Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Ο Τσακαλώτος, ο γκρεμός και τα ταγάρια


Εχει μια ικανότητα (ή τύχη εάν θέλετε) ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος(φωτογραφία): Πηγαίνει με φόρα προς τον γκρεμό και την τελευταία στιγμή στρίβει και τη γλιτώνει. Θέλετε μερικά παραδείγματα;

Οταν ήταν φοιτητής ερχόταν από την Ευρώπη με ένα μεταχειρισμένο
Renault Quatrelle μέσω Αλπεων στην Ελλάδα, με συνεπιβάτη τον Ι. Στουρνάρα (συμφοιτητή και στενό φίλο του). Κάπου στον δύσκολο δρόμο των Αλπεων, μέσα στα χιόνια, ο κ. Τσακαλώτος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και πήγαινε κατευθείαν προς έναν γκρεμό. Αυτό που ειπώθηκε τότε ότι αποκοιμήθηκε στο τιμόνι είναι αδύνατον να διασταυρωθεί. Γεγονός όμως είναι ότι στο πάρα πέντε ο σημερινός υπουργός Οικονομικών έστριψε απότομα το τιμόνι και απεσοβήθη το δυστύχημα. Και όταν λέμε στο παρά πέντε κυριολεκτώ, αφού οι μπροστινές ρόδες του αυτοκινήτου ήταν στον αέρα.

nnn

Τώρα θα πείτε γιατί σας λέω παλαιές ιστορίες. Μα, ο κ. Τσακαλώτος δεν είναι αυτός που όπως λένε στον ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε (μαζί με τον Πόουλ Τόμσεν και με γάλλους τεχνοκράτες των Βρυξελλών) να σώσει τη χώρα στο παρά πέντε από την καταστροφή; Και όμως, ο άνθρωπος αυτός στην πρώτη του επίσκεψη στο Eurogroup του απαγορεύτηκε η είσοδος. Δεν τον αναγνώρισαν, του απαγόρευσαν να εισέλθει στο εσωτερικό του κτιρίου, ποιος ξέρει γιατί.

Ισως τον πέρασαν για περαστικό που ήθελε να παρεισφρήσει σε μία σημαντική σύνοδο, όπου θα λαμβάνονταν σημαντικές αποφάσεις. Και να σκεφτείτε ότι τότε συνόδευε τον Ι. Βαρουφάκη, ο οποίος δεν έδωσε καν σημασία στους σεκιουριτάδες όταν σταμάτησαν τον κ. Τσακαλώτο για έλεγχο. Μόνο μία κυρία της ελληνικής αντιπροσωπείας επενέβη και είπε στον φρουρό: «Αφήστε τον, δικός μας είναι». Ετσι πέρασε και είχε την πρώτη του συμμετοχή στο Eurogroup.

nnn

Τώρα που έγινε υπουργός Οικονομικών, που μετέχει στα Eurogroup, στα Eco/Fin και σε γεύματα στα υψηλά ευρωπαϊκά σαλόνια, ο κ. Τσακαλώτος δεν άλλαξε το dress code. Επιμένει να ντύνεται με τσαλακωμένο ρούχα, χωρίς γραβάτα, να προτιμά τα ροζ πουκάμισα σε άψογο συνδυασμό με μπλε ηλεκτρίκ κάλτσες και βεβαίως να επιλέγει πάντοτε παπούτσι τύπου camper. Αλλαξε όμως... σακίδιο. Ή μάλλον αναβάθμισε το σακίδιό του. Αυτό το κλασικό κόκκινο που είχε το αφήνει στην Αθήνα και αγόρασε ένα καινούργιο δερμάτινο (μοναστηριακό) ταγάρι που δεν το αποχωρίζεται όταν πηγαίνει στις Βρυξέλλες.
ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom