Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Απέναντι στον Τσίπρα η Αριστερή Πλατφόρμα του Λαφαζάνη! - Δείτε το κείμενο που κατέθεσαν και ζητούν επιστροφή στη δραχμή

«Αν δεν υπάρχει δεδηλωμένη, δεν συνεχίζουμε» ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας...

- Ολοκληρώθηκε χωρίς ψηφοφορία η συνεδρίαση της Κ.Ο.
- Πετράκος, Μητρόπουλος και Λαπαβίτσας στο κλάμπ των διαφωνούντων
- Υπέρ του Grexit Πετράκος και Λαπαβίτσας
- Μητρόπουλος: «Πήγαμε στην διαπραγμάτευση χωρίς προετοιμασία, χωρίς σχέδιο, χωρίς γνώση, χωρίς τους καλύτερους. Αποτύχαμε, χάσαμε»
- H κ.Κωνσταντοπούλου προγραμμάτισε συνεδρίαση επιτροπών παρά τις εντολές Μαξίμου για επιτάχυνση των διαδικασιών
- Στις 11.00 αύριο το πρωί Euroworking Group και στις 16.00 Eurogroup
- Δάκρυσε ο πρωθυπουργός όταν είπε στην Κ.Ο.: «Εδώ που είμαστε ή θα μείνουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί!»

- Λαφαζάνης: «Θα δείτε το απόγευμα τι θα ψηφίσω»
- «Η πρόταση δεν είναι συμβατή με το πρόγραμμα μας»
- Βαρουφάκης: Φοβάμαι μην μας πουλήσουν με το χρέος όπως πούλησαν το 2012 το Βενιζέλο
- Λίγο μετά τις 9 το πρωί ξεκίνησε η κοινή συνεδρίαση της Κ.Ο. και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
- Η συνεδρίαση ήταν κλειστή - Με καθυστέρηση έφτασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης
- Φήμες για επικείμενη παραίτησή του - Αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους
- Η πρόταση συμφωνίας που εστάλη στους θεσμούς δεν έχει την υπογραφή των κυρίων Καμμένου και Λαφαζάνη
- Όρθιοι όλοι όταν μπήκε ο Αλέξης Τσίπρας στην αίθουσα - Τον καταχειροκρότησαν οι βουλευτές του

Ολοκληρώθηκε χωρίς ψηφοφορία η συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Στο τετρασέλιδο κείμενο, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει πρόγραμμα-γέφυρα για μετάβαση στο εθνικό νόμισμα.

Για το δημοψήφισμα, λένε: «Το δημοψήφισμα κατέδειξε τη βούληση του λαού για την οριστική απόρριψη της λιτότητας ανεξάρτητα από τα διλήμματα που του έθεσε το ξένο και το εγχώριο κατεστημένο».

Τετρασέλιδο κείμενο κατέθεσε η Αριστερή Πλατφόρμα στην Κ.Ο.,το υπογράφουν Λεουτσάκος, Νταβανέλος, Παπαδογιάννη Σόφη, Λαπαβίτσας και Πετράκος.

Λεουτσάκος: «Ακόμα και τώρα υπάρχει εναλλακτικός δρόμος. Η έξοδος από την ευρωζώνη»

Με κείμενο της η Αριστερή Πλατφόρμα με υπογραφές των Στάθη Λεουτσάκου, Αντώνη Νταβανέλου, Σόφης Παπαδόγιαννη, Κώστα Λαπαβίτσα και Θανάσης Πετράκου καλεί τον πρωθυπουργό να απορρίψει τον εκβιασμό των δανειστών.
Μάλιστα ασκούν κριτική στον Αλέξη Τσίπρα γιατί τόσο καιρό έπρεπε να προετοιμαστεί συστηματικά η συγκρότηση μιας πορείας που θα μπορούσε να θέσει την Ελλάδα εκτός ευρώ. «Παρ' όλα αυτά η κυβέρνηση έστω και τώρα μπορεί και πρέπει να απαντήσει στους εκβιασμούς των θεσμών με το δίλημμα πρόγραμμα χωρίς νέα λιτότητα με ρευστότητα και διαγραφή του χρέους ή έξοδος από το ευρώ και διακοπή αποπληρωμής του άδικου και μη βιώσιμου χρέους» αναφέρεται στο κείμενο.
Όπως λένε η κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει πρόγραμμα - γέφυρα για μετάβαση στον εθνικό νόμισμα.
Αναφερόμενοι οι βουλευτές στο δημοψήφισμα, λένε: «Το δημοψήφισμα κατέδειξε τη βούληση του λαού για την οριστική απόρριψη της λιτότητας ανεξάρτητα από τα διλήμματα που του έθεσε το ξένο και το εγχώριο κατεστημένο».
Εκτιμάται πάντως ότι παρά τη διαφοροποίησή τους και τη σκληρή κριτική, τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας θα στηρίξουν την κυβέρνηση, μη θέλοντας να πάρουν πάνω τους το βάρος να «πέσει».
Διαβάστε το κείμενο που κατέθεσαν οι πέντε βουλευτές της Αριστερής πλατφόρμας
Καταπέλτης για τους συντρόφους του στην κυβέρνηση ο Αλέξης Μητρόπουλος! Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πήγε στην διαπραγμάτευση «χωρίς προετοιμασία, χωρίς σχέδιο, χωρίς γνώση, χωρίς τους καλύτερους. Αποτύχαμε, χάσαμε».
Και συνέχισε: «Μεταλλασσόμαστε σε ένα νεοφιλελεύθερο κόμμα, που καλείται να υλοποιήσει το πιο ασφυκτικό, αντικοινωνικό πρόγραμμα».
«Κινδυνεύουμε να μετατραπούμε σε αριστερή παρωδία και όχι αριστερή παρένθεση» είπε και κατέληξε: «Δεν πρέπει να πάμε σε ένα Grexit, γιατί είμαστε ανίκανοι να το διαχειριστούμε και δεν πρέπει να προκαλέσουμε άλλο κακό στο λαό μας».

«Αν δεν υπάρχει δεδηλωμένη, δεν συνεχίζουμε» ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας...

«Αν δεν υπάρχει δεδηλωμένη, δεν συνεχίζουμε» ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στην κοινή συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Real Fm 97.8.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom