Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Κι ο θείος από την Αμερική στο πλευρό μας! Λιού σε Λαγκάρντ,Σόιμπλε,Σαπέν: Σώστε την Ελλάδα

Την ίδια ώρα ο Σαμαράς εκλιπαρεί για συγκυβέρνηση!

Μια ακόμα ηχηρή παρέμβαση από τις Ηνωμένες Πολιτείες υπέρ της Ελλάδας, με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών να επικοινωνεί με την Κριστίν Λαγκάρντ, τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Μισέλ Σαπέν ζητώντας τους άμεσα λύση, που θα περιλαμβάνει και το θέμα του χρέους.

Η επικοινωνία του Τζακ Λιού με τον Γερμανό και τον Γάλλο ομόλογό του αλλά και την επικεφαλής του ΔΝΤ έρχεται στο φως λίγη ώρα αφού η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι επιβάλει capital controls και θα κρατήσει κλειστές της τράπεζες για μια εβδομάδα, αλλά και λίγο αφού έγινε γνωστή μια ακόμη τηλεφωνική επικοινωνία του Μπαράκ Ομπάμα με την Άνγκελα Μέρκελ.

Η επικοινωνία έγινε το Σάββατο, με τον Τζακ Λιού να ζητά λύση που θα περιλαμβάνει και την ελάφρυνση του χρέους (πάγιο αίτημα της ελληνικής πλευράς) αλλά και σκληρά μέτρα από την Ελλάδα. 

Στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο Αμερικανός υπουργός με Σόιμπλε, Σαπέν και Λαγκάρντ, τόνισε στους συνομιλητές του ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά την κατάσταση στην Ελλάδα και τους τόνισε με νόημα ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, των Ευρωπαίων και της παγκόσμιας οικονομίας οι δυο πλευρές να βρουν μια λύση που θα βάλει τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης και των μεταρρυθμίσεων. 

Τους κάλεσε επίσης, όλοι να συνεχίσουν να εργάζονται για να βρεθεί λύση, συμπεριλαμβανόμενης μιας συζήτησης μιας πιθανής ελάφρυνσης του χρέους για την Ελλάδα στο διάστημα μέχρι το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Επίσης, υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο η Ελλάδα να πάρει δύσκολα μέτρα για να φτάσει σε έναν συμβιβασμό με τους δανειστές της.

Σαμαράς: Καλώ τον Τσίπρα να ακυρώσει το δημοψήφισμα-παρωδία

«Καλώ τον ελληνικό λαό να παραμείνει ψύχραιμος και ενωμένος», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς και προσθέτει:
«Καλώ και τον κ. Τσίπρα να ακυρώσει αμέσως το χωρίς πια περιεχόμενο δημοψήφισμα – παρωδία.

Γνωρίζει ότι είναι πρωτίστως τα δικά του λάθη που τον υποχρέωσαν ακόμα και στο κλείσιμο των τραπεζών.

Η πατρίδα μας πρέπει να παραμείνει στην καρδιά της Ευρώπης και στο ευρώ. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις. Αν δεν μπορεί ο ίδιος, ας τολμήσει τη μεγάλη εθνική συνεννόηση.

Από την πλευρά μας, θα κάνουμε τα πάντα για να αποκατασταθεί η ομαλότητα στη χώρα και να επιστρέψει η Ελπίδα στους Έλληνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom