Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Καλύβια Αγρινίου: Τιμήθηκε η 71η επέτειος εκτέλεσης των 59 πατριωτών (φωτο)

Εναν ολόκληρο χρόνο μετά η Δημοτική μας αρχή δεν μπόρεσε να αντικαταστήσει τον κλεμμένο βωμό στο μνημείο των πεσόντων

Τιμήθηκε χτες Κυριακή 26/7 το πρωί στα Καλύβια Αγρινίου, η 71η επέτειος από την αποτρόπαια εκτέλεση των 59 Ελλήνων πατριωτών, στις 31 Ιουλίου του 1944 από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στη θέση «Φυλάκιο», της σιδηροδρομικής γραμμής Αγρινίου-Κρυονερίου...

Το πρωί στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Καλυβίων τελέσθηκε από τον
ιερέα Θ. Αθανασόπουλο, το Επίσημο Μνημόσυνο και ακολούθως πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο θυσίας, όπου παρευρέθηκαν οι επίσημες αρχές της περιοχής, συγγενείς των θυμάτων και αρκετός κόσμος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου και της Τοπικής Κοινότητας Καλυβίων, η κεντρική ομιλία έγινε από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κ. Μαρία Παπαγεωργίου και ακολούθησε ανάγνωση κειμένου του παραρτήματος της Πανελλήνιας Οργάνωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης.

Παρευρέθησαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Ν. Καζαντζής, ο επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης, Π. Μοσχολιός, ο πρώην βουλευτής Γ. Βαϊνάς και ο δημοτικός σύμβουλος Θ. Χασιώτης.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Αγρινίου, Γιώργο Παπαναστασίου, από τον εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας Καλυβίων, Θανάση Κερασιώτη, από τον εκπρόσωπο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από Αντιστασιακές Οργανώσεις, από τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλυβίων, Χ. Μπελεβώνη, από τον εκπρόσωπο του ΠΑΟΚ Καλυβίων, Γ. Καραθάνο και από συγγενείς των θυμάτων.

Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.
http://kalyvia.gr/

Σχόλιο Ζείδωρον:Πέρσι παραμονή του ετήσιου μνημοσύνου "Βέβηλοι έκλεψαν τον βωμό από το Μνημείο των Πεσόντων πατριωτών στα Καλύβια!"(στην ίδια ανάρτηση διαβάστε όλο το χρονικό της εκτέλεσης των 59 πατριωτών)

Ενα χρόνο μετά όπως φαίνεται πεντακάθαρα στις φωτογραφίες της χτεσινής εκδήλωσης η νέα Δημοτική αρχή του Αγρινίου δεν μπόρεσε να φτιάξει ένα νέο βωμό!!!
Κρίμα και ντροπή μαζί κύριε Δήμαρχε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom