Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Γάμος βάφτηκε κόκκινος στο Αφγανιστάν - Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν


Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια πυροβολισμών μεταξύ προσκεκλημένων σε γάμο στο βόρειο Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Η διαμάχη ξέσπασε χθες βράδυ στην περιοχή Ντεχ Σάλαχ της επαρχίας Μπαγλάν, δήλωσε ο Γκουλιστάν Κουσάνι, διοικητής της τοπικής αστυνομίας.
"Ένας διαπληκτισμός ξέσπασε μεταξύ ενόπλων ανδρών κατά τη διάρκεια γαμήλιας τελετής. Όταν οι τόνοι ανέβηκαν, τοπικός αξιωματούχος πυροβόλησε στον αέρα για να κατευνάσει τα πνεύματα.

Ωστόσο αυτό είχε το αντίθετο αποτέλεσμα. Οι δύο πλευρές άρχισαν να ανταλλάσσουν πυροβολισμούς".

Όλα τα θύματα είναι άνδρες, που ήταν καλεσμένοι στο γάμο, ηλικίας από 14 έως 60 ετών, πρόσθεσε ο αστυνομικός διοικητής.

Οι τοπικές αρχές έστειλαν στο σημείο αποστολή για να διενεργήσει έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες του διαπληκτισμού, πρόσθεσε ο Σουλτάν Μοχάμαντ Εμπάντι, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μπαγλάν.

Στους γάμους στο Αφγανιστάν, όπου μπορεί να συγκεντρωθούν χιλιάδες άνθρωποι, συμβαίνουν κατά καιρούς αιματηρά περιστατικά ως αποτέλεσμα διαπληκτισμών μεταξύ τοπικών φατριών ή μπαλωθιών που ρίπτονται σε λάθος κατεύθυνση.

Τα περιστατικά αυτά σημειώνονται στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, η οποία συγκλονίζεται από σχεδόν 40 χρόνια συγκρούσεων, όπου η εξουσία μοιράζεται μεταξύ τοπικών πολιτοφυλακών και η οπλοκατοχή παραμένει κάτι σύνηθες μέσα στις οικογένειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom