Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Άγριο ξεκατίνιασμα στη Βουλή! - Βαριές εκφράσεις και αποχώρηση της ΝΔ - Απίστευτοι διάλογοι


- Βασίλης Οικονόμου και Θανάσης Πετράκος αντάλλαξαν βαρύτατους προσωπικούς χαρακτηρισμούς
- Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον βουλευτή της ΝΔ ότι αλλάζει τα κόμματα σαν τα πουκάμισα
- Βουλευτές είχαν σηκωθεί όρθιοι και φώναζαν - Όλοι οι απίστευτοι διάλογοι

Τεντωμένα νεύρα στη Βουλή, λίγες ώρες μετά την υποβολή των ελληνικών προτάσεων στους εταίρους. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. αντήλλαξαν βαρύτατες πολιτικές αλλά και προσωπικές κατηγορίες.

Άναψαν τα αίματα κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων που επεξεργάζεται το «μίνι» ασφαλιστικό νομοσχέδιο του Δημήτρη Στρατούλη που μεταξύ άλλων προβλέπει ρυθμίσεις για την επαναφορά της σύνταξης του ΟΓΑ σε ανασφάλιστους υπερήλικες Έλληνες και ομογενείς, αλλαγή ασφαλιστικών κλάσεων σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ και απλοποίηση διαδικασιών για την πιστοποίηση αναπηρίας.

Η Ν.Δ. αποχώρησε καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι προωθεί την ψήφιση του νομοσχεδίου το οποίο έχει κόστος 300 εκατ. ευρώ για να φανεί δήθεν φιλολαϊκή, κι αυτό την ώρα που ετοιμάζεται να υπογράψει μια συμφωνία με τους εταίρους που περιλαμβάνει μέτρα 8 δις ευρώ.

«Αυτό παραπέμπει σε μία διγλωσσία έξω μέτρα, μέσα πρωτοβουλίες παροχολογικές. Ο εμπαιγμός έχει όριο, έχουμε κάθε καλή πίστη να έρθουμε και να συζητήσουμε και να συνεισφέρουμε, όμως με την επιμονή δεν μας δίνετε άλλη εκδοχή από το να αποχωρήσουμε από τη διαδικασία» δήλωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από τη Ν.Δ.. ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το νομοσχέδιο δεν συνοδεύεται καν από την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που να αποτυπώνει το δημοσιονομικό κόστος.

«Το κόστος είναι 3-4 φορές μικρότερο από αυτό που αναφέρεται. Δεν αξίζει να κάνετε τέτοια αντιπαράθεση για ένα ν/σ που λύνει τόσα προβλήματα. Η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους υπάρχει και η διαδικασία μπορεί να προχωρήσει» αντέτεινε ο Δημήτρης Στρατούλης. «Η αποχώρησή σας δείχνει ότι δεν θέλετε να καταργηθούν οι μνημονιακές διατάξεις με το νομοσχέδιο που φέρνουμε» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

«Λειτουργείτε σαν τρόικα εσωτερικού κανονικά και επειδή καταργεί δικούς σας νόμους γι’ αυτό δε θέλετε να παραμείνετε στη συνεδρίαση» σχολίασε ο Στάθης Λεουτσάκος από τον ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως… «φεύγουν γιατί έχουν ταυτιστεί με τους δανειστές. Το κάνουν ως εκπρόσωποι των δανειστών».
Κόντρα και για βουλευτικές μετεγγραφές


Ο Βασίλης Οικονόμου (Ν.Δ.) και ο Θανάσης Πετράκος (ΣΥΡΙΖΑ) αντάλλαξαν βαρύτατους προσωπικούς χαρακτηρισμούς και αλληλοκατηγορίες για «μετεγγραφές» σε διάφορους ιδεολογικούς χώρους.

Πρώτος το χορό άνοιξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας αιχμές για την «μεταπήδηση» του Βασίλη Οικονόμου στη Ν.Δ. από τη ΔΗΜ.ΑΡ., και παλαιότερα, υπενθυμίζουμε, από το ΠΑΣΟΚ.

«Ο κ. Πετράκος είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλήσει για μένα μετά τα δεκάδες περά δώθε που έχει κάνει στην πολιτική του διαδρομή» αντέδρασε ο «γαλάζιος» βουλευτής.

«Να είσαι προσεχτικός, να μη μιλάς πολύ…» ακούστηκε να φωνάζει ο Θανάσης Πετράκος. «Να ανακαλέσει ο κ. Οικονόμου γιατί είναι γνωστή η πολιτική διαδρομή του καθενός. Αλλάζει τα κόμματα σαν τα πουκάμισα. Να ανακαλέσει τις ανακρίβειες» πρόσθεσε.

«Εσείς, επειδή έχετε χάσει το λογαριασμό…» συνέχισε ο Βασίλης Οικονόμου ενώ πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν σηκωθεί όρθιοι και αποδοκίμαζαν τον βουλευτή της Ν.Δ., με τον Στάθη Λεουτσάκο να φωνάζει: «μιλάνε όλοι μιλάει και ο Οικονόμου. Μιλάνε όλοι μιλάνε και οι γυρολόγοι».
http://www.newsit.gr/

1 σχόλιο:

ΜΗΤΣΟΣ είπε...

Δηλαδή πόσα κόμματα έχει αλλάξει ο Πετράκος τα τελευταία 24 χρόνια ;;;;;
Αφού ξέρουμε την αλήθεια γιατί ποστάρουμε ότι μπούρδα ακούσουμε;;;;

Read more: Go to TOP and Bottom