Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Στη φυλακή ο παιδόφιλος «δράκος» του Facebook

ΓΟΝΟΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΣΕ ΑΝΗΛΙΚΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ – ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ

Τον δρόμο για τη φυλακή έδειξε την Πέμπτη το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας στον 22χρονο γόνο γνωστής οικογένειας, K.M, που εμπορεύεται αθλητικά είδη και κατηγορείται για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας μέσω Facebook.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, με βούλευμά του, τον έκρινε
προφυλακιστέο, υιοθετώντας την άποψη του εισαγγελέα, ο οποίος διαφωνώντας με τον ανακριτή είχε κρίνει πως ο 22χρονος πρέπει να προφυλακιστεί. Μετά τη διαφωνία που ανέκυψε για την ποινική «τύχη» του, την οριστική απόφαση κλήθηκε να πάρει το δικαστικό συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα.

Η έρευνα για τον εντοπισμό του 22χρονου έγινε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στη κατοχή του δράστη βρέθηκαν εκατοντάδες βίντεο με ανάλογο περιεχόμενο

Ο 22χρονος που έχει χαρακτηριστεί ως ο «δράκος» του Facebook, δεν δίσταζε να φωτογραφίζει και να «σκηνοθετεί» ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστούσαν ανήλικα κορίτσια των οποίων είχε υποκλέψει τις φωτογραφίες τους. Η σύλληψή του έγινε πριν από περίπου δυο εβδομάδες μετά από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Είναι χαρακτηριστικό, πως για ένα 14χρονο κορίτσι, είχε φτιάξει 14 βίντεο δημιουργώντας μία ερωτική ταινία διάρκειας μίας ώρας. Σύμφωνα με τις αρχές, μέσα από τη σελίδα του στο Facebook δημιουργούσε τα πορνογραφικού περιεχομένου βίντεο εμφανίζοντας κορίτσια ηλικίας 13 έως 15 ετών. Πως το πετύχαινε; Αρχικά γινόταν «φίλος» μαζί τους στο facebook και έπειτα υπέκλεπτε τις φωτογραφίες που εκείνες είχαν «ανεβάσει» στο προφίλ τους.

Στη συνέχεια, έχοντας στα χέρια του το υλικό αυτό και...αξιοποιώντας τις γνώσεις που διαθέτει στο μοντάζ φωτογραφία - βίντεο, ο κατηγορούμενος τοποθετούσε τα πρόσωπα των ανήλικων κοριτσιών πάνω σε αυτά πρωταγωνιστριών πορνό, δημιουργώντας έτσι βίντεο παιδικής πορνογραφίας.

Και δεν σταματούσε εκεί. Επικοινωνούσε με τα θύματά του και τα εκβίαζε ότι θα διαρρεύσει τα συγκεκριμένα υλικό στον οικογενειακό και φιλικό τους περίγυρο. Σύμφωνα μάλιστα με τις αρχές, έπειθε τα ανήλικα κορίτσια να προβαίνουν διαδικτυακά, σε ακατονόμαστες πράξεις με ερωτικά παιχνίδια και ο ίδιος κατέγραφε τα πάντα.

Η έρευνα για τον εντοπισμό του 22χρονου έγινε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στη κατοχή του δράστη βρέθηκαν εκατοντάδες βίντεο με ανάλογο περιεχόμενο, τα οποία κατασχέθηκαν.

Μετά τη σύλληψή του ο 22χρονος απολογήθηκε στον ανακριτή κατηγορούμενος για παραβάσεις διατάξεων των άρθρων 348Α Π.Κ. «Πορνογραφία Ανηλίκων», 348Γ Π.Κ. «Πορνογραφικές Αναπαραστάσεις Ανηλίκων», πράξεις τελεσθείσες μέσω διαδικτύου.

Λόγω της διαφωνίας που προέκυψε ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος παρέμεινε φρουρούμενος σε κατ´οίκον περιορισμό στο σπίτι του που βρίσκεται στα Βόρεια Προάστια των Αθηνών.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας είχε την άποψη ότι ο κατηγορούμενος έπρεπε να κριθεί προφυλακιστέος για τις πράξεις του ενώ ο ανακριτής ότι θα πρέπει να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής πείστηκε από την απολογία του κατηγορημένου πως δεν είχε αντιληφθεί ότι τα θύματά του ήταν ανήλικες, άποψη όμως που βρήκε αντίθετο τον εισαγγελέα αλλά και το δικαστικό συμβούλιο.
http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom