Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Δυο σοβαρά τραυματίες από τη μεγάλη φωτιά στα Διυλιστήρια Ασπροπύργου (βίντεο)


- Συνολικά 6 οι τραυματίες από τη φωτιά που ξέσπασε στα διυλιστήρια στον Ασπρόπυργο
- Πυκνός καπνός έχει καλύψει τα πάντα στην περιοχή
- Η φωτιά ξέσπασε σε δεξαμενή στα διυλιστήρια, όπου γίνονταν εργασίες
- 10 οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο
- Μποτιλιάρισμα από το Δαφνί προς τον Ασπρόπυργο

Η μέρα έγινε μέσα σε λίγο χρόνο... νύχτα στον Ασπρόπυργο, εξαιτίας του πυκνού μαύρου καπνού που κάλυψε τα πάντα μετά τη φωτιά που ξέσπασε σε δεξαμενή στα διυλιστήρια.

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια εργασιών σε δεξαμενή των διυλιστηρίων, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, προκλήθηκε η φωτιά. Λίγο μετά, έγινε και μια έκρηξη. Αποτέλεσμα ήταν τα τραυματιστούν τουλάχιστον έξι άνθρωποι,δυο από αυτούς είναι σοβαρά.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστή η κατάσταση της υγείας των υπόλοιπων τραυματιών.

Αμέσως, κλήθηκε η Πυροσβεστική που έστειλε στο σημείο 10 πυροσβεστικά οχήματα.

Όμως, τα διυλιστήρια ενημέρωσαν την πυροσβεστική πως η φωτιά είναι αντιμετωπίσιμη και έτσι παράμειναν στο σημείο τρία πυροσβεστικά, μήπως χρειαστεί να συμβάλουν στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς.

Οι τρεις εγκαυματίες έχουν διακομιστεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Τρεις ακόμη εγκαυματίες έχουν διακομιστεί στο Αττικό Νοσοκομείο.

Στις μονάδες εκτελούνταν εργασίες συντήρησης, και η φωτιά ξέσπασε σε μια παλιά μονάδα και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα σε ξερά χόρτα στον περιβάλλοντα χώρο. Η πυροσβεστική διενεργεί προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Η πυροσβεστική αυτή την ώρα προσπαθεί να περιορίσει τις μεγάλες θερμοκρασίες που έχουν αναπτυχθεί.

Σύμφωνα με τη διοίκηση των ΕΛΠΕ, ενεργοποιήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Ακροατές του ΣΚΑΪ έκαναν νωρίτερα λόγο για εκρήξεις στην περιοχή λόγω της φωτιάς.

Η περιφερειακή Αιγάλεω που είχε κλείσει είναι πλέον ανοιχτή, ωστόσο εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ έχουν κλείσει και τα δύο ρεύματα στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα ασφαλείας στα διυλιστήρια.

Πολλές και σοβαρότατες καταγγελίες για ελλειπή μέτρα ασφαλείας έγιναν στη ζωντανή εκπομπή του ΣΚΑΪ από εργαζόμενους στο σημείο που έγινε η έκρηξη...

Ο πρόεδρος του Συνδκάτου μετάλλου, Σωτήρης Πουλικόγιαννης κατήγγειλε ότι δεν χτύπησε ποτέ ο συναγερμός, ενώ δεν απέκλεισε να υπάρχουν και εγκλωβισμένοι, λέγοντας πως η εικόνα που υπάρχει δεν τους επιτρέπει το να αποκλείσουν το ενδεχόμενο. Όπως είπε δε, κόσμος έσπαγε πόρτες για να βγει και να γλιτώσει!




Η ανακοίνωση των ΕΛΠΕ
«Σήμερα, ώρα 08:20, υπήρξε περιστατικό ανάφλεξης σε μονάδα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από έμπειρη ελληνική εργολαβική εταιρεία. Διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία της περιοχής έξι τραυματίες. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις υπηρεσίες πυρόσβεσης του διυλιστηρίου, ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες».

Η κατάσταση των τραυματιών

Με εγκαύματα στο 70% του σώματός του νοσηλεύεται, διασωληνωμένος, στο Θριάσιο νοσοκομείο ένας από τους τραυματίες, ένας άνδρας 31 ετών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Iatropedia.gr. Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα, επίσης διασωληνωμένος, ένας 43χρονος, ενώ ένας άνδρας 29 ετών έχει υποστεί με ελαφρά εγκαύματα.

Σύμφωνα με τον διοικητής του ΕΚΕΠΥ, Πάνο Ευσταθίου, στο Αττικό Νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί δυο άνδρες κάτω των 35 ετών. Ο ένας έχει εγκαύματα και θα μεταφερθεί στη ΜΕΘ του "Γεώργιος Γεννηματάς", ενώ ο δεύτερος θα μεταφερθεί στη Μονάδα Εγκαυμάτων του "Γεννηματάς". Ο τρίτος τραυματίας έχει επίσης εγκαύματα και τον κρατάνε στη ΜΕΘ του Αττικόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom