Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ΤΩΡΑ: Πληροφορίες και για παραίτηση Χουλιαράκη

Μπαράζ παραιτήσεων εν εξελίξει....οι πρώτες συνέπειες του ΟΧΙ!
update:τελικά επιβεβαιώθηκε  από τον επίσης παραιτηθέντα Γιάνη Βαρουφάκη ότι ο επικεφαλής της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης Γιώργος Χουλιαράκης υπέβαλλε την παραίτησή του.

Πληροφορίες που μεταδίδονται τώρα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς κάνουν λόγο και για παραίτηση του Γιώργου Χουλιαράκη,μετά απ' αυτή του Γιάνη Βαρουφάκη.

Αυτές οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται προς το παρόν,αλλά καπνός χωρίς φωτιά δεν βγαίνει...Φήμες λένε ότι δεν θα συμμετέχει στη νέα διαπραγματευτική ομάδα και εξ' αυτού η... αναμενόμενη παραίτηση...

Στα τέλη Απριλίου ο κύριος Χουλιαράκης είχε αναλάβει ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) Γιώργος Χουλιαράκης αναλαμβάνει πλέον πιο ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις, καθώς θα έχει την ευθύνη των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group. Επί της ουσίας, θα εκτελεί τα καθήκοντα που προβλέπονται από τη θέση του και τα οποία είχε σταματήσει να ασκεί από τότε που ανέλαβε ο κ. Ν. Θεοχαράκης γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής και τον έχρισε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χουλιαράκης είχε έρθει σε σύγκρουση με τον υπουργό και είχε υποβάλει τότε την παραίτησή του, αλλά με παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου είχε αποτραπεί η απομάκρυνσή του. Ο πρόεδρος του ΣΟΕ είχε συνεργασία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη προτού αναλάβει τα καθήκοντα του ΣΟΕ, ενώ από την πρώτη του συμμετοχή στο Euroworking Group είχε κερδίσει τα θετικά σχόλια των ομολόγων του στην Ευρωζώνη. Η στενή του συνεργασία με το Μέγαρο Μαξίμου και η εμπιστοσύνη που του δείχνει ο πρωθυπουργός –τον συνόδευσε στην επίσκεψή του στο Βερολίνο– ήταν οι λόγοι που ο κ. Χουλιαράκης παρέμεινε όλο αυτό το διάστημα στη διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης. Η επιστροφή του στα κεντρικά πρόσωπα της διαπραγμάτευσης έχει ήδη λειτουργήσει θετικά στους κόλπους των δανειστών, αν και όπως επισημαίνουν αρμόδια στελέχη το πρόβλημα δεν είναι μόνο στα πρόσωπα, αλλά και στο γεγονός ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και ταυτόχρονα τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom