Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Απίστευτη λογοδιάρροια Βαρουφάκη! Εμπλέκει στα σχέδια για δραχμή τον Αλέξη Τσίπρα και τον Δραγασάκη - Στάζει "χολή" για το Μαξίμου

Μετά την Αίγινα χωρίς ΝΤΡΟΠΗ πήρε σβάρνα τα ΜΜΕ κι αμολάει το μακρύ του και το κοντό του

- Αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα από τον Γιάννη Βαρουφάκη με συνέντευξή του στο αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC
- Ο πρώην υπουργός Οικονομικών χαρακτηρίζει νέα συνθήκη των Βερσαλλιών τη συμφωνία
- Κάνει λόγο για πολιτική ταπείνωσης σχετικά με τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής
- "Στο πραξικόπημα του ΄67 χρησιμοποιήθηκαν τα τανκς, αυτή τη φορά ξένες δυνάμεις χρησιμοποίησαν τις τράπεζες"
- Μιλά για κλίμα ηττοπάθειας στο Μαξίμου το βράδυ του δημοψηφίσματος όταν ο κόσμος πανηγύριζε για το "όχι"
- Aπάντηση του Γιάννη Βαρουφάκη με δύο tweets
- ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟ ABC


Η συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και των ευρωπαίων εταίρων μπορεί να έκανε το "φάντασμα" του Grexit να ξεθωριάσει, ωστόσο πυροδότησε ντόμινο εξελίξεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή όσα λέει ο κ. Βαρουφάκης.

Και αυτό γιατί ο κ. Βαρουφάκης όπως ο ίδιος αποκαλύπτει στις γνωστές του συνεντεύξεις σε μέσα που βρίσκονται στα πέρατα του κόσμου, είχε μυστικό σχέδιο για να βγει η χώρα από το ευρώ και να επιστρέψει στη δραχμή. Μιλάει επίσης και για μυστικούς συμβούλους που δούλευαν πάνω σε αυτό το σενάριο και προκαλεί έκπληξη εάν για όλα αυτά τα γεγονότα ήταν ενήμερος και ο πρωθυπουργός ή είχε δική του προσωπική ατζέντα, τις συνέπειες της οποίας βιώνουν πλέον όλοι οι Έλληνες πολίτες. 

Όλες αυτές οι αποκαλύψεις δημιουργούν ένα ιδιαίτερο άσχημο κλίμα και μάλιστα υπάρχουν και εκείνοι που εκτιμούν πως όλα αυτά δεν είναι τυχαία ειδικά τώρα που υπάρχουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ πολλές φωνές που διαφωνούν με τη συμφωνία. Πολλοί δεν αποκλείουν μάλιστα και το ενδεχόμενο ο κ. Βαρουφάκης να ηγηθεί ενός τέτοιου σχήματος έχοντας μαζί του όσους αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της συμφωνίας και της θέλησής τους να αποχωρήσει η Ελλάδα από το ευρώ. 

Πλέον όμως ο κ. Βαρουφάκης ξεπερνάει πολλά όρια, καθώς εμπλέκει στα σχέδια για Grexit τόσο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα όσο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη λέγοντας πως με δική τους εντολή ξεκίνησε τα σχέδια για επιστροφή στη δραχμή. 

Μιλώντας το βράδυ στον ραδιοφωνικό σταθμό του Real Fm ξεκαθάρισε πως οι εντολές για σχέδια περί δραχμής ήρθαν από τον Αλέξη Τσίπρα και τον κ. Δραγασάκη, ενώ σημειώνει πως δημιουργήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών μία μικρή ομάδα που έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει κάθε σοβαρό υπουργείο. 

Μάλιστα, σημειώνει πως αυτή η μυστική ομάδα 4-5 ατόμων στο υπουργείο Οικονομικών δημιουργήθηκε με εντολή του κ. Τσίπρα και του κ. Δραγασάκη. 

Νωρίτερα δίνοντας άλλη μία συνέντευξη στο αυσταλιανό ABC επανήλθε και εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση κατά του πρωθυπουργού. 

Μετά, λοιπόν, την "σταύρωση" του Αλέξη Τσίπρα από τους δανειστές στην Σύνοδο Κορυφής (όπως ανέφεραν οι Financial Times) δεν έρχεται η... "ανάσταση" αλλά μία δεύτερη "σταύρωση", αυτή τη φορά από τον Γιάνη Βαρουφάκη!

"Πολιτική ταπείνωσης"


Ο πρώην υπουργός Οικονομικών στη συνέντευξή του μιλά για πολιτική της ταπείνωσης και ισχυρίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι η συμφωνία που επετεύχθη χθες στις Βρυξέλλες είναι μία νέα συνθήκη των Βερσαλλιών, όπως αυτή που στοιχειώνει την Ευρώπη! 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης χρησιμοποιεί βαριές εκφράσεις και μιλά ακόμα και για πραξικόπημα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στο πραξικόπημα του ΄67 χρησιμοποιήθηκαν τα τανκς, ωστόσο αυτή τη φορά ξένες δυνάμεις χρησιμοποίησαν τις τράπεζες για να καταλάβουν την εξουσία και να πάρουν τη δημόσια περιουσία.

Ο πρώην υπουργός επιτίθεται στους πιστωτές και υποστηρίζει ότι θα κάνουν τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει πίσω ό,τι έχει πει όλα αυτόν τον καιρό. 

Απίστευτες κατηγορίες για το δημοψήφισμα!


Ο Γιάνης Βαρουφάκης ωστόσο δεν μένει εκεί. 

Περιγράφει κλίμα ηττοπάθειας στο Μαξίμου το βράδυ του δημοψηφίσματος όταν ο κόσμος πανηγύριζε στους δρόμους για το "όχι" και αφήνει να εννοηθεί ότι στο γραφείο του πρωθυπουργού ήλπιζαν να βγει το "ναι".

Αναφέρει συγκεκριμένα: "Μπήκα στο πρωθυπουργικό γραφείο περιχαρής. Πετούσα στα σύννεφα που έσπρωχναν οι άνεμοι του λαϊκού ενθουσιασμού απ' τη νίκη της ελληνικής δημοκρατίας στο δημοψήφισμα. Μόλις μπήκα στο γραφείο ένιωσα αμέσως μια αίσθηση παραίτησης, μια αρνητικά φορτισμένη ατμόσφαιρα. Ήρθα αντιμέτωπος με ένα ηττοπαθές κλίμα, το οποίο ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με ό,τι συνέβαινε έξω. Εκείνη τη στιγμή αναγκάστηκα να πω στον πρωθυπουργό: αν θέλετε να αξιοποιήσετε την έξαψη της δημοκρατίας έξω από αυτό το κτίριο, μπορείτε να βασίζεστε πάνω μου. Αν όμως δεν μπορείτε να διαχειριστείτε αυτό το μεγαλειώδες 'όχι' σε μια μάλλον παράλογη πρόταση των Ευρωπαίων εταίρων μας τότε θα χαθώ μέσα στη νύχτα" αναφέρει χαρακτηριστικά για τη νύχτα του δημοψηφίσματος".




Η απάντηση του Γιάννη Βαρουφάκη ήρθε αργά το βράδυ με δύο tweet στα οποία προσπάθησε να μαζέψει όσα ο ίδιος έχει αποκαλύψει μέχρι τώρα. Σχετικά με το Grexit ανέφερε πως "τα καλύτερα όπλα είναι αυτά που δεν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτά σχεδιάζαμε όταν μας απείλησαν με Grexit, ωστε να μην μας επιβληθεί".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom