Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Κυκλοφορούν σενάρια πολιτικών εξελίξεων - Ο Τσίπρας τηλεφώνησε στον Παυλόπουλο

Ενώ η κρίσιμη συζήτηση στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα βρίσκεται σε εξέλιξη,διαβάζουμε διάφορα σενάρια που φτάνουν ακόμα και σε παραίτηση της Κυβέρνησης

- Το Μαξίμου επιβεβαιώνει την επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Προκόπη Παυλόπουλο
- Ο πρωθυπουργός διεμήνυσε στους βουλευτές του πως χωρίς τη στήριξή τους μπορεί να μην είναι πρωθυπουργός την επόμενη ημέρα

- Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Τσίπρας με τον Θεοδωράκη φέρεται να είπε πως αυτή η ψηφοφορία είναι ψήφος εμπιστοσύνης
- Υπουργοί από το βήμα της Βουλής καλούν τους βουλευτές να μην καταψηφίσουν τη συμφωνία

Ο Έλληνας πρωθυπουργός φαίνεται πως είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε συμφωνία ή ακόμα και να παραιτηθεί, κάτι που διεμήνυσε προς τους βουλευτές, στους οποίους έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως εάν δεν στηριχθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τότε δεν θα είναι πρωθυπουργός την επόμενη ημέρα.

Υπό αυτό το κλίμα των δραματικών εξελίξεων ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας φέρεται να επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο από τον οποίο ζήτησε να είναι σε ετοιμότητα ανάλογα με το αποτέλεσμα της ψηψοφορίας.

Την επικοινωνία αυτή επιβεβαίωσε και το Μαξίμου με κυβερνητικούς κύκλους να αναφέρουν πως ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον κ. Παυλόπουλο πως σε περίπτωση που οι απώλειες είναι μεγάλες από τον ΣΥΡΙΖΑ τότε είναι αποφασισμένος ακόμα και να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία.

Η Προεδρία της Δημοκρατίας πάντως προς το παρόν δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει την επικοινωνία.

Πάντως, το ψυχολογικό όριο για το Μαξίμου θεωρείται πως είναι οι 120 βουλευτές.

Συγκεκριμένα, από τους 149 βουλευτές που διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση θεωρεί πως εάν τη συμφωνία δεν την υπερψηφίσουν πάνω από 120 βουλευτές τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα για την κυβέρνηση και πλέον είναι ανοιχτά όλα.

Άλλωστε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη ο πρώτος ξεκαθάρισε πως θεωρεί την αποψινή ψηφοφορία ως ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση αφήνοντας όλα ανοιχτά.

Δεν αποκλείεται δηλαδή να υπάρξει ακόμη και παραίτηση της κυβέρνησης και να ξεκινήσει διαδικασία διερευνητικών εντολών ή ακόμη και εκλογές,οι οποίες βεβαίως θα προκαλέσουν τεράστιο πλήγμα στη χώρα αφού θα τινάξουν στον αέρα τη συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την ψηφοφορία ενδεχομένως να υπάρξει συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και τον Στ. Θεοδωράκη αναζωπυρώνοντας τα σενάρια για νέα κυβέρνηση με τη στήριξη κι άλλων πολιτικών δυνάμεων προκειμένου να μην υπάρξει κατάρρευση σε περίπτωση μαζικού αντάρτικου βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom