Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Μπανάνα ή μπανανόφλουδα

Γράφει ο Αρης Ψωμάς
Όχι , δεν είναι τρελός ο αρχηγός!! Ούτε από καμία ματαιοδοξία κινείται ο πρωθυπουργός. Οι φήμες που λένε ότι έχει διατάξει να τον αποκαλούν…Βοναπάρτη στο Μαξίμου ελέγχονται ως ανακριβείς!

Ως ακριβείς όμως ελέγχονται οι φήμες που θέλουν το δημοψήφισμα να ήταν όντως στον αλγόριθμο δράσεων, που είχαν σχεδιάσει (τουλάχιστον….επί χάρτου) τα στελέχη της κυβερνώσας αριστεράς!

Ίσως δεν ήταν η 1η τους επιλογή. Εξ ου και η έκπληξη πολλών(και ημών βεβαίως , βεβαίως). Αλλά ως εκεί. Γιατί τώρα που κατακάθισε ο κουρνιαχτός , φαίνεται τι ακριβώς εξυπηρετεί το δημοψήφισμα. Και εξυπηρετεί 2 ανάγκες.

1)Εξυπηρετεί την ανάγκη του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ να εξασφαλίσει και αύριο την ίδια του την ύπαρξη. Ένα κόμμα σοσιαλδημοκρατικό που θα έφερνε νέο Μνημόνιο χωρίς κάλυψη, ειδικά μετά τις σαλονικιώτικες (πολλλλύ χαλλαρεεεές) εξαγγελίες του , θα ακολουθούσε τη μοίρα του ΠΑΣΟΚ. Λήθη και καταστροφή. Στάχτη και μπούρμπερη. Ή πιο σωστά για ένα αστικό κόμμα του σαλονιού που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ , στάχτη και burberry!

Tώρα , αντ΄αυτού , πετάει το μπαλάκι στην εξέδρα. Νίπτει τας χείρας του ωσάν Πόντιος Πιλάτος.Τι μας λένε δηλαδή?

΄΄Ααα , εμείς δεν το θέλαμε , αλλά μας πρόσταξε ο λαός!Τι να κάναμε??΄΄

Σε απλά ελληνικά , τόσον καιρό έκαναν την κότα. Τώρα κάνουν την αθώα περιστερά. Τουτέστιν…πουλερικά. Και καραδοκεί και η ομώνυμη νόσος!

2)Εξυπηρετεί την ανάγκη να συνεχίσει να υπάρχει και αύριο όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ως ΣΥΡΙΖΑ , αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ ως πυλώνας της σοσιαλδημοκρατίας που με τόσο κόπο έστησαν τα αφεντικά και τα μονοπώλια πάνω στις στάχτες του ΠΑΣΟΚ.

Αν σήμερα καταρρεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ , δύσκολα θα φτιαχτεί γρήγορα νέα σοσιαλδημοκρατία.

Αν σήμερα καταρρεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ , θα σηκωθεί τσουνάμι , που δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο στην παντέρημη σοσιαλδημοκρατία.

Αν και μετά από ΤΣΟΥΝΑΜΙ , συχνά ακολουθεί ΠΟΤΑΜΙ…Kαι εκτός φυσικά από το θολό , σιγανό…ΠΟΤΑΜάκι , υπάρχει και η Χρυσή Αυγή. Και όσο να΄ναι , η σοσιαλδημοκρατία , ίσως όχι από πάντα αλλά σίγουρα από τη Βαϊμάρη και μετά , μας έχει συνηθίσει σε αλισβερίσια με τους Ναζί.

Σε κάθε περίπτωση , ανέθεσαν στον λαό να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Και στήνουν δημοψήφισμα. Μόνο που καθόλου (μα καθόλου όμως!) , δεν τους νοιάζει ποια θα είναι η απάντηση.

Μας λένε ευθαρσώς:

Πείτε ΟΧΙ και το υλοποιούμε.

Πείτε ΝΑΙ και το υλοποιούμε κι αυτό!

Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ!!

Μας λένε ευθαρσώς:

΄΄Τι να κάνουμε μπροστά στη αδάμαστη θέληση του κυρίαρχου λαού? Άμα θέλει να τη φάει τη μπανάνα , εμείς θα του τη φέρουμε!΄΄ Θα μας τη φέρουνε! Θα μας τη φέρουν ,δηλαδή , γενικώς. Ανεξαρτήτως μπανάνας…

Υπάρχει , βέβαια και κόσμος που λογίζεται αριστερός και λέει ότι πρέπει να ρίξουμε ΟΧΙ , γιατί άμα ρίξουμε ΟΧΙ και ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά μετατοπιστεί στο ΝΑΙ , τότε όλα τα αστικά κόμματα θα έχουν συνταχθεί με το ΝΑΙ , άρα όσοι λένε ΟΧΙ , θα΄ναι απέναντι από το αστικό μπλοκ που λέει ΝΑΙ , οπότε το ΟΧΙ θα είναι προοδευτικό σε αντίθεση με το ΝΑΙ που θα είναι αντιδραστικό. Έτσι , απνευστί! Ε , αυτό δεν είναι ανάλυση. Είναι μ ύ λ ο ς !!!

Βέβαια το ΟΧΙ δεν θα πάει κόντρα στον αστικό ευρωπαϊκό μονόδρομο. Δεν θα είναι αλλαγή πορείας. Θα είναι αλλαγή λωρίδας. Από την δεξιά στην αριστερή και τούμπαλιν. Αν ,από την άλλη , αντιτάξουμε σε αυτόν τον ΄΄αριστερό΄΄ κόσμο αυτό το επιχείρημα , μαύρο φίδι που μας έφαγε. Μπορεί να μη μας λιντσάρουν. Μπορεί να μη μας λιθοβολήσουν. Αλλά τη δημόσια διαπόμπευση δεν τη γλιτώνουμε με τίποτα!

Γιατί σου λένε:

΄΄Ε , δεν θα φταίει το ΟΧΙ , άμα έρθουν νέα μέτρα. Αυτό είναι δικιά σας ερμηνεία. Και πιθανά λάθος ερμηνεία. Εμείς το ΟΧΙ το ερμηνεύουμε σα ρήξη.΄΄

Το προαιώνιο , λοιπόν , πρόβλημα με την ΄΄ερμηνεία΄΄ ως εργαλείο , αναδεικνύεται πάλι διπλό.

1ον: η ΄΄ερμηνεία΄΄ είναι σαν το λάστιχο. Μπορείς να την ξεχειλώσεις. Ίσως όχι όσο γουστάρεις. Αλλά σίγουρα όσο αντέχεις.

2ον: η ΄΄ερμηνεία΄΄ είναι όπλο όχι μόνο στη δική μας φαρέτρα. Είναι όπλο που χρησιμοποιεί και ο αντίπαλος. Ο οποίος αντίπαλος μπορεί να είναι πολλά πράγματα , αλλά δεν είναι ηλίθιος!

Άμα,επομένως ,εμείς ΄΄ερμηνεύουμε΄΄ το άσπρο , μαύρο , τότε ο αντίπαλος θα ερμηνεύει το μαύρο , άσπρο. Και άντε να θυμηθείς τι χρώμα ήταν εξαρχής η πραγματικότητα , άσπρη , μαύρη ή τίποτα άλλο.Οπότε…τόμπολα. Είναι αυτό που λέει ο λαός: KΛΑΣΣΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ!!

Αλλά ας μην τρελαινόμαστε. Ας δούμε νηφάλια τα πράγματα.

Αν δε θέλανε απάντηση , δεν θα έκαναν ερώτηση(δημοψήφισμα). Τελεία και παύλα.

Αν αποφασίσουν αύριο ότι τελικά δεν θέλουν απάντηση , αύριο θα πάρουν πίσω και την ερώτηση (δημοψήφισμα). Πάπαλα.

Αν αποφασίσουν ότι τώρα δεν προλαβαίνουν να το ακυρώσουν και ο ΣΥΡΙΖΑ μετατοπιστεί στο ΝΑΙ , αύριο θα βρουν χώμα να κουκουλώσουν τον λάκκο. Απλά.

Αν αποφασίσουν ότι το αποτέλεσμα δεν τους αρέσει , θα κάνουν δημοψηφίσματα , μέχρι να βγει η σωστή απάντηση. Το΄χουμε ξαναδεί το έργο(βλ. Γαλλία , Ιρλανδία , Ολλανδία και πάει κλαίγοντας). Έχει ο θεός.

Αν αποφασίσουν ότι ακόμα και αυτό είναι επικίνδυνο μιας και ο βλάκας λαός μπορεί να δίνει συνέχεια ΄΄λάθος΄΄ απαντήσεις , απλώς δεν θα κάνουν τίποτα.

Άλλωστε το δημοψήφισμα δεν είναι δεσμευτικό. Και τα αφεντικά μαζί με το πολιτικό τους προσωπικό , δεν έχουν ιδέα από…δημοκρατικό συγκεντρωτισμό!!

Δεν υποτάσσονται στις ανάγκες και αποφάσεις της πλειοψηφίας.

Υποτάσσονται μόνο στο συμφέρον της τάξης τους.

Στην τελική τελική ,το δημοψήφισμα είναι γούστο τους , καπέλο τους. Δεν χρειάζεται το δικό τους καπέλο να μας το φορέσουν. Άλλωστε αν αύριο το ακυρώσουν , δεν θα πάμε να τους παρακαλέσουμε να ανοίξουν τα παραβάν. Απέχουμε ,είτε το στήσουν το τσίρκο είτε όχι. Όσο για τη χολή και τη λάσπη που θα ρίξουν για την αποχή(ήδη κάτι αστέρες ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚΟΙ θυμήθηκαν το 1946) , μία η απάντηση:όποιος έχει τη μύγα…

Δικό τους είναι το γήπεδο. Δικιά τους και η μπάλα. Άμα θέλουν να την πετάξουν στην κερκίδα , ας την πετάξουν. Με γεια τους , με χαρά τους! Όμως δεν πρέπει να βρουν κανέναν από εμάς εκεί. Κανέναν εργαζόμενο , κανένα εργάτη , κανένα άνεργο . Κερκίδα στα αφεντικά δεν κάνουμε. Χειροκροτητές στο παιχνίδι τους δε γινόμαστε. Οφείλουμε να απαντήσουμε ακυρώνοντας το δημοψήφισμα. Ούτε ΝΑΙ ούτε ΟΧΙ. Ούτε μπανάνα ούτε μπανανόφλουδα. Να μην πάει κανείς να ψηφίσει. Και να μείνουν αυτοί με τη…μπανάνα στο χέρι! Αγκαλιά με ένα άκυρο δημοψήφισμα. Χωρίς την απάτη που λυσσαλέα θέλουν να στήσουν.

Και τότε να δούμε, τι λέει παρακάτω ο αλγόριθμος τους. Τότε να δούμε αν θα μπορούν να το διαχειριστούν. Τότε να δούμε αν αυτοί μπορούν και αν εμείς θέλουμε. Γιατί αν οι πάνω δεν μπορούν και οι κάτω δεν θέλουν , θα πρέπει να είμαστε επι ποδός να το εκμεταλλευτούμε. Επί ποδός. Όχι ξαπλωτοί χωνεύοντας την μπανάνα. Ούτε γονατιστοί έχοντας πατήσει την μπανανόφλουδα.

Επί ποδός!!
http://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom