Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Κύπρος: Παραιτήθηκαν ο προϊστάμενος της ΚΥΠ και ο υπουργός Υγείας

Ο Αναστασιάδης έχει ενημερώσει τηλεφωνικώς τους αρχηγούς των κομμάτων, με τους οποίους θα συζητήσει το θέμα
Ο προϊστάμενος της Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (KYΠ), Ανδρέας Πενταράς

Την παραίτηση του υπέβαλε σήμερα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ο προϊστάμενος της Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (KYΠ), Ανδρέας Πενταράς.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη,
ο κ. Πενταράς παραιτήθηκε «μετά τις πληροφορίες και τις σκιές που αφέθηκαν για τη χρήση συγκεκριμένου λογισμικού από την KYΠ και για προστασία του μέχρι τούδε αξιοσημείωτου έργου που έχει επιδείξει η Υπηρεσία».

Ο κ. Χριστοδουλίδης πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει ενημερώσει τηλεφωνικώς τους αρχηγούς των κομμάτων, με τους οποίους προτίθεται να συζητήσει το θέμα σε προσεχή συνεδρία του Συμβουλίου των Αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Λογισμικό που είχε αποκτήσει η ΚΥΠ για παρακολουθήσεις ηλεκτρονικών επικοινωνιών φαίνεται πως δεν είχε ασφαλιστεί επαρκώς με αποτέλεσμα να υπάρξουν διαρροές για δραστηριότητες της υπηρεσίας. Μάλιστα προσφάτως διέρρευσαν ακόμα και τα τιμολόγια αγορά συστήματος παρακολούθησης τηλεφώνων από ξένη εταιρεία.

Ο Ανδρέας Πενταράς είχε διοριστεί προϊστάμενος της ΚΥΠ από τον Ν. Αναστασιάδη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του το 2013. Ο κ. Πενταράς είναι αντιστράτηγος ε.α και υπηρέτησε για πολλά χρόνια στον ελληνικό και τον κυπριακό στρατό

Εξάλλου, σήμερα παραιτήθηκε και ο υπουργός Υγείας, Φίλιππος Πατσαλής. Ο κ. Πατσαλής απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο Αναστασιάδη γνωστοποιώντας του ότι αποχωρεί από το Υπουργείο Υγείας για προσωπικούς λόγους.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός παραιτήθηκε διότι «ένιωσε θιγμένος από συμφέροντα στο χώρο της υγείας, τα οποία παρενέβαλαν εμπόδια στον εκσυγχρονισμό και την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εχουμε και εμεις εδω αναλογα θεματα!! Κυκλοφορει και στο δ.δ μια αναλογη αναρτηση για την δικη μας την ΕΥΠ!! Για αυτο δεν ειχα ιντερνετ μια βδομαδα;;;;;;;;;;;λες;;;;;;;;;;

Read more: Go to TOP and Bottom