Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Tα μουσεία γιορτάζουν - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σ' όλη τη χώρα


Διεθνής Μέρα Μουσείων σήμερα, τα περισσότερα (δημόσια, ιδιωτικά, αλλά και αρχαιολογικοί χώροι) είναι ανοιχτά με δωρεάν είσοδο και πολλές εκδηλώσεις. 

Τιμώμενο μουσείο φέτος είναι το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου,
στο Γκάζι (Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων) κι εκεί θα γίνει σήμερα (7 μ.μ.) η κεντρική εκδήλωση με ομιλίες, περιήγηση στους χώρους του, προβολές ταινιών και συναυλία σύγχρονης μουσικής. Ομιλητές είναι οι: Αλεξάνδρα Μπούνια, αν. καθηγήτρια Μουσειολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χριστίνα Αγριαντώνη, ομότιμη καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και ο Κωστής Μπιτζάνης, διευθύνων σύμβουλος της Τεχνόπολης.

Επίσης με πλήθος εκθέσεων, ημερίδων, διαλέξεων, θεματικών ξεναγήσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, μουσικών εκδηλώσεων και άλλες δράσεις συμμετέχουν στον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, στις 18 Μαΐου, πάνω από 50 δημόσια μουσεία και σχεδόν 30 αρχαιολογικοί χώροι, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού.

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτιστικών ανταλλαγών, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Κάθε χρόνο, παράλληλα με το γενικότερο μήνυμα του εορτασμού, επιλέγεται ένα ειδικό θέμα που συνδέεται με τα μουσεία και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Φέτος, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων έχει ως θέμα «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές». Tην ημέρα του εορτασμού, Δευτέρα 18 Μαΐου, όλα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι θα είναι ανοικτοί με ελεύθερη είσοδο, σύμφωνα με το ισχύον ωράριό τους.

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στα Δημόσια Αρχαιολογικά Μουσεία

Διαβάστε επίσης:
ΜΟΥΣΕΙΑ, η κιβωτός του πολιτισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom