Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Τσίπρας: Είμαστε κοντά σε συμφωνία - Κανένας κίνδυνος για μισθούς και συντάξεις


- O Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες να κλείσουν τα αυτιά στις Κασσάνδρες
- Μίλησε για διαφορετικές απόψεις μέσα στους θεσμούς, κάτι που θεωρεί πως δυσκολεύει τις διαπραγματεύσεις
- Μετά τη σύσκεψη με τον κ. Βαρουφάκη και τον κ. Δραγασάκη ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως οι πιέσεις θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες
- Η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται στην έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών θεωρείται κίνηση στήριξης στον Γιάννη Βαρουφάκη


Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας αποχώρησε από το υπουργείο Οικονομικών όπου προήδρεύσε σύσκεψης της διαπραγματευτικής ομάδας, μίας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε παράλληλα με εκείνη του Brussels Group.

Η κίνηση αυτή του Αλέξη Τσίπρα  αιφνιδίασε τους πάντες και για άλλους θεωρείται κίνηση στήριξης στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, αλλά για άλλους δείχνει πως ο κ. Τσίπρας παίρνει την κατάσταση πλέον στα χέρια του.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως η Ελλάδα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία και ξεκαθάρισε πως χρειάζεται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Μάλιστα ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως μπορεί να υπάρξουν πιέσεις. Όπως είπε, αυτή η συμφωνία θα είναι προς όφελος της ελληνικής οικονομίας.

Ξεκαθάρισε πως υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις ακόμα και μέσα στους θεσμούς και για αυτό το λόγο μπορεί κάποιοι να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν μία ψεύτικη εικόνα. Αναφερόμενος σε μισθούς και συντάξεις δήλωσε πως πληρώνονται κανονικά και κάλεσε τους πάντες να κλείσουν τα αυτιά στις Κασσάνδρες, διαβεβαιώνοντας πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ούτε για τους μισθούς, ούτε για τις συντάξεις ούτε για τις τράπεζες.

Η έκτακτη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Οικονομικών (σ.σ. κάτι ανάλογο είχε κάνει σε ανάλογη κρίσιμη στιγμή και ο Αντώνης Σαμαράς, λίγο πριν ανασχηματίσει τον Γιάννη Στουρνάρα) έρχεται λίγη ώρα μετά την απόφαση της ΕΚΤ να "παγώσει" τον ELA. Μια απόφαση που σύμφωνα με την κυβέρνηση έγινε γιατί "δεν το ζήτησε η Τράπεζα της Ελλάδος".
Έρχεται επίσης μετά το τηλεφώνημα του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Τζακ Λιού στον Έλληνα πρωθυπουργό, στο οποίο του ζήτησε να κλείσει άμεσα η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές.



Το μόνο δεδομένο είναι πως η απόφαση του πρωθυπουργού δείχνει την κρισιμότητα των στιγμών, την ώρα που αυξάνονται οι πιέσεις να κλείσει η συμφωνία το συντομότερο δυνατό.

http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom