Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επεσε η σελίδα του Υπουργείου Οικονομικών
Την αναλυτική λίστα των υποκαταστημάτων των τραπεζών που θα ανοίξουν αύριο Τετάρτη 1 Ιουλίου έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, ούτως ώστε να γίνει η πληρωμή των συντάξεων, στον απόηχο της επιβολής των capital controls.... 

Οι συνταξιούχοι θα πάρουν αύριο συντάξεις - φιλοδώρημα 120 ευρώ, και όχι όλη την σύνταξη, και θα περιμένουν από τις τράπεζες να τους βγάλουν κάρτα!

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών αποφασίστηκε από την Τετάρτη 1η Ιουλίου, και για τρεις συναπτές μέρες, να ανοίξουν περί τα χίλια τραπεζικά καταστήματα σε όλη την χώρα για να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης ή χρεωστικές κάρτες.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τα υποκαταστήματα των τραπεζών που θα ανοίξουν αύριο σε όλη τη χώρα:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ALPHA BANK

EUROBANK - ΤΑΧ. ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ATTICA BANK


Η πλάκα είναι ότι με το που ανέβηκε το μεσημέρι  η λίστα στο site του υπουργείου Οικονομικών η σελίδα έπεσε και τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα (16:20) είναι εκτός λειτουργίας!

Δείτε τι ισχύει για τις συντάξεις:

Ας υποθέσουμε επίσης ότι το ΑΜΤ έχει χρήματα. Μπορεί να βγάλει κάθε πολίτης τα 60 ευρώ που δικαιούται καθημερινά; Η εύκολη απάντηση είναι ναι, ωστόσο το μηχάνημα είναι ψυχρό και δεν υπολογίζει. Έτσι... δίνει ότι έχει.

Τα ΑΤΜ βάσει των ρυθμίσεων που έχουν δεν διαθέτουν χαρτονομίσματα των 5 και 10 ευρώ. Έχουν χαρτονομίσματα από 20 ευρώ και πάνω με τα περισσότερα να διαθέτουν μόνο χαρτονομίσματα των 20 και των 50 ευρώ.

Κάπως έτσι και με βάση το capital control το ΑΤΜ δεν μπορεί να δώσει στον δικαιούχο παρά τρία χαρτονομίσματα των 20 ευρώ με βάση το όριο των 60 ευρώ.

Τι γίνεται όμως όταν τα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ τελειώνουν;
Πολύ απλά ο πολίτης δεν έχει τη δυνατότητα να πάρει το σύνολο των χρημάτων που δικαιούται καθώς το μηχάνημα αναλήψεων μπορεί να δώσει μόνο λιγότερα, έτσι ήταν χιλιάδες εκείνοι που διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να κάνουν ανάληψη 60 ευρώ, αλλά 50 την ημέρα καθώς πολύ απλά στα ΑΜΤ έχουν τελειώσει τα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom