Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

2ο μέρος προαπαιτούμενων σήμερα στη Βουλή,ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται του... Μνημονίου!


Με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος ξεκίνησε στις 9:00 το πρωί, σε κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής η συζήτηση του δεύτερου νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας με τους εταίρους.

Στο εισαγωγικό σημείωμά του προς την πρόεδρο της Βουλής Ζωή
Κωνσταντοπούλου, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς ζητεί να ολοκληρωθεί η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια σήμερα 22 Ιουλίου.

Όπως αναφέρει το ν/σ «εντάσσεται στην άμεση δέσμη μέτρων που προβλέπονται ως αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας και περιλαμβάνει διατάξεις, η ψήφιση των οποίων είναι προϋπόθεση για τη συνέχιση και ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τη σύναψη της οριστικής συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας».

Η σημερινή διαδικασία αναμένεται να αποτελέσει μία δεύτερη δοκιμασία για την κυβέρνηση, μία εβδομάδα μετά την ψηφοφορία για το πρώτο πακέτο με τα προαπαιτούμενα, κατά την οποία καταγράφηκαν μεγάλες απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εν όψει της νέας κρίσιμης ψηφοφορίας ο κ. Τσίπρας έστειλε χθες αυστηρό μήνυμα στους διαφωνούντες και κάλεσε όσους πιστεύουν ότι «το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι το ‘σχέδιο Σόιμπλε’, η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε στους συνταξιούχους χαρτάκια ‘iou’ αντί για συντάξεις, να βγουν να το εξηγήσουν στον ελληνικό λαό».


Διαβάστε σχετικά:Του... Μνημονίου στον ΣΥΡΙΖΑ! – "Πόλεμος" Τσίπρα-Λαφαζάνη μέσω... non paper και iskra – Πυρά και από τον Γιάννη Μηλιό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom