Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Δίκη Τσοχατζόπουλου: "Αρπάχτηκαν" Σημίτης – Άκης! - "Έγιναν τα μύρια όσα στο ΥΕΘΑ" – "Αυτά είναι ψεύδη και συκοφαντίες!

Σημίτης:"Εδώ υπάρχει δωροδοκία - Λυπάμαι που έγινε επί πρωθυπουργίας μου"

- Όλοι οι διάλογοι φωτιά του πρώην πρωθυπουργό με τον Άκη
- "Υπήρξε δωροδοκία" είπε ο Κώστας Σημίτης σε μια κατάθεση που "καίει" τον πρώην υπουργό 
– "Λυπάμαι που έγιναν υπό την πρωθυπουργία μου, δεν τα ανέχομαι"
- Μετά το τέλος της κατάθεσης Σημίτη ο Τσοχατζόπουλος ζήτησε το λόγο
- Μίλησε για συκοφαντίες, ψέμματα και... πράκτορες: Θα πω εγώ αυτά που θέλω κι όχι εσείς είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο
- Χτύπησε το χέρι λέγοντας: "Στο ΚΥΣΕΑ δεν υπήρξε δωροδοκία"



Με ένταση ανάμεσα στον Κώστα Σημίτη και τον Άκη Τσοχατζόπουλο τελείωσε η κατάθεση "φωτιά" του πρώην πρωθυπουργού στη δίκη του τέως υπουργού Άμυνας, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Κατά την πολύωρη κατάθεσή του, ο πρώην πρωθυπουργός "έκαψε" τον Άκη Τσοχατζόπουλο, εκφράζοντας μάλιστα τη λύπη του γιατί όλα αυτά έγιναν κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του! 

"Μπορεί να δωροδοκηθεί ο υπουργός εφόσον το ΚΥΣΕΑ λαμβάνει την απόφαση αγοράς;", ρώτησε ο πρόεδρος του δικαστηρίου τον κ. Σημίτη κι εκείνος απάντησε: "Κάλλιστα χωρεί η δωροδοκία. Υπάρχει δυνατότητα. Εδώ, έγινε δωροδοκία".
"Είναι εξαιρετικά λυπηρό ότι οι αθλιότητες έγιναν επί πρωθυπουργίας μου όταν στόχος ήταν να αναβαθμίσουμε και να εκσυγχρονίσουμε τη χώρα", είπε ο κ. Σημίτης.

Όταν ολοκλήρωσε την κατάθεσή του ο Κώστας Σημίτης, είχε ένα έντονο τετ α τετ με τον άλλοτε συνεργάτη και υπουργό του, καθώς ο Άκης Τσοχατζόπουλος ζήτησε, επιτακτικά, το λόγο από την Έδρα. 

Άκης Τσοχατζόπουλος: Θα μου δώσετε το δικαίωμα να ρωτήσω. Θα πάρω το λόγο επειδή θέλω να βοηθήσω δικαστήριο. Να πούμε εμείς οι δυο τι έχει συμβεί στο ΚΥΣΕΑ και τα γεγονότα. Το ΚΥΣΕΑ είναι το ανώτερο κυβερνητικό όργανο να εξασφαλίσει. Ορθώς ο κ. Πρόεδρος είπε πως μετά από Ίμια ο μόνος τρόπος να αλλάξουμε ήταν αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ.
Πρόεδρος: Ερώτηση δεν ακούμε...
Άκης Τσοχατζόπουλος: Θα με αφήσετε να μιλήσω! Είμαι υπό απαγόρευση. Θα πω εγώ αυτά που θέλω όχι εσείς. Να φροντίσετε οι πράκτορες να μην παρεμβαίνουν εδώ μέσα (εννοώντας τον ξάδελφο του Νίκο Ζήγρα). Εισηγήθηκα την πολιτική της Εθνικής Άμυνας. Δεν είναι δικιά μου πρόταση είναι αυτό που έχει εισηγηθεί το σύνολο των ενόπλων δυνάμεων. Γίνεται συζήτηση. 
Με συγχωρείτε... Την εισήγηση την κάνει υπουργός Εθνικής Άμυνας, γραπτή πρόταση κάνει το ΣΑΜ. Βεβαίως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει την πολιτική ευθύνη για τις αποφάσεις του υπουργείου του. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι ένας τέτοιος θεσμός όπως το ΚΥΣΕΑ δεν υπάρχει καμία δυνατότητα παρέμβασης. Στο ΚΥΣΕΑ δεν υπήρξε δωροδοκία (σ.σ. είπε χτυπώντας το χέρι).

Κώστας Σημίτης: Να φύγω...
Πρόεδρος: Πηγαίνετε...
Κώστας Σημίτης: Όπως αποδείχθηκε από την πρωτόδικη διαδικασία στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έγιναν τα μύρια όσα! Εγώ αυτά δεν τα ανέχομαι
Άκης Τσοχατζόπουλος: Αυτά είναι ψεύδη, είναι κατασκευασμένα, είναι συκοφαντίες, δεν είναι αλήθεια (ακολουθώντας τον Κώστα Σημίτη που αποχωρούσε).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom