Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Ως την Τετάρτη το bank holiday! - Τέλος τα 120 ευρώ για τους συνταξιούχους - Τα σενάρια για τις επόμενες ημέρες


- Όσοι συνταξιούχοι δεν έκαναν την προηγούμενη εβδομάδα ανάληψη του ποσού που δικαιούνται, μπορούν να το κάνουν τώρα – Όσοι "σήκωσαν" τα 120 ευρώ μέχρι την Παρασκευή, θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη για την επόμενη... δόση
- Η παράταση της τραπεζικής αργίας μέχρι και την Τετάρτη είναι η πρώτη πράξη που θα υπογράψει ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος

- Σε εξέλιξη είναι η κρίσιμη σύσκεψη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και δεν αναμένεται να προχωρήσει σε αύξηση ρευστότητας προς την Ελλάδα μέσω του ELA
- Σύσκεψη αυτή την ώρα εκπροσώπων των διοικήσεων των τραπεζών, υπό την πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη και με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα
- Αναμένεται να αποφασίσουν ποιες τράπεζες θα ανοίξουν από την Πέμπτη και ποιες υπηρεσίες θα προσφέρουν
- Δεν αλλάζει τίποτα για τις ημερήσιες αναλήψεις των 60 ευρώ
- Απεριόριστες αναλήψεις θα συνεχίσουν να μπορούν να κάνουν οι τουρίστες

Κλειστές θα παραμείνουν οι τράπεζες (bank holiday) μέχρι και την Τετάρτη και αυτή η απόφαση φέρει την υπογραφή του νέου υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεδριάζει για να αποφασίσει αν θα αυξήσει ή θα διατηρήσει την έκτακτη ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες μέσω του μηχανισμού ELA. Πληροφορίες θέλουν τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι να παρατείνει την αγωνία των Ελλήνων μέχρι το αυριανό Eurogroup και την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που θα ακολουθήσει.

Ο ELA παραμένει μέχρι στιγμής στο όριο των 89 δισεκ. ευρώ που είχε προσδιοριστεί στα τέλη του Ιουνίου και η ΕΚΤ αναμένεται να συζητήσει πώς θα χειριστεί τη χορήγηση ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, κατά τις ίδιες πηγές.

Παράταση... αγωνίας
Παρατείνεται με υπουργική απόφαση για δύο ακόμα ημέρες (Τρίτη-Τετάρτη) η τραπεζική αργία, όπως ανέφερε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, μετά το τέλος της συνάντησης των εκπροσώπων των τραπεζών με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα.

Στη διάρκεια των δύο επομένων ημερών (Τρίτη-Τετάρτη), θα λειτουργήσουν ακριβώς τα ίδια τραπεζικά υποκαταστήματα για την παροχή των ίδιων τραπεζικών υπηρεσιών.

Όπως ανέφερε ο κ. Μάρδας, συντάσσεται και θα ανακοινωθεί η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τη λειτουργία των τραπεζικών καταστημάτων που θα περιλαμβάνει την παροχή διευρυμένων υπηρεσιών από το δίκτυο των τραπεζικών υποκαταστημάτων.

Η κα Λούκα Κατσέλη επεσήμανε, επίσης ότι θα εκτιμηθεί και η σημερινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναφορικά με την παροχή ρευστότητας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και ανάλογα θα κριθεί, εάν θα αλλάξουν οι αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom