Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: Παιδιά Βοηθάτε, μας πήρε ο διάολος!


Τακτικός επισκέπτης κι αναγνώστης μας κοινοποίησε τηλεφωνικώς την παρακάτω δραματική επισήμανση. Εκτός απ’ τις διαρρήξεις και τις κλοπές που μαστίζουν τον τελευταίο καιρό το χωριό, προέκυψε και ένα άλλο είδος «παρεμβατικότητας» στο Αγγελόκαστρο.

Η απάτη σεσημασμένων και γνωστών στην περιοχή μικροαπατεώνων, κατά επαγγελματιών, καταστηματαρχών του χωριού.

Η πρώτη ερώτηση που έρχεται στο νου κάποιου είναι: Και η Αστυνομία τι κάνει;

Στον παραπάνω λοιπόν ισχυρισμό, η απάντηση είναι ότι η Αστυνομία μπορεί να επιληφθεί όταν ειδοποιείται η όταν καταγγέλλεται ένα περιστατικό. «Γίνεται τέτοιος χαμός τελευταία από τέτοια μικρά και μεγάλα περιστατικά που αν δεν μας καλέσουν να αναλάβουμε μια υπόθεση, μπορεί απλά να μην τη μάθουμε και ποτέ», μου λέει φίλος ενεργός αστυνομικός του τόπου μας.

Και για να δώσει ένα όχι και τόσο τυχαίο παράδειγμα, οι δύο τελευταίοι μαγαζάτορες παθόντες του χωριού, αρνήθηκαν να καταγγείλουν και να καταθέσουν για το περιστατικό, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να μην έχει καν το συμβάν.

Έτσι ενώ οι μικροαπατεώνες αυτοί είναι σεσημασμένοι και γνωστοί, μένουν στο «απυρόβλητο» του νόμου, κι έχουν κάνει επάγγελμα την ανομία σε βάρος των ανυποψίαστων πολιτών της περιοχής.

Μη τα ρίχνουμε όλα λοιπόν στην αστυνομία και στο κράτος, βγάζοντας ο καθένας την ουρά του απ’ έξω. Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος λίγο δύσκολο να γίνει. Τ’ ακούτε κύριοι μαγαζάτορες!

Μπορεί τούτη τη φορά το ποσόν να ήταν μικρό, και να παρέπεμπε στην εγκατάλειψη της όποιας διαδικασίας, αύριο όμως με τέτοια σκεπτικά και προοπτικές σίγουρα θα είναι μεγαλύτερο. Θέλουν τόλμη κι αλήθεια πατριώτες τούτες οι δύσκολες οι εποχές, αλλιώς μας πήρε ο διάολος και μας σήκωσε.

Μπούτιβας Κώστας – Καστρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom