Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Μέτρα εξόντωσης του πληθυσμού! - Ποιο πακέτο φόρων ενέκρινε η Κυβέρνηση - Που την πάνε τη δουλειά οι... "εταίροι" μας

Μισθοί 700 με 1.000 ευρώ και συντάξεις στο... μισό!
Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Κι αν υποθέσουμε πως όλα αυτά γίνονται πράξη κύριοι εγκέφαλοι-οικονομολόγοι (ντόπιοι και ξένοι),από που ακριβώς θα προκύψουν τα έσοδα για τα δημόσια ταμεία αφού το υποζύγιο δεν θα 'χει δεκάρα ούτε καν για σανό;

Αρα ξεκάθαρος στόχος σας είναι η εξόντωση του Ελληνικού λαού!

Είναι προφανές άλλωστε χρόνια πριν από το Καστελόριζο ότι δεν σας ενδιαφέρει η ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας,αλλά μόνον το πως θα βάλετε στο χέρι τον πλούτο της χώρας...

Αφήστε λοιπόν τις μαραθώνιες συζητήσεις και τις διαπραγματεύσεις του κ@λ@@ και ρίξτε  μια ατομική βόμβα να ξεμπερδεύετε μια και καλή με τους ενοχλητικούς και να σας μείνει το οικόπεδο;

Τι φοβάστε μη σας πουν δολοφόνους;Πρώτη φορά θα 'ναι;
Ζείδωρον

Μέτρα εξόντωσης του πληθυσμού! - Ποιο πακέτο φόρων ενέκρινε η Κυβέρνηση

- Το κυβερνητικό συμβούλιο ενέκρινε όλες τις φορολογικές ρυθμίσεις
- Στις Βρυξέλλες η λίστα με τα μέτρα και τους φόρους που προτείνει η κυβέρνηση
- Αυξήσεις φόρων ως και 30% προβλέπει το νέο πακέτο
- Τι θα γίνει με τον ΦΠΑ και την εισφορά αλληλεγγύης


Οι εταίροι τραβούν συνεχώς το σχοινί στη διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση να επιμένει ότι η κατάσταση είναι οριακή και πως έκανε όσα όφειλε από την πλευρά της. Τώρα λέει το Μαξίμου το κενό πρέπει να το καλύψει η άλλη πλευρά κάνοντας τις δικές της υποχωρήσεις.

Ουσιαστικά το Μαξίμου βλέπει μόνο πολιτική λύση αυτή τη στιγμή στη διαπραγμάτευση προσβλέποντας σε λύση στη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα.

Μετά από 5 ώρες συνεδρίασης το Κυβερνητικό Συμβούλιο ενέκρινε μια σειρά από μέτρα φορολογικού κυρίως χαρακτήρα και έτσι πλέον θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα μέτρα όπως:

Αύξηση κατά 30% του φόρου πολυτελείας
Περαίωση εκκρεμών υποθέσεων
Κίνητρα για τη δήλωση αδήλωτων εισοδημάτων
Θέσπιση φόρου διαμονής στα νησιά από 1 ως 5 ευρώ
Υποχρεωτική χρήση “πλαστικού” χρήματος
Λοταρία με τις αποδείξεις


Οι ίδιες πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι δεν υπήρξε τελική απόφαση για τον ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ, αλλά και για το θέμα της έκτακτης εισφοράς.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στον ΦΠΑ φαίνεται ότι δεν υπάρχει συμφωνία στον ενιαίο συντελεστή με την Αθήνα να επιμένει σε έναν φόρο στο 16% και εταίρους και δανειστές να ανεβάζουν το... νούμερο ως και στο 20% ή ακόμη και στο 23% σύμφωνα με το ΔΝΤ.

Σε ό,τι αφορά στην έκτακτη εισφορά όλα θα κριθούν από τον ΦΠΑ και τα έσοδα που θα υπολογιστούν ώστε να καθοριστεί το εισόδημα στο οποίο θα επανέλθει στο 100%.

Με το βλέμμα στη Ρίγα
Το Κυβερνητικό Συμβούλιο, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, έδωσε σαφείς οδηγίες στην ομάδα διαπραγμάτευσης ενόψει της επανάληψης του Brussels Group για να κινηθεί έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την επίτευξη αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας, χωρίς μετακίνηση από τις κόκκινες γραμμές που έχει χαράξει η κυβέρνηση.

Παρών στη συνεδρίαση ήταν και ο κύριος Γιώργος Χουλιαράκης, επικεφαλής του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων ο οποίος μετέφερε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο το κλίμα από το Brussels Group.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης για έκτατη σύγκληση του Eurogroup, η κυβέρνηση θεωρεί ως ημερομηνία-σταθμό την Σύνοδο Κορυφής στην Ρίγα, εκτιμά πως όλοι βλέπουν ως ορίζοντα για τη λύση το τέλος Μαίου, και με δεδομένο ότι το τακτικό Eurogroup θα συγκληθεί τον Ιούνιο, βάσει αυτών μπορεί μετά τη Ρίγα να ζητηθεί έκτακτο Eurogroup.

Ταυτόχρονα, η κυβερνητική πηγή διευκρίνισε ότι απαιτείται χρόνος και επίλυση τεχνικών ζητημάτων ώστε η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης να λάβει τη μορφή νομοσχεδίου.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει και άλλα νομοσχέδια, των οποίων η υλοποίηση εξαρτάται και από την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν και τα εργασιακά, με την κυβέρνηση να κάνει απολύτως σαφές ότι η πρότασή της επ' αυτών είναι συγκεκριμένη, και ότι υπάρχουν κόκκινες γραμμές από τις οποίες δεν μετακινείται.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, το θέμα του ΟΛΠ δεν συζητήθηκε ιδιαίτερα, καθώς η κυβέρνηση επισημαίνει ότι ισχύει η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ.

Μισθοί 700 με 1.000 και συντάξεις στο... μισό!

Προτάσεις σοκ φαίνεται ότι έβαλαν στο τραπέζι οι δανειστές σε ό,τι αφορά τους μισθούς και τις συντάξεις, ενώ επιμένουν και στην αύξηση των φόρων που θα μειώσει ακόμη περισσότερο το εισόδημα.

Όπως γίνεται πάντα σε όλες τις περιπτώσεις δανεισμού ο δανειστής επιχειρεί να εξασφαλίσει τα κέρδη του και έτσι εταίροι και δανειστές της χώρας θέτουν μια σειρά από ζητήματα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με στόχο την αύξηση των κρατικών εσόδων ώστε να μπορέσει το κράτος να αποπληρώσει τα δάνειά του.

Έτσι όπως είπε και ο υπουργός Οικονομικών στο τραπέζι έπεσαν μέτρα σοκ όπως οι μειώσεις μισθών σε επίπεδο 700 ως 1.000 ευρώ, ενώ επιμένουν και στις μειώσεις στις συντάξεις οι οποίες σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία δεν θα ξεπερνούν – σε ότι αφορά στην ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη από το κράτος - τα 280 ευρώ.

Ταυτόχρονα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι δανειστές επιμένουν να ρίχνουν μέτρα όπως οι αυξήσεις στους φόρους των μεσαίων εισοδημάτων – έκτακτη εισφορά και φόρος πολυτελείας- ενώ επιμένουν και στην παραμονή του ΕΝΦΙΑ.

Για την άμεση αύξηση των εσόδων ρίχνουν στο τραπέζι ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ τουλάχιστον στο 20% ώστε να μην υπάρξει απώλεια εσόδων από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που θα παραμείνουν στον χαμηλό συντελεστή.

Αυτή τη στιγμή ουσιαστικά και με τον αρχικό στόχο του 3% για το πρωτογενές πλεόνασμα η θέσπιση ενός στόχου από 1% ως 1,2% σημαίνει ότι απαιτούνται μέτρα ως και 3 δισ. ευρώ.
http://www.newsit.gr/

Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Ο πρώην "τροϊκανός" και νυν επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ευρώπη, Πολ Τόμσεν, θα δώσει το παρών στη συνεδρίαση του Ταμείου για να ενημερώσει το διοικητικό συμβούλιο για τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

Στις 21:30 (ώρα Ελλάδας) συνεδριάζει στην Ουάσινγκτον το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ με αποκλειστικό θέμα την Ελλάδα.

Γι' αυτό και ο Πολ Τόμσεν θα ενημερώσει τα μέλη του Ταμείου για το που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα αλλά και όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας στις 24 Απριλίου, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Mega στις ΗΠΑ, Μιχάλης Ιγνατίου.

Το Δ.Σ. του Ταμείου θα συνεδριάσει υπό την προεδρία της Κριστίν Λαγκάρντ. Σημειώνεται από πηγές του Ταμείου, πάντως, πως η συνεδρίαση είναι άτυπη και ενημερωτική και δεν θα ληφθεί καμία απόφαση.

Στην αμερικανική πρωτεύουσα βρίσκεται επίσης ο διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, που δεν αποκλείεται να έχει συνάντηση με την διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, όπου θα συζητήσουν για την ελληνική κρίση και το πως επηρεάζει την ευρωπαϊκή, την αμερικανική και την παγκόσμια οικονομία.
Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα μιλήσει σε εκδήλωση του ΔΝΤ.

mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom