Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΧΤΙΖΕΙ τζαμί Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ

Με αψυχολόγητη τροπολογία διορθώνει τα λάθη στα τοπογραφικά, για να προχωρήσει το έργο
ΣΥΡΙΖΑ από το... Ισλάμ!

Το Ισλάμ επιστρέφει στην Αθήνα διά χειρός του υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος ανέλαβε -σε μια συγκυρία που αφενός η κοινωνία έχει άλλες προτεραιότητες, αφετέρου το μεταναστευτικό παίρνει απειλητικές διαστάσεις- να «χτίσει» το τζαμί στον Βοτανικό, προκαλώντας σοβαρές αντιδράσεις και εντός και συμπολίτευσης.

Με μια βιαστική και εκπρόθεσμη τροπολογία, ο κ. Λαφαζάνης θέλει
να προχωρήσει στη διόρθωση των τοπογραφικών διαγραμμάτων, που είναι απαραίτητα για να εκδοθεί η σχετική άδεια και να προχωρήσει (ύστερα από εννιά χρόνια) η κατασκευή του μουσουλμανικού τεμένους στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Μάλιστα, η κατάθεση της εκπρόθεσμης τροπολογίας έγινε σε ένα άσχετο νομοσχέδιο, κάτι που αυξάνει τα ερωτήματα και προκαλεί ανοιχτές διαφωνίες από την πλευρά του κυβερνητικού εταίρου του ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Ελληνες.

Τα σενάρια για την πρωτοβουλία Λαφαζάνη σε αυτή τη χρονική στιγμή είναι τέσσερα:
1. Το πρώτο έχει σχέση με τις πιέσεις των Αράβων (Σαουδική Αραβία - Κατάρ), οι οποίοι θέλουν την κατασκευή τεμένους για τους μουσουλμάνους που είτε ζουν στη χώρα μας είτε την επισκέπτονται. Μάλιστα, αρκετές φορές είχαν θέσει το θέμα στις κυβερνήσεις με το επιχείρημα ότι δεν μπορούν να επενδύσουν σε μια χώρα που δεν επιτρέπει τη δημιουργία λατρευτικού χώρου για τους ομοθρήσκους τους.
2. Η δεύτερη εκδοχή συνδέεται με τα παιχνίδια της Αγκυρας. Πρόσφατα ο Ερντογάν είχε πει δημόσια ότι θέλει να κατασκευάσει εκείνος το τζαμί, με δικά του χρήματα, αφού η Ελλάδα περνά κρίση! Με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να εμφανιστεί ως ηγέτης των απανταχού μουσουλμάνων, δηλαδή και αυτών που βρίσκονται στην Ελλάδα. Ως αντάλλαγμα πρόσφερε το άνοιγμα της Σχολής της Χάλκης...
3. Το τρίτο αφορά τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και θεωρείται μια κίνηση του επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα οικονομικά μέτρα.
4. Το τέταρτο σενάριο προβάλλουν όσοι υποστηρίζουν τη δημιουργία τζαμιού με το επιχείρημα ότι θα υπάρξει ένας επίσημος χώρος προσευχής και, έτσι, θα πάψουν (;) να λειτουργούν τα διάσπαρτα τζαμιά «βόμβες» σε ολόκληρη την Αττική.

Η απόφαση, πάντως, έχει ακόμη μία παράμετρο, που ίσως δίνει κι αυτή ενδιαφέρουσες εξηγήσεις. Το έργο κατοχυρώθηκε -ύστερα από πέντε άκαρπες διαδικασίες- στην κοινοπραξία των εταιριών που αποτελείται από την J&P Αβαξ (όμιλος Ιωάννου), ΤΕΡΝΑ Α.Ε. (όμιλος Περιστέρη), ΑΚΤΩΡ (όμιλος Μπόμπολα) και ΙΝΤΡΑΚΑΤ (όμιλος Κόκκαλη).

Ο συνολικός προϋπολογισμός (από εθνικούς πόρους) ανέρχεται στις 946.000 ευρώ, με τον ανάδοχο να προσφέρει έκπτωση 7%, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός έξι μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

Το τέμενος δεν θα έχει μιναρέδες και θα καλύπτει έκταση 850 τ.μ. Γύρω του θα υπάρχουν οι κλασικοί χώροι πρασίνου καθώς και υποστηρικτικοί χώροι γραφείων και υγιεινής, ενώ στη χρήση γης στην περιοχή δεν προβλέπεται κατασκευή κατοικιών.

Η τροπολογία φέρει τις υπογραφές του υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά, του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη και του αν. υπουργού Γιάννη Τσιρώνη. Πρόκειται να συζητηθεί και να τεθεί προς ψηφοφορία σήμερα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Τα πρώτα πυρά δέχτηκε από τους ΑΝ.ΕΛ., που διά στόματος του βουλευτή Ν. Μαυραγάνη τόνισαν ότι «εμείς, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, έχουμε την άποψη ότι είναι τουλάχιστον άκαιρη μια τέτοια τροπολογία σε ένα άσχετης θεματολογίας νομοσχέδιο».

Νίκος Ελευθερόγλου

«Εχουν συμφωνήσει (από το 2006) όλες οι κυβερνήσεις»

Ο τ. γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Χ. Καλαντζής σε δήλωσή του στη «δημοκρατία» τόνισε μεταξύ άλλων: «Ενα ανθρώπινο λάθος διορθώνεται με την τροπολογία που κατατέθηκε από το ΥΠΑΠΕΝ. Δεν πρόκειται περί κάποιας αλλαγής στην πολιτική στην οποία έχουν συμφωνήσει όλες οι κυβερνήσεις από το 2006. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι εκθέσεις διεθνών οργανισμών που αφορούν την κατάσταση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στη χώρα μας περιλαμβάνουν σταθερά επί σειρά ετών την παρατήρηση ότι δεν υπάρχει δημόσιος χώρος προσευχής για τους μουσουλμάνους στην Αθήνα. Στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας, τον δεύτερο μεγαλύτερο οργανισμό διεθνούς συνεργασίας μετά τον ΟΗΕ, συγκεκριμένες φωνές επί σειρά ετών κατασυκοφαντούν την πατρίδα μας για το εν λόγω θέμα. Η Ελλάδα δεν έχει απολύτως τίποτα να φοβηθεί από έναν δημόσιο μουσουλμανικό χώρο προσευχής, του οποίου η κυριότητα ανήκει στο κράτος και θα λειτουργεί υπό την εποπτεία της Πολιτείας. Αντίθετα, έχει πολλά να κερδίσει τόσο για την εσωτερική ασφάλειά της όσο και για τη διεθνή εικόνα της».

δημοκρατία

ΣΥΡΙΖΑ από το... Ισλάμ!

Πριν από δύο ακριβώς έτη, στις 8 Μαΐου 2013, η «δημοκρατία» είχε στο κύριο άρθρο της τον τίτλο: «Διώκονται χριστιανοί και η Δύση σιωπά».

Σε αυτό, μεταξύ άλλων, αναφέρονταν τα ακόλουθα δυσοίωνα: «Οσα συνέβησαν και συμβαίνουν στη Βόρειο Αφρική και τη Μέση Ανατολή σε βάρος των χριστιανικών μειονοτήτων είναι πέραν πάσης περιγραφής. Συρορθόδοξοι μητροπολίτες απήχθησαν στη Συρία και ακόμη αγνοείται η τύχη τους. Χριστιανικοί ναοί καταστρέφονται. Οι πιστοί διώκονται απηνώς από έξαλλους ισλαμοφασίστες. Πολλοί δολοφονούνται. [...] Η πικρή αλήθεια είναι ότι η περιβόητη αραβική "άνοιξη" αποτελεί μια μεταμφίεση του ισλαμικού χειμώνα. [...] Γύρω από την πατρίδα μας έχει αρχίσει να διαφαίνεται ο σχηματισμός του ισλαμικού τόξου».

Η εφημερίδα μας επιβεβαιώθηκε στις προβλέψεις της. Το Ισλάμ προελαύνει, αφαιρώντας τα επιχειρήματα των αντιπάλων του όχι με αντεπιχειρήματα, αλλά με καλοακονισμένες λάμες σπαθιών, τα οποία αποκεφαλίζουν τους «άπιστους». Δίχως κεφάλι δεν μπορεί κάποιος να εκφράσει επιχειρήματα και αυτό εφαρμόζουν οι τζιχαντιστές για να επιβάλουν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους στον πλανήτη ολόκληρο.

Και μέσα σε αυτή την κοσμοχαλασιά που έχει προκαλέσει το Ισλαμικό Κράτος κι ενώ όλοι ξέρουν τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που μπορεί να προκαλέσει η αθρόα λαθρομετανάστευση μουσουλμάνων στην Ελλάδα, τι κρίνει σκόπιμο να πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ διά του κ. Λαφαζάνη; Να φέρει τροπολογία για το τζαμί των Αθηνών, που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων! Κι αυτό με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Φυσικά, οι γνωρίζοντες τις βασικές προγραμματικές και ιδεολογικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν αιφνιδιάζονται από την πρεμούρα του κ. Λαφαζάνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προωθήσει το δικαίωμα των μουσουλμάνων να ακούν τον μουεζίνη τους (ακόμα και εγγύς της Ακροπόλεως) όσο κανένα κοινοβουλευτικό κόμμα.

Ομως τώρα οι βουλευτές της πλειοψηφίας δεν ψηφίζουν για την ικανοποίηση των ιδεοληψιών ορισμένων φανατικών. Διαχειρίζονται τη μοίρα του έθνους των Ελλήνων. Καλό είναι να συμβιβαστούν με την ιδέα και να πράξουν τα δέοντα: Κανένα τέμενος εντός των Αθηνών!

δημοκρατία

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ολα τ αλλα ταχεται τακτοποιημενα και την κατασκευη του τζαμιου της δωσατε πρωτεραιοτητα Δεν κοιτατε τους αστεγους που κοιμουνται στα τσουβαλια και κατω απο τις γεφυρες
ενω χιλιαδες αλλοι που χρωστανε κινδυνευουν να τους τα παρουν τα σπιτια οι τραπεζες το τζαμι σας μαρανε Υπολογιζεται και μετρατε ψη
φους απ τους κυνηγημενους μετανα
στες
Απο κει πηγαζει το ενδιαφερον σας
και κοβεστε για το τζαμι Ειναι καιρος για τη δημιουργια του εκστρατευτικου των ψηφορων Ακριβως
οπως ενεργουσαν επι δεκαετιες οι
σαμαροβενιζελοι Το μαθατε καλα το μαθημα που σας διδαξαν melito

Read more: Go to TOP and Bottom