Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΤΩΡΑ: Θαλαμηγός φλέγεται ανοιχτά του Φαλήρου


Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία πριν από λίγο ξέσπασε φωτιά σε θαλαμηγό ανοιχτά του Φαλήρου.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι 10 επιβαίνοντες στο σκάφος πρόλαβαν και το εγκατέλειψαν,ενώ στο σημείο φτάνουν πυροσβεστικά του Λιμενικού σώματος.
Πρόκειται για την θαλαμηγό «Ocean 5» με δέκα επιβαίνοντες οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε παραπλέον ιστιοπλοϊκό και τώρα βρίσκονται στην στεριά με ασφάλεια.

Εως αυτή την ώρα πυκνός μαύρος καπνός υψώνεται από το σκάφος.

Στο σκάφος γίνονται συνεχόμενες εκρήξεις. Στο σημείο έχουν σπεύσει και άλλα παραπλέοντα σκάφη, 2 πλωτά σκάφη του λιμενικού και ένα πυροσβεστικό σκάφος.

Οι επιβαίνοντες δεν πρόλαβαν να καλέσουν τον θάλαμο επιχειρήσεων, καθώς προκλήθηκε μικρή έκρηξη και στη συνέχεια φωτιά. Αποτέλεσμα ήταν να φορέσουν σωσίβια και να πηδήξουν στη θάλασσα, όπου τους βρήκε ένα ιστιοφόρο και εκείνο με τη σειρά του κάλεσε τον θάλαμο επιχειρήσεων.

Οι 10 επιβαίνοντες είναι σώοι και μεταφέρονται στο Κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά. Η θαλαμηγός παρά τις προσπάθειες του πυροσβεστικού σκάφους για την κατάσβεση της πυρκαγιάς βυθίστηκε, χωρίς να δημιουργήσει μέχρι στιγμής ρύπανση. Στο σημείο, πάντως παραμένει αντιρρυπαντικό σκάφος για παν ενδεχόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom