Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Πυρκαγιά και στη Μαλακάσα,εκκενώθηκαν προληπτικά τρεις κατασκηνώσεις - Υφεση στον Υμηττό,κάηκαν σπίτια και εκατοντάδες στρέμματα δασικής έκτασης


Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε στη Μαλακάσα και ειδικότερα στο 43ο χλμ., στο ρεύμα προς Ωρωπό. Αυτή την ώρα εκκενώνονται τρεις παιδικές κατασκηνώσεις, που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, για προληπτικούς λόγους.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχουν τριάντα πυροσβέστες με δέκα οχήματα, δεκαμελές πεζοπόρο τμήμα, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Αυτή την ώρα (20:25) η φωτιά αναζωπυρώθηκε ξαφνικά στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου...

Υφεση της πυρκαγιάς στον Υμηττό



- Τέσσερα σπίτια κάηκαν στον Υμηττό και ένα εστιατόριο
- Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή κοντά στο νεκροταφείο του Βύρωνα
- Και άλλα σπίτια στους πρόποδες του Υμηττού τυλίχθηκαν στις φλόγες

Σε μια χαράδρα στον Υμηττό στο ύψος της Ηλιούπολης υπάρχει μια μεγάλη αναζωπύρωση της μεγάλης φωτιάς που κατέκαψε και κατακαίει τον Καρέα, τον Βύρωνα, την Ηλιούπολη και την Αργυρούπολη.

Η φωτιά έφτασε μέχρι την Άνω Γλυφάδα. Όλα ξεκίνησαν από την περιοχή ανάμεσα στο νεκροταφείο του Βύρωνα και τον Περιφερειακό Υμηττού. Επι τόπου βρίσκονται 140 πυροσβέστες, 70 οχήματα, 4 ελικόπτερα, 7 καναντέρ και 10 οχήματα δήμων.

Η φωτιά έχει κατακάψει μέχρι στιγμής και εκατοντάδες στρέμματα δασικής έκτασης. Παρά την άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής, με ισχυρές και εναέριες δυνάμεις, η πυρκαγιά έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των ισχυρότατων δυνάμεων που πνέουν.

Οι δήμοι Ηλιούπολης και Αργυρούπολης, με την εκδήλωση της πυρκαγιάς στον Καρέα, αμέσως ενεργοποίησαν τους μηχανισμούς Πολιτικής Προστασίας, ενώ εκκένωσαν δημοτικές εγκαταστάσεις που βρίσκονταν στην περιοχή. Σε ορισμένες περιπτώσεις απομάκρυναν κατοίκους από τα σπίτια τους, που απειλούνταν από τις φλόγες.

Στο πλευρό τους, εκατοντάδες εθελοντές και περίοικοι, οι οποίοι με κάθε μέσο που διέθεταν, ρίχθηκαν στη «μάχη» με τις φλόγες, προστατεύοντας τις περιουσίες τους. Με τη βοήθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων απέτρεψαν την επέκτασή της στις κατοικημένες περιοχές τους και αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά έχει κατεύθυνση προς τα υψηλά του Υμηττού.

Πολλές είναι οι καταγγελίες που ακούγονται για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού. Κάτοικοι αλλά και δημοτικοί άρχοντες υποστηρίζουν ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι πρόκειται για εμπρησμό, καθώς στον Υμηττό ξέσπασαν τρεις διαφορετικές εστίες φωτιάς και μισή ώρα αργότερα, ξέσπασαν τέσσερις διαφορετικές εστίες στο Κορωπί και την Παλλήνη.


Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βύρωνα, ένα σπίτι και μια ταβέρνα κάηκαν στον Καρέα. Τα νεότερα από την πυροσβεστική αναφέρουν ότι είναι σε ύφεση τα μέτωπα σε Καρέα και Βύρωνα και υπάρχουν ακόμα εστίες και Ηλιούπολη και Αργυρούπολη. Μια σοβαρή αναζωπύρωση έγινε στην Ηλιούπολη πάνω από το κολυμβητήριο σε μια χαράδρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom