Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Νεα εξέλιξη! Μπορεί και απόψε η ψήφιση από την Ολομέλεια!


Περίπου 18:00 με 19:00 το απόγευμα αναμένεται να ξεκινήσει τελικά η συζήτηση της ελληνικής πρότασης, λένε κυβερνητικής πηγές,αφού προηγουμένως θα έχουν υποβάλει την έκθεσή τους οι τέσσερις επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και Παραγωγής και Εμπορίου.

Να σημειώσουμε ότι με απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου οι επιτροπές οφείλουν να υποβάλουν την εκθεσή τους ως τα μεσάνυχτα σήμερα,κάτι που φαίνεται να ξεπεράστηκε μετά τις εύλογες αντιδράσεις που υπήρξαν.

Με διαδικασία εξπρές που κινείται στην «μεθόριο» του Κανονισμού της Βουλής – αν δεν την παραβιάζει – και εισάγει νέα κοινοβουλευτικά και νομοθετικά ήθη αναμένεται να εγκριθεί από την εθνική αντιπροσωπεία το ιδιόμορφο σχέδιο νόμου που κατέθεσε αιφνιδιαστικά λίγο πριν τα μεσάνυχτα, η κυβέρνηση στην Βουλή.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, το σχέδιο νόμου αναμένεται να εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια περίπου στις 18:00 με 19:00 σήμερα το απόγευμα με σκοπό η ψηφοφορία να έχει ολοκληρωθεί σήμερα Παρασκευή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις σχετικές συζητήσεις με την πρόεδρο της Βουλής έχουν αναλάβει ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι οποίοι επιχειρηματολογούν ότι η εισαγωγή του σχεδίου νόμου στην Ολομέλεια σήμερα με την διαδικασία του υπερεπείγοντος προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής.

Οι τέσσερις επιτροπές εγκρίνουν την εισαγωγή του σχεδίου στην Ολομέλεια

Προηγουμένως, σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό, περίπου στις 14:00 με 15:00 σήμερα το μεσημέρι το σχέδιο νόμου θα παρουσιαστεί σε κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και Παραγωγής και Εμπορίου.

Ο αρμόδιος υπουργός που θα αναλάβει την εισήγηση θα ζητήσει από τα μέλη των επιτροπών να δεχθούν τον κατεπείγοντα χαρακτήρα του. Εφόσον αυτό γίνει αποδεκτό τότε οι επιτροπές οφείλουν να υποβάλλουν την σχετική τους έκθεση άμεσα, αφού στην κυβέρνηση θέλουν να ψηφιστεί το σχέδιο νόμου σήμερα περί τα μεσάνυχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom