Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Πρόταση - βόμβα για τον ΦΠΑ - AΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΕ ΔΥΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ


Το πιο σημαντικό... ξενύχτι της θητείας του ως Πρωθυπουργός αναμένεται να έχει απόψε ο Αλέξης Τσίπρας, στην κρίσιμη σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Υπό το φως των πληροφοριών ότι οι δανειστές έχουν καταθέσει πρόταση-βόμβα για ΦΠΑ δύο συντελεστών, ο χαμηλός στο 11-12% και ο υψηλός στο 23% έχουν δημιουργήσει βαρύ κλίμα. Παράλληλα, προβληματισμό προκαλούν και τα σενάρια για χορήγηση ενός τρίτου πακέτου ή μια ενδεχόμενη επέκταση προγράμματος.

Ειδικότερα, η πρόταση των δανειστών θα οδηγούσε σε εκτόξευση τις τιμές χιλιάδων προϊόντων, γεγονός που απέρριψε η ελληνική πλευρά. 

Πιο συγκεκριμένα, όλα τα είδη που βρίσκονται σήμερα στο 6,5% θα πήγαιναν στο 11%, ενώ άγνωστο είναι τι θα γινόταν με τα τρόφιμα. 

Παράλληλα, είδη πρώτης ανάγκης, όπως τα φάρμακα και τα βιβλία, θα φτάσουν στον συντελεστή 11%, δηλαδή οι τιμές θα παρουσιάσουν αύξηση, ενώ, σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ φέρεται να πρότεινε ο ΦΠΑ να είναι ενιαίος για όλα τα προϊόντα και να φτάνει στο 23%.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να προσδώσει δραματικούς τόνους τόσο στη Σύνοδο και στο δείπνο που θα ακολουθήσει, όσο και στην τριμερή που θα έχει γύρω στις 22:00 ώρα Ελλάδος με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ

Τα ζητήματα της ρευστότητας και των ελάχιστων ταμειακών διαθέσιμων αναμένεται να τα θέσει μετ' επιτάσεως ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ζητώντας λύση με απελευθέρωση χρηματοδοτικών ροών, τόσο για το επόμενο τρίμηνο, όσο και μεσοπρόθεσμα.

Στόχος του Πρωθυπουργού, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είναι να υπάρξει πολιτική συμφωνία -ει δυνατόν στην τριμερή- που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα έκτακτο Eurogroup μέχρι το τέλος του μήνα. 

Το Μαξίμου διαμηνύει ότι προϋπόθεση για να έρθει σε συμφωνία η ελληνική κυβέρνηση με τους εταίρους είναι η αναπτυξιακή διάσταση. Αυτά που ζητά, μεταξύ άλλων, είναι να μειωθούν οι απαιτήσεις για πρωτογενή πλεονάσματα, να μην υπάρξει επ' ουδενί μείωση μισθών και συντάξεων και ομαδικές απολύσεις και στην μεσοπρόθεσμη λύση να υπάρξει πρόβλεψη για το χρέος, το οποίο χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση ως «μη βιώσιμο».
http://www.zougla.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Παρατηρειται τελευταια οτι αυτοι οι
αρπαγες της ΕΕ αρεσκονται οχι μονο
να παιρνουν αντιλαικες αποφασεις στις συνοδους αλλα και σε πρωτευουσες χωρων οπου κυριαρχει ο
αντικομμουνισμος και η φασιστικη
ναζιστικη εξαρση ειναι στις δοξες
της Αλλο ενα τρανο δειγμα οτι ο αντικομμουνισμος ο ναζισμος φασι
σμος και οι περισσοτερες ηγεσιες των Ευρωπαικων χωρων εχουνιδιαιτε
ρες αδυναμιες εχουν πολλα κοινα
melito

Read more: Go to TOP and Bottom