Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Έξι στο σκαμνί για το "Καρούζος Gate"

Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΖΗΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ ΚΑΡΟΥΖΟΥ, ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ Β. ΡΕΣΤΗ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ TΗΣ FANTOM

Την παραπομπή σε δίκη του αποκαλούμενου «βασιλιά» του real estate Ιωάννη Καρούζου που κρατείται στις φυλακές Χαλκίδας, της πρώην συζύγου του Ρεβέκκας Σκαφτούρα, του γνωστού επιχειρηματία Βίκτορα Ρέστη και ακόμη τριών ατόμων ζητεί ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας δείχνει το εδώλιο του Τριμελούς
Εφετείου Κακουργημάτων σε συνολικά έξι άτομα για σειρά κακουργημάτων που συνδέονται με το γνωστό σκάνδαλο των δανειοδοτήσεων που έχει χαρακτηριστεί ως «ΚΑΡΟΥΖΟΣ GATE», προτείνοντας ωστόσο την απαλλαγή όλων των στελεχών των τραπεζών που ενέκριναν τις επίμαχες δανειοδοτήσεις!

Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας Εφετών κ. Παναγιωτόπουλος ζητεί να δικαστούν ομεγαλοκατασκευαστής Ιωάννης Καρούζος, η πρώην σύζυγός του Ρεβέκκα Σκαφτούρα, ο Βίκτωρας Ρέστης , οι εκπρόσωποι της εταιρίας Fantom Χρήστος Ρεκούμης και Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος καθώς και ο Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, στενός συνεργάτης του Βίκτωρα Ρέστη.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα πίσω από τη Fantom που είχε αναλάβει την αγορά ακινήτων ήταν ο κ. Ρέστης αφού είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της εταιρείας.

Οι αξιόποινες πράξεις που αποδίδονται, ανά περίπτωση στους κατηγορουμένους αφορούν νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, φοροδιαφυγή, ηθική αυτουργία στη φοροδιαφυγή και έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Στην πρότασή του ο εισαγγελικός λειτουργός είναι καταπέλτης για το σχέδιο που είχαν βάλει σε εφαρμογή ο Ι. Καρούζος και η πρώην σύζυγός του προκειμένου να διαπράττουν ανενόχλητοι φοροδιαφυγή και στη συνέχεια να ξεπλένουν τα χρήματα μέσω του χρηματοπιστωτικού τομέα. «Τούτο δε επιδίωξαν και πέτυχαν δια της αναμείξεως των ανωτέρω εγκληματικών εσόδων με άλλα νόμιμα χρηματικά ποσά που κατείχαν».

Το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος , σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, διεπράχθη από τους κατηγορουμένους κατ΄επάγγελμα αφού «είχαν διαμορφώσει κατάλληλη υποδομή, με την ίδρυση και τη χρησιμοποίηση μεγάλου αριθμού εταιριών, την κατάρτιση σειράς εικονικών συμβάσεων επί σκοπώ δικαιολογήσεως τραπεζικών συναλλαγών με αντικείμενο ιδιαιτέρως υψηλά χρηματικά ποσά, το άνοιγμα και τη διατήρηση πολλών λογαριασμών ατομικών και εταιρικών σε πιστωτικά ιδρύματα, με μεθοδευμένες παντελώς παράτυπες πρακτικές που αντέβαιναν στο Γενικό Λογιστικό Σχέδιο και την ίδρυση εξωχώριων εταιριών με πρόθεση επανειλημμένης τέλεσης της πράξης με σκοπό πορισμού εισοδήματος».

Όσον αφορά στην εμπλοκή της Fantom, πρόκειται για την εταιρία που αγόρασε δύο ακίνητα του Ομίλου Καρούζου αντί εικονικού τιμήματος 5 εκ.ευρώ, με το πραγματικό να αγγίζει τα 20 εκ. ευρώ.

Κατά τον εισαγγελέα πρέπει να απαλλαχθούν για το αδίκημα της απιστίας τα μέλη των επιτροπών και των συμβουλίων των τραπεζών που χορήγησαν τα δάνεια και οι Ιωάννης Καρούζος, Ρεβέκα Σκαφτούρα καθώς και συγγενικό αυτής πρόσωπο, για το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Πλέον, τον τελευταίο λόγο έχει το Συμβούλιο Εφετών το οποίο θα εκδώσει βούλευμα.
http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom