Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Πέθανε ο ένας απο τους έξι τραυματίες της έκρηξης στα ΕΛΠΕ


Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο ένας από τους τραυματίες της έκρηξης που σημειώθηκε στα Ελληνικά Πετρέλαια στις 8 Μαΐου. 

Πρόκειται για τον Μπάμπη Δευτεραίο, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αττικό.

Συνολικά είχαν τραυματιστεί έξι άτομα από έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της 8ης Μαΐου στη διάρκεια εργασιών συντήρησης που εκτελούνταν σε δεξαμενή.

Εργαζόμενοι στα διυλιστήρια είχαν καταγγείλει ότι δεν ήχησε ο συναγερμός πυρκαγιάς για να απομακρυνθούν έγκαιρα οι εργαζόμενοι και ότι δεν είχαν τρόπο διαφυγής.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μπάμπη Δευτεραίου απέστειλε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο γενικός γραμματέας Ορυκτών Πρώτων Υλών Απόστολος Αλεξόπουλος.

Σε δήλωσή τους αναφέρουν ότι αναμένεται ακόμη το πόρισμα της επιτροπής που διερευνά την υπόθεση, ενώ υπογραμμίζουν την ανάγκη να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια της πρόσφατης τραγωδίας στα ΕΛΠΕ και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

Ζητούν επίσης άμεση και ουσιαστική ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα ΕΛΠΕ και, εάν κριθεί αναγκαίο, τον επανασχεδιασμό τους, ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο παρόμοιου συμβάντος στο μέλλον.

Δηλώνουν τέλος ότι θα στηρίξουν με κάθε μέσο την οικογένεια του Μπάμπη Δευτεραίου, πράγμα που θα κάνει, κατά δήλωσή της, και η νέα διοίκηση των ΕΛΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom