Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ΩΠΑ!!! Καταψήφισαν οι ΑΝΕΛ κυβερνητικές τροπολογίες για τζαμί και Μέγαρο Μουσικής,υπερψήφισε η Αντιπολίτευση


- Καταψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την τροπολογία για το τζαμί στο Βοτανικό και το Μέγαρο Μουσικής
- Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και στις δύο τροπολογίες συντάχθηκαν με την γραμμή της Χρυσής Αυγής
- Οι δύο τροπολογίες υπερψηφίστηκαν από τις ψήφους των κομμάτων της αντιπολίτευσης
- Η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ κα Ξουλίδου χαρακτήρισε την τροπολογία για το τζαμί απαράδεκτη και προκλητική

To πρώτο σοβαρό πλήγμα για τον κυβερνητικό συνασπισμό ήρθε κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, στο οποίο είχαν προστεθεί και δύο τροπολογίες, οι οποίες ήταν κυριολεκτικά "κόκκινο πανί" για τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Η πρώτη τροπολογία αφορούσε τον επανακαθορισμό των πολεοδομικών στοιχείων για την ανέγερση του ισλαμικού τέμενους στον Βοτανικό και η δεύτερη που παρατείνει τη διευκόλυνση της λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής, με απαλλαγή από την υποχρέωση προσκόμισης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας.

Για τις δύο αυτές τροπολογίες οι κυβερνητικοί βουλευτές από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων καταψήφισαν τις δύο αυτές τροπολογίες, οι οποίες ωστόσο πέρασαν με τις θετικές ψήφους των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα για την τροπολογία που αφορά το τζαμί, υπερψήφισαν την ρύθμιση ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μαζί με τη Χρυσή Αυγή καταψήφισαν την τροπολογία. Σχετικά με την τροπολογία για το Μέγαρο Μουσικής, παρών ψήφισαν Νέα Δημοκρατία και ΚΚΕ, ενώ καταψήφισαν και πάλι Χρυσή Αυγή και Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Μάλιστα, νωρίτερα, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνω, Σταυρούλα Ξουλίδου χαρακτήρισε την τροπολογία για το τζαμί απαράδεκτη και προκλητική, καλώντας την κυβέρνηση να την αποσύρει. Μάλιστα, η ίδια σημείωσε πως η κατασκευή του τζαμιού είναι άκαιρη γιατί επιβαρύνει προκλητικά τον προϋπολογισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom