Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Eurogroup: Καλωσορίζουμε την πρόοδο,αλλά χρήματα... όταν και εφόσον!


Στο πολυαναμενόμενο Eurogroup τελικά όπως οι περισσότεροι είχαν προεξοφλήσει δεν υπήρξε συμφωνία, αλλά μία λιτή ανακοίνωση που ναι μεν αναφέρει την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, συγχρόνως όμως επισημαίνει όλους τους αστερίσκους μέχρι να υπάρξει συμφωνία.

Στην ανακοίνωση του Eurogroup φαίνεται πως οι δανειστές υιοθετούν
μία μεσοβέζικη στάση, στην οποία ναι μεν παραδέχονται πως υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, αλλά επισημαίνουν πως η συμφωνία ακόμα δεν είναι εφικτή, καθώς υπάρχουν πολλά ζητήματα ακόμα ανοιχτά.

Το Eurogroup καλωσορίζει την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις και αναφέρουν πως η εξομάλυνση των διαδικασιών έχει συμβάλλει σε μία πιο ουσιαστική συζήτηση.

Ωστόσο, αναφέρουν πως χρειάζεται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια, προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα στα ανοιχτά ζητήματα που παραμένουν. Μάλιστα, χαρακτηρίζουν καλοδεχούμενη την πρόθεση των ελληνικών αρχών να επιταχύνουν τη δουλειά τους με τις διαπραγματεύσεις, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία εντός των χρονοδιαγραμμάτων.

Η ανακοίνωση αναφέρει πως η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου παραμένει και είναι το  πλαίσιο μέσα στο οποίο διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις. Αναφέρει τέλος, πως όταν τα τεχνικά κλιμάκια δηλώσουν πως υπάρχει μία βάση για συμφωνία, τότε το Eurogroup θα αποφασίσει τις εκταμιεύσεις των χρημάτων,που εκκρεμούν στο πλαίσιο της τρέχουσας συμφωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom