Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Ο ΓΑΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ


Ο γάμος του Καραγκιόζη γίνεται!

Ένας συρφετός δηλώσεων, δημοσιεύσεων, μια πληθώρα ξερόλες σε μια ατελείωτη παρέλαση που το μόνο που μπορεί και καταφέρνει είναι να φέρει μια σύγχυση και ένα ψυχολογικό πανικό που ήρθε και κατασκήνωσε σ’ αυτή τη χώρα, και δεν λέει να φύγει με τίποτα.

Και που να πάει; Πού θα βρει καλύτερες συνθήκες να κάνει τις διακοπές του!

Και κόπτονται πάλι τώρα όλοι να επέλθει η συμφωνία, και σκίζουν τα ρούχα τους γιατί άργησαν και αργούν οι περιβόητες διαπραγματεύσεις, και βγαίνουν οργισμένες καταγγελίες κατά πάντων, και απειλές για στάσεις πληρωμών και άλλα ηρωικά κι ανέξοδα.

Η πρώτη φορά αριστερά όμως αποφάνθηκε: Υποχωρούμε με βαριά καρδιά και αυξάνουμε το ΦΠΑ σε όλη τη χώρα, και κρατάμε και τον ΕΜΦΙΑ και θα δούμε τι θα κάνουμε και με τις συντάξεις.

Και εκεί που λες: - Όπα τα βρήκαμε, έστω κι υποχωρώντας με βαριά καρδιά, έρχεται πάλι «εν μια νυχτί» το μπουγιουρντί, και πάει πάλι μπρός –πίσω η διαπραγμάτευση, και πιέζουν για νέα μέτρα οι δανειστές. Δε γίνεται τίποτα να φύγουν γρήγορα οι Έλληνες από το ευρώ. Όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο.

Πριτς! Που θα σας κάνουμε τη χάρη. Ότι πει ο λαός. Θα κάνουμε δημοψήφισμα. Κι εκεί πέφτει ο πανικός και καταλαμβάνει τους αρχηγούς κρατών που έχουνε πάθει χουνέρια από δημοψηφίσματα και για το τι μπορεί να προκαλέσει μια τέτοια εξέλιξη στην Ελλάδα.

Γιατί άμα ξεφύγει ανεξέλεγκτα αυτός ο ιός, «βράσε όριζα». Κυκλοφορεί έπειτα παντού, και ανοίγει πόρτες και παράθυρα και προκαλεί ένα σωρό πνευμονίες και όλοι φοβούνται την …εντατική! Διότι σου λέει άμα ξεκινήσει αυτή η αρρώστια στην Ελλάδα γιατί να μη θελήσει να κάνει και μερικά ταξιδάκια στην υπόλοιπη Ευρώπη;

Κι εκεί θα γίνει πλέον ο μεγάλος χαμός. Διότι δεν κυβερνούν τώρα τις χώρες ούτε οι δημοκρατίες, ούτε οι εντολές του λαού, ούτε τα υπουργεία. Όλα άγονται και φέρονται από τις αγορές και …τους οίκους αξιολόγησης! 

Και τι είναι όλα αυτά; Η σάρα η μάρα και το κακό συναπάντημα! Τζογαδόροι, και τοκογλύφοι επενδυτές. Το εύκολο χρήμα να βγαίνει στα γυαλιστερά γραφεία και οι μεταξωτές γραβάτες να λαμπυρίζουν μπροστά στις κάμερες και τις οθόνες!

Κι αντί όλοι οι σχετικοί και άσχετοι που βγαίνουν σε εφημερίδες και σε κανάλια, και διαλαλούν την πραμάτεια τους και κοιτάν μόνο τις τσέπες τους, να στραφούν κατά αυτών, που είναι και η μεγάλη πραγματική απειλή για τη Δημοκρατία και την ελευθερία, ρίχνουν τουφεκιές στο γάμο του Καραγκιόζη, και οδηγούν όλο τον πληθυσμό στην καταστροφική δουλοπρέπεια της χαμένης ελπίδας.

Μπούτιβας Κώστας – Καστρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom