Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

87 πρόσφυγες από τη Συρία βγήκαν το πρωί στην Αμοργό

Μερικοί από τους μετανάστες στο χώρο του Γυμνασίου Αμοργού που φιλοξενούνται

Το κύμα των προσφύγων από τη Συρία έφτασε και στις Κυκλάδες. Ογδόντα επτά πρόσφυγες από τη Συρία με δυο σκάφη, ένα σιδερένιο και ένα ταχύπλοο πλαστικό βγήκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σε δυο σημεία στην Αμοργό.

Τους μετανάστες είδαν νωρίς το πρωί κάτοικοι της Αμοργού και
αμέσως ενημερώθηκαν οι τοπικές αρχές, που έσπευσαν ώστε να παράσχουν βοήθεια. Μεταξύ των μεταναστών είναι και παιδιά, καθώς και 4 Αφγανοί.

Φιλοξενούνται στο κτήριο του Γυμνασίου Αμοργού και όπως είπε στο Cyclades Voice, o δήμαρχος, Νίκος Φωστιέρης, φροντίζουν για ό,τι απαιτείται για τη φιλοξενία τους μέχρι να γίνει αύριο το πρωί η μετακίνησή τους στο νησί της Νάξου...



Οι μετανάστες βγήκαν ξημερώματα σήμερα σε δυο σημεία. Στο νησάκι Νικουρία και στην παραλία του Αγίου Παύλου στην Αμοργό απέναντι από το νησάκι.

Πέντε άτομα μεγάλης ηλικίας νοσηλεύονται στο Κέντρο Υγείας Αμοργού.



Οι μετανάστες εξετάζονται από γιατρούς και όσοι έχουν εξεταστεί μέχρι στιγμής είναι όλοι καλά στην υγεία τους, λέει ο δήμαρχος Αμοργού, σημειώνοντας ότι όλοι οι γιατροί του νησιού προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.


Λίγο μετά τη 1:00 το μεσημέρι είχε σερβιριστεί το γεύμα.

Το μεσημέρι θα μεταβούν στην Αμοργό λιμενικοί του Λιμεναρχείου Νάξου και το βράδυ αστυνομικοί, προκειμένου να συνοδεύσουν τους μετανάστες αύριο το πρωί με το πλοίο "Σκοπελίτης", στη Νάξο.

Ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, όπως δήλωσε στο Cyclades Voice ο δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης,  μετά από σύσκεψη που έγινε μόλις ενημερώθηκε σχετικά ώστε να συντονιστούν οι ενέργειες υποδοχής και φιλοξενίας των συνανθρώπων μας, αποφασίστηκε να φιλοξενηθούν για τις ημέρες που θα διαρκέσει η παραμονή τους στο νησί, στο Κλειστό Γυμναστήριο.
http://www.cycladesvoice.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για ποιους πρόσφυγες μιλάτε ρε παιδιά; λαθρομετανάστες με άι φόουν και τάμπλετ έφθασαν καλοντυμένοι όπως όλοι που έρχονται ως πρόσφυγες τελευταία. Και φυσικά όλοι μουσουλμάνοι. Δυστυχώς η χώρα μας ισλαμοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς.

Read more: Go to TOP and Bottom