Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Θρίλερ με τον νεκρό ληστή του Διστόμου - Τα δακτυλικά αποτυπώματα θα δείξουν την αλήθεια

Η συνάντηση με τον Παλαιοκώστα που δεν έγινε ποτέ


- Οι κοριοί της Αντιτρομοκρατικής δεν εντόπισαν καμία συνάντηση του Παλαιοκώστα με τους τρεις ληστές του Διστόμου
- Ο Σπύρος Δραβίλας ήταν ο άνθρωπος που βοήθησε τον Παλαιοκώστα να αποδράσει με ελικόπτερο το 2006
- Προετοίμαζαν ληστρική επιδρομή σε υποκατάστημα τράπεζας σε ένα χωριό της Λάρισας
- Η σωματοδομή του νεκρού ληστή δείχνει πως είναι ο Σπύρος Δραβίλας, αλλά άλλος ληστής ισχυρίζεται ότι είναι ο ίδιος
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΛΗΣΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ



Επί δυο μήνες οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής μαζί με την ειδική ομάδα της Ασφάλειας Αττικής που έχει δημιουργηθεί για την αναζήτηση του Έλληνα «Φαντομά» Βασίλη Παλαιοκώστα είχαν πληροφορίες για τους ληστές του Διστόμου και την παρουσία τους στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί των δυο Υπηρεσιών είχαν καταφέρει το τελευταίο διάστημα να εντοπίσουν πληροφορίες και μάλιστα αξιόπιστες, ότι επίκειται συνάντηση του Παλαιοκώστα με τους Σπύρο Δραβίλα, Σπύρο Χριστοδούλου και το Γιώργο Πετρακάκο, σε περιοχή του Βόλου.

Αμέσως τα μηχανήματα και οι «κοριοί» της Αντιτρομοκρατικής πήραν φωτά, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να εντοπίσουν τελικά την διώροφη μονοκατοικία στην περιοχή της Χρυσής Ακτής στην Ν. Αγχίαλο του Βόλου.

Οι πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί ανέφεραν πως αυτή την εβδομάδα ο Έλληνας «Φαντομάς» Βασίλης Παλαιοκώστας θα συναντιώνταν με τους τρεις ληστές, για άγνωστους ακόμα λόγους. Άλλωστε ο Σπύρος Δραβίλας είναι παλιός συνεργάτης του Παλαιοκώστα αλλά και ο άνθρωπος που τον είχε βοηθήσει να αποδράσει με ελικόπτερο από τις φύλακες Κορυδαλλού, το 2006.

Ο εντοπισμός των ληστών του Διστόμου

Εδώ και τέσσερις ημέρες αθέατοι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, παρακολουθούσαν τη διώροφη μονοκατοικία στην Ν. Αγχίαλο, προσπαθώντας να «αναγνωρίσουν» στα πρόσωπα των ενοίκων, τους καταζητούμενους ληστές του Διστόμου, οι οποίοι μάλιστα κινούνται στις παρυφές της τρομοκρατίας.

Τελικά συναντήση με το Παλαιοκώστα, τουλάχιστον όσο παρακολουθούσαν οι αστυνομικοί, δεν έγινε ποτέ. Αντιθέτως διαπιστώθηκε ότι οι τρεις καταζητούμενοι προετοίμαζαν ληστεία σε χωριό της Λάρισας, καθώς οι αστυνομικοί τις Αντιτρομοκρατικής τους είδαν το πρωί της Παρασκευής να μπαίνουν σε ένα από τα τρία αυτοκίνητα που είχαν σταθμευμένα στην μονοκατοικία και να φεύγουν.

Τους παρακολούθησαν και διαπίστωσαν πως κατέγραφαν τραπεζικό υποκατάστημα σε χωριό της Λάρισας, προετοιμάζοντας άλλη μια θεαματική ληστρική επιδρομή.

Έτσι πήραν την απόφαση να πραγματοποιήσουν χτες επιχείρηση με την συνδρομή της ΕΚΑΜ, καθώς οι δράστες κυκλοφορούσαν οπλισμένοι σαν «αστακοί».

Η επιχείρηση στη μονοκατοικία

Οι αστυνομικοί περικύκλωσαν το σπίτι και περίμεναν το απόγευμα της Παρασκευής κίνηση από τους καταζητούμενους.

Οι δυο από τους ληστές όταν κατάλαβαν πως το σπίτι είναι περικυκλωμένο και δεν υπήρχε δίοδος διαφυγής, βγήκαν με τα χέρια ψηλά, άοπλοι και παραδόθηκαν ,ενώ ο τρίτος συνεργός τους ταμπουρώθηκε στο εσωτερικό και άρχισε να βάλει εναντίων των αστυνομικών με ένα Καλάσνικωφ.

Όταν πια κατάλαβε και αυτός πως τελικά ο κλοιός έχει σφίξει γύρω του έβαλε τέλος στην ζωή του με το όπλο του.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η σωματοδομή του νεκρού καταζητούμενου «φέρνει» στο Σπύρο Δραβίλα. Όμως όταν ρώτησαν τον έναν από τους δυο συλληφθέντες τα στοιχεία του αυτός τους απάντησε πως είναι ο Σπύρος Δραβίλας, με αποτέλεσμα ένα άνευ προηγουμένου θρίλερ το οποίο θα ξεκαθαρίσει έπειτα από την δακτυλοσκόπηση των δυο συλληφθέντων που θα δείξει και την ταυτότητα τους.

Ποιοι είναι οι ληστές του Διστόμου

Σπύρος Χριστοδούλου

Παλιά «καραβάνα» στην παρανομία και μάλιστα στις αρχές της δεκαετίας του 1990, είχε συνεργαστεί με το γνωστό Αντιεξουσιαστή Χριστόφορο Μαρίνο.

Το 1996 συνελήφθη κατηγορούμενος για ένταξη σε ομάδα «νονών» της νύχτας κατηγορούμενος για εκβιασμούς καταστηματαρχών και ληστείες.

Είχε παραβιάσει λίγα χρόνια μετά άδεια από τις φυλακές, με αποτέλεσμα να ξαναβγεί στην παρανομία, αναπτύσσοντας σχέσεις με ομάδες Αντιεξουσιαστών, ενώ στην Αντιτρομοκρατική εκείνη την εποχή υπήρχαν υποψίες ότι τροφοδοτεί με όπλα τρομοκρατικές οργανώσεις.

Το 2001 είχε συλληφθεί στα διόδια Αφιδνών, έπειτα από συμπλοκή με αστυνομικούς, ενώ το 2002 είχε καταφέρει πάλι να αποδράσει μαζί με τον Ελληνοαμερικανικό εκτελεστή της σπείρας της Ηλιούπολης, Πήτερ Σήντομ.

‘Εκτοτε είχε βρει καταφύγιο στην Πελοπόννησο, όπου δημιούργησε την δική του ομάδα, διαπράττοντας ληστείες μέχρι που έμπλεξε με τους άλλους δυο συνεργούς του ενώ διέπραξε και 4 ληστείες μαζί με το Νίκο Μαζιώτη με σκοπό την ενίσχυση του λεγόμενου «Επαναστατικού Ταμείου».

Σπύρος Δραβίλας

Ο «Βενιαμίν» της συμμορίας, οποίος έχει το προσωνύμιο ο «καρφάκιας» λόγω του περίεργου χτενίσματος στα μαλλιά του.

Θεωρείται στενός συνεργάτης του Παλαιοκώστα αλλά και φίλος των κρατούμενων «Πυρήνων της Φωτιάς». Το 2006 ήταν στο ελικόπτερο που πήρε από το προαύλιο των φυλακών Κορυδαλλού των Βασίλη Παλαικώστα και τον Αλβανό κακοποιό Αλκέτ Ριτζάϊ.

Συνελήφθη και το 2009 καταδικάστηκε σε πολυετή ποινή κάθειρξης, ενώ λίγους μήνες μετά ξεκίνησε απεργία πείνας, γιατί δεν έπαιρνε άδεια από τις φυλακές. Αρωγός του σε αυτή την απεργία ήταν πολλά έγκλειστα μέλη της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Τελικά πήρε την άδεια και πέταξε προς την ελευθερία, πραγματοποιώντας ληστείες, ορισμένες για την ενίσχυση του λεγόμενου «Επαναστατικού Ταμείου» όπως πιστεύουν στην Αντιτρομοκρατική.

Γιώργος Πετρακάκος

Είναι καταζητούμενος για την υπόθεση της ένοπλης οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», ενώ φέρεται από την Αντιτρομοκρατική να έχει πάρει μέρος και σε ενέργειες της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Το 2002 και ενώ εργάζονταν ως κηπουρός στο Δήμο Αγ. Παρασκευής, είχε συλληφθεί κατηγορούμενος για ληστείες. Στην απολογία του είχε πει τότε ότι τις ληστείες τις έκανε για να βοηθήσει έναν συγγενή του που έπασχε από ανίατη ασθένεια, ενώ παράλληλα χρησιμοποιούσε χρήματα και για την αγορά ναρκωτικών αφού δήλωνε τοξικομανής.

Οι δικαστές τότε είχαν πίστεψαν στην μεταμέλεια του και τον είχαν αφήσει ελεύθερο.

Θεοδόσης Πάνου
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom