. Βαρουφάκης στην επιστολή του υποστηρίζει ότι το άρθρο περιλαμβάνει επτά ανακρίβειες στις οποίες και απαντά.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ισχυρίζεται μεταξύ άλλων ότι ο φόρος στα ATM δεν ήταν δική του πρόταση, υποστηρίζει ότι ποτέ δεν απέκρυψε το γεγονός ότι ηχογραφούσε το Eurogroup και μάλιστα, όπως λέει, είχε υποχρέωση να το κάνει, καθώς, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, «σκανδαλωδώς δεν κρατούνται πρακτικά εκεί» και διερωτάται, πως αλλιώς θα έδινε αναφορά στον πρωθυπουργό και στο υπουργικό συμβούλιο.

Για το κλείσιμο των τραπεζών, είχε εκφρασμένη άποψη ότι capital controls και Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δύο έννοιες ασυμβίβαστες και για το δημοψήφισμα πως ήταν απόφαση του πρωθυπουργού και ο ίδιος δεν γνωρίζει αν υπήρξαν εισηγητές. Αποκάλυψε μάλιστα ότι «γνωρίζω ότι μας μάζεψε για να μας το ανακοινώσει και όλη η διαπραγματευτική ομάδα, στηρίξαμε αυτή την επιλογή».

Αποκαλύπτει μάλιστα ότι «ένα μήνα πριν όλοι μας, μαζί και με τον πρωθυπουργό, θεωρούσαμε ότι ήταν δύσκολο να κερδηθεί ένα δημοψήφισμα, επειδή ο αντίπαλος μας, η τρόικα εσωτερικού θα συνέδεε το όχι με το Grexit»

Για το άνοιγμα των τραπεζών σημειώνει ότι ήταν κοινή πεποίθηση τόσο του ιδίου όσο και του πρωθυπουργού ότι οι τράπεζες θα άνοιγαν την Τρίτη μετά το δημοψήφισμα, καθώς εκτιμούσαν πως θα υπήρξε άμεση συμφωνία, καλύτερη με το «Όχι», χειρότερη με το «Ναι», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, ενώ αναφερόμενος στο παράλληλο νόμισμα υποστηρίζει ότι ο ίδιος πρωθυπουργός είχε σε τηλεοπτική του συνέντευξη επιβεβαιώσει ότι ως υπεύθυνη κυβέρνηση πράγματι μελετούσαν ένα σενάριο έκτακτης ανάγκης.

Διαβάστε ΕΔΩ το άρθρο της Αυγής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom