Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Ο Εσπερινός του Αγίου Χριστοφόρου στο Αγρίνιο (φωτο)


Με την ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού, άρχισαν σήμερα το απόγευμα στο Αγρίνιο, οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου της πόλεως αγίου μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου.

Πλήθος πιστών στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου,όπου
χοροστάτησε ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο και συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, Γρεβενών κ. Δαυΐδ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Αρχιερείς για την παρουσία τους στον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Χριστοφόρου και κάλεσε τον πιστό λαό του Θεού να μιμηθεί τον προστάτη του Άγιο αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Όλοι μας οφείλουμε να συνεχίσουμε την παράδοσι των Πατέρων μας, να μη λησμονήσουμε τον πνευματικό σύνδεσμο των παλαιών Αγρινιωτών και να μη χάσουμε την απλή, την άδολη, την ανεπιτήδευτη, την ειλικρινή επικοινωνία με τον Άγιο Χριστοφόρο, να τον κρατήσουμε στην καρδιά μας διδάσκαλο, κήρυκα του Ευαγγελίου, οδηγό αλάθητο στη ζωή μας, καταφυγή και προστάτη.

Ο Άγιος Χριστοφόρος παρά την σωματική του δυσμορφία και αγριότητα θέλησε και δεν εμποδίστηκε να εδραιώση μέσα του την φιλοκαλία των αρετών, να ενωθή με το Χριστό, να γίνη μεγαλομάρτυρας του Αναστάντος Κυρίου.

Κι εμείς σήμερα παρά την πνευματική μας δυσμορφία και την σκοτοδίνη της εποχής και την αποστασία στην οποία ζούμε μπορούμε να καλλιεργήσουμε τη φιλοκαλία των αρετών και να γίνουμε μιμηταί του Αγίου Χριστοφόρου».

DSC 0009DSC 0003DSC 0012DSC 0019DSC 0024DSC 0028DSC 0033DSC 0037DSC 0045DSC 0046DSC 0048DSC 0051DSC 0053DSC 0068

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom