Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Σήμερα η απόφαση του ΣτΕ για το Δημοψήφισμα - Θα λειτουργήσει ως από μηχανής Θεός;


Eκτάκτως συγκαλείται σήμερα Παρασκευή η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας που θα κρίνει την τύχη του δημοψηφίσματος της Κυριακής μετά την προσφυγή δύο πολιτών,οι οποίοι ζητούν την ακύρωση του δημοψηφίσματος από το Συμβούλιο της Επικρατείας με την ανακήρυξη των Νομοθετικών Πράξεων ως αντισυνταγματικών και ταυτόχρονα να εκδοθεί προσωρινή διαταγή από το τμήμα αναστολών ώστε να «παγώσει» το δημοψήφισμα.

Πόσες πιθανότητες υπάρχουν το ΣτΕ να ακυρώσει το δημοψήφισμα;

Θα λειτουργήσει ως από μηχανής Θεός,αφού ο ίδιος Τσίπρας αποφεύγει την κυβίστηση;Να σημειώσουμε πως δηλώνει ότι 48 ωρες μετά θα έχουμε συμφωνία και θα ανοίξουν οι Τράπεζες!

Δεν είμαστε νομικοί για ν' απαντήσουμε σ' ένα τέτοιο ερώτημα,άλλωστε κορυφαίοι συνταγματολόγοι εκφράζουν δημόσια αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις....

Ομως πέρα από νομικά παράθυρα και πόρτες και με δεδομένες τις καταιγιστικές-τραγικές εξελίξεις των ημερών που πέρασαν από την εξαγγελία του δημοψηφίσματος όλα μπορούν να συμβούν. 

Ισως το ΣτΕ να είναι ο από μηχανής Θεός που θα βάλει τέλος σε μια σύγχρονη τραγωδία εν εξελίξει!

Εμείς εδώ απλοϊκά σκεπτόμενοι κι έχοντας κατά νου όσα τραγικά θα ακολουθούσαν από το πρωί του Σαββάτου 27/6,λίγες ώρες μετά την ανακοίνωσή του,ρωτάγαμε:Είναι σίγουρο πως θα γίνει το δημοψήφισμα;

Και το ξαναρωτάμε πάλι τώρα πλέον που το σχοινί έχει παρατεντωθεί και από τις δύο πλευρές,με τις συνέπειες να τις υφίσταται μόνο ο Ελληνικός λαός και η μόνη εξήγηση από την εξουσία είναι:"...ελπίζαμε ότι οι δανειστές δεν θα το έφταναν στα άκρα"! κι από χτες το βράδυ συμπληρώνει δια στόματος Πρωθυπουργού:Σε 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα θα έχουμε συμφωνία ανεξαρτήτως αποτελέσματος!!!

Εκτός κι αν μας δουλεύουν αμφότεροι και οι... τρεις,κοινή συναινέσει ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom